به گزارش شهرآرانیوز، بیش از ۲۰ دختر بامیانی که از آموزش بازماندهاند با هزینهٔ شخصی یک کارگاه تولید صنایع دستی راهاندازی کردهاند. این دختران میگویند نبود مکان مناسب برای ادامهٔ کار و فعالیت یکی از چالشهای بزرگ آنهاست.
آنطور که این دختران میگویند، این کارگاه بههدف فراهمساختن زمینهٔ کار برای دیگر دختران بازمانده از آموزش که تأمین هزینهٔ زندگی خانوادههای خود را بهدوش دارند راهاندازی شده است.
معصومه محمدی، کارآفرین اهل بامیان، در این باره میگوید: «ما خواستیم کسانی را که از مدرسه و دانشگاه دور مانده بودند جمع کنیم. آنان درس خوانده بودند، اما کار دستی یاد نگرفته بودند.»
این دختران از نبود مکان مناسب، کمبود امکانات و کمرونقی بازار فروش ساختههای دستیشان نگران هستند و از مسئولان حکومتی و نهادهای خصوصی میخواهند که در تأمین نیازمندیهایشان با آنان همکاری کنند.
معصومه نظری، یکی دیگر از این کارآفرینان، نیز میگوید: «تجهیزات نداریم. خانمهایی هستند که خیاطی میکنند، اما ابزار پیشرفته ندارند و با مشکل مواجهاند. آنان نمیتوانند کارشان را سریع انجام دهند.»
صفیالله رائد، رئیس اطلاعات و فرهنگ بامیان میگوید با هدف پشتیبانی از صنایع دستی زنان در این ولایت نمایشگاهی راهاندازی خواهد شد.
او ادامه میدهد: «ما در زمینهٔ بازاریابی برای آنها کار میکنیم. اگر نمایشگاههای بزرگ در سطح کشور در کابل برگزار شود، صنایع دستی زنان ولایت بامیان را بهنمایش میگذاریم تا بتوانند درآمد کسب کنند.»
بر اساس اطلاعات مسئولان محلی، هماکنون صدها بانو در مرکز و وُلُسوالیهای (شهرستانهای) بامیان به تولید صنایع دستی اشتغال دارند و هزینهٔ زندگی خانوادههای خود را تأمین میکنند.
منبع: طلوعنیوز