هشتمین سمپوزیوم علمی خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی، صبح امروز با حضور دکتر محمد نفریه معاون امور توانبخشی در تهران آغاز به کار کرد.
به گزارش شهرآرانیوز، معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در این مراسم با اشاره به اینکه اختلالات شنوایی، شایعترین اختلال مادرزادی محسوب میشود، گفت:بین دو تا چهار درصد از موالید در تمام دنیا، دچار نوعی از اختلالات شنوایی هستند که این رقم، چند برابر باقی اختلالات مادرزادی است.
نفریه با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد موالید در کشور، غربال میشوند، گفت: سالانه چندین میلیون کودک در سه روز اول بعد از تولد غربالگری شنوایی میشوند و اگر تشخیص اولیه اختلالات شنوایی، با ارائه خدمات دنبال نشود؛ تنها به نگرانی هر چه بیشتر خانوادهها دامن زده ایم و بر همین اساس ارائه خدمات در این حوزه نیز در دستور کار بهزیستی قرار گرفت و انجام شد.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر هیچ کودک پشت نوبتی متقاضی برای دریافت کمک هزینه کاشت حلزون شنوایی وجود ندارد، گفت: سازمان بهزیستی برای کاشت حلزون در کودکان کم بضاعتی که اختلال شنوایی در آنها تشخیص داده شود، کمک هزینه پرداخت میکند که در حال حاضر هیچ متقاضی پشت نوبت دریافت این کمک هزینه وجود ندارد.
وی همچنین از اختصاص ۱۸درصدی وسایل کمک توانبخشی ارائه شده توسط سازمان بهزیستی، به افراد کم شنوا و ناشنوا خبر داد.
بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ متقاضی کاشت حلزونی در استان داشته ایم
مسعود فیروزی، معاون امور توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی نیز با تایید سخنان نفریه گفت: براساس گفتههای معاون توانبخشی کشور مبنی بر صفر شدن آمار متقاضیان هزینه کاشت حلزون شنوایی، استان خراسان رضوی نیز ضمن انجام تعهدات خود برای ۲۰۰ تا ۲۵۰ متقاضی پرداخت هزینه در سال جاری، آمار خود را صفر کرده است.
فیروزی با اشاره به سنگین بودن هزینههای این عمل افزود: حق بهزیستی برای این عمل، ۳۰ میلیون ریال است و مابقی آن نیز بصورت پروتزهای شنوایی در اختیار خانواده قرار میگیرد و عملا هیچ هزینه سنگینی بر دوش خانوادهها نیست که اگر چنین نبود، هر خانواده باید حدود ۳۰۰ میلیون تومان برای این عمل هزینه کند که امکان پذیر نیست.