به گزارش شهرآرانیوز، علی مرادزاده در گفتگو با برنامه اینترنتی « رودرو » تصریح کرد در گذشته، حدود پنجاه سال این نرخ برای هر دو طرف معامله؛ یک درصد از ارزش ملک بوده است که در یکسال گذشته به سه دهم درصد کاهش یافته است. «علاوه برکاهش نرخ پورسانت، برای این نرخ نیز در مشهد سقفی تعیین شده است و دفاتر املاک تا سقف دو میلیون تومان باید پورسانت دریافت کنند که این موجب نارضایتی و گلایه مندی همکاران ما شده است. برای نمونه، یک دفتر املاک برای یک معامله به ارزش ده میلیارد تومان، چرا باید دو میلیون تومان کمیسیون بگیرد؟ در کجای ایران چنین رسمی است؟ »
نگرانی از رکود بازار و ابلاغیه های سنگین مالیات بر ارزش افزوده
وی در پاسخ به سوالی درباره نقش سایتهای خرید و فروش نظیر دیوار و شیپور در افزایش قیمت املاک تاکید کرد: « با کنترلی که از یکماه پیش بر روی این سایتها انجام شده است، و همین رویکرد به ثبیت قیمتها کمک خواهد کرد.»
مرادزاده با نگرانی از وضعیت کنونی بازار املاک، به تشریح عوامل رکود پرداخت و بیان داشت: « ما تا کنون چهارده هزار و صد پروانه صنفی صادر کرده ایم اما از اردیبهشت ۹۸، درخواستها برای صدور پروانه از پنج تا شش نفر در روز به یک نفر کاهش یافته است و ما شاهد یک روند معکوس هستیم. به عبارت دیگر، در حالت کنونی روزانه یک نفر برای صدور پروانه مراجعه می کند ولیکن بصورت میانگین پنج تا شش نفر از فعالیت صنفی انصراف می دهند. »
رئیس اتحادیه مشاورین املاک مشهد تاکید کرد: « رکود شدید بازار مسکن در طی ماههای گذشته در این روند کاهشی تاثیر گذار بوده است و دیگر مساله، ابلاغ اوراق مالیاتی برای دفاتر کارگزار املاک است.»
این فعال صنفی تاکید کرد: « از اسفند ۹۷ تا کنون، اداره مالیات بر ارزش افزوده، ابلاغهای سنگینی را برای همکاران ما در صنف مشاورین املاک صادر کرده است که این مساله، خود مهمترین فاکتور در افزایش انصراف دفاتر از فعالیت بوده است.»