به گزارش شهرآرانیوز امروز، ۹ شهریور ماه، اختتامیه چهارمین دوره فرهنگستان نوآوری نوجوانان اتاق بازرگانی خراسان رضوی در محل سالن همایشهای اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد.
بوتکمپ آموزشی تجربی مهارتهای کارآفرینی، نوآوری و رهبری در مرکز آموزش اتاق بازرگانی مشهد از ۲۲ مرداد تا ۹ شهریور ویژه نوجوانان ۱۶ تا ۱۹ سال در حال برگزاری بود. در این بوتکمپ، نوجوانان علاوه بر مشهد از سقز، تهران، تربت جام، تربت حیدریه، نیشابور و سرخس نیز حضور داشتند.
آیدا تیموری، دبیر اجرایی فرهنگستان نوآوری نوجوانان اتاق بازرگانی خراسان رضوی، در خصوص این برنامه اظهار کرد: بوتکمپ از ۲۱ روز پیش به مدت سه هفته شروع شد و بعد از فراخوان منتخبان از میان ۴۵۰ نوجوان برگزیده شدند.
وی افزود: برای دو هفته اول مهارتهای پایه کارآفرینی و رهبری را در نظر گرفتیم. نوجوانان با هم ارتباط برقرار کردند، با اساتید خوبی آشنا شدند و مهارتهای خوبی را یاد گرفتند. شرکتکنندگان در هفته پایانی با رویکرد استارتآپ ویکند مهارتهای کارآفرینی را ایجاد کردند و یاد گرفتند ایده را به کسبوکار تبدیل کنند.
در ادامه محمدرضا توکلیزاده، رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی تصریح کرد: من در دهه ۴۰ در سنین ۱۳ تا ۲۳ سال بودم. امکانات و ظرفیتهای فعلی که نوجوانان دارند با زمان ما بسیار متفاوت است. در عین حال شاید در آن روزها از آرامش بیشتری برخوردار بودیم؛ زیرا زندگیهای فعلی متلاطمتر و پرتوقعتر است اما آنچه امروز نوجوانان در این دوران ۱۰ ساله به دست میآورند فراتر و بیشتر از آن چیزی است که فردی در زمان گذشته میتوانست به دست بیاورد.
وی بیان کرد: در اتاق بازرگانی به روی همه باز است. امیدواریم نوجوانانی که در برنامه شرکت کردند ارتباط خود را با اتاق بازرگانی نگاه دارند. ما نیز میتوانیم کسی را مامور کنیم تا مسئول ارتباط با این نوجوانان باشد. شما باید دنبال درس بروید مگر اینکه خودتان را به قدری قابل بدانید که نیازی به درس خواندن نداشته باشید. درس ابزار پیشرفت شماست. باید بدانید تا بتوانید. وقتی تحصیلات دانشگاهی نباشد ممکن است فرد زمانی کم بیاورد.
رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی خطاب به نوجوانان شرکتکننده در برنامه گفت: باید تلاش کنید در کاری که انجام میدهید از راه درست به نتیجه برسید، دنبال راههای ویژه برای رسیدن به اهداف خود نباشید، صداقت و درستی همیشه باقی میماند. تلاش کنید هر ایدهای داشتید بنویسید؛ زیرا ایدههای ناگفته زیاد است اما ایدههای گفته به نتیجه میرسد.
توکلیزاده خاطرنشان کرد: جذابیت اجرای این پروژه برای ما در حضور شما نوجوانان است. شما وارثان این کشور هستید، شما باید این کشور را حفظ کنید و نگه دارید و مانند فرزند خود از آن مواظبت کنید. شما باید این کشور را بسازید. انگیزهای ما برای این برنامه این بود تا با همکاری جوانان برای سازندگی کشور کمک کوچکی کنیم. قطعا برنامههای دیگری نیز خواهیم داشت و این آخرین برنامه نیست.
در مراسم اختتامیه ۱۰ ایده توسط نوجوانان ارائه شد. ایده اول پتیو، نرمافزار نگهداری حیوان خانگی بود. نیکان به عنوان ایده دوم در واقع سایت فروش و ارتباطات خیریه است. ایده سوم مهلان، مهد کودکی برای بزرگسالان بود. روانو، سایت روانشناسی برای رفع مشکل بازار کار دانشجویان و مشکلات مالی خانوادههای برای استفاده از خدمات روانشناسی به عنوان ایده چهارم مطرح شد.
ایده پنجم عصا، اشتغالزایی برای جوانان با کمک افراد میانسال بود. در ایده ششم پلتفرمی برای ارایه خدمات تعمیر و خدمات وسایل برقی به مالکان ساختمان مطرح شد. آسلیپ ایده هفتم نوجوانان بود که نرمافزاری برای افزایش کیفیت خواب است. ایده هشتم پلتفرمی بود که با استفاده از واقعیت مجازی به انتخاب رشته کمک میکند. ایده نهم اسکیل کوچ، پلتفرمی است که با بازیسازی مهارتهای نرم را از طریق بازی افزایش میدهد و ایده آخر مدرسه آنلاین امید برای کمک به حل معضل تحصیل مهاجران افغانستانی بود.
در مراسم اختتامیه سه تیم مهلان، آسلیپ و پتیو شایسته تقدیر شدند و تیم اسکیل کوچ نیز به عنوان تیم برتر اعلام شد.