به گزارش شهرآرانیوز، بابک محمودی در حاشیه مراسم «تمرین تمام عیار امداد و نجات» جمعیت هلال احمر در منطقه شمال شرق کشور در مشهد با اشاره به تجربیات ارزنده برگرفته از زلزلههای خوی و ترکیه گفت: امنیت رکن بسیار مهمی بود و بیشتر نگرانیهای مردم از پس لرزهها بود؛ چرا که در زلزله خوی آسیب به منازل بسیار کم و میزان ترک خوردگیها بالا بود. در چنین شرایطی مردم نه راغب بودند اموال خود را رها کنند و نه میتوانستند بخاطر پس لرزههای بعضا ۵ ریشتری، در خانه شان بمانند.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی، نیروی انتظامی به کمک آمد و با اعزام ۱۵۰۰ مامور انتظامی و ۱۰۰ دستگاه خودروی پلیس، خاطر مردم از امنیت مالی و جانی خود آسوده شد و وارد اردوگاههای ما شدند.
محمودی به جیرههای غذایی در اردوگاهها اشاره کرد و افزود: جیره غذایی متناسب با شرایط اضطراری در اردوگاهها تامین میشود و گاهی به اندازه ۷۲ ساعت، جیره غذایی به خانوادههای حادثه دیده داده میشود. اما در زلزله ترکیه شاهد بودیم ترکها اصلا جیره غذای کنسروی یا غذای خشک توزیع نمیکردند، اما برنامه غذای گرم در هر ساعت از شبانه روز در اردوگاههای آنان تامین میشد.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران اذعان کرد: در زلزله خوی بیش از یک میلیون کنسرو توزیع کردیم، اما زلزله زدگان ما همواره مدعی بودند غذا نخورده اند یا به درستی توزیع غذا صورت نگرفته است. این شد که در مانور امروز بر آن شدیم تا از ظرفیتهای آشپزخانه صحرایی سپاه پاسداران استفاده کنیم و غذای گرم تهیه و توزیع شود.
محمودی ماموریت اصلی جمعیت هلال احمر را ایجاد اسکان اضطراری عنوان کرد و گفت: در زلزله خوی، بیش از ۱۷۵۰ خانه تخریب شدند و ۷ هزار خانه نیز آسیب دیدند. هلال احمر باید با سرعت و متناسب با شرایط منطقه زلزله زده اقدام به برپایی چادرهای اسکان اضطراری کند تا خانوادههای حادثه دیده بیش از این دچار مشکل نشوند.