گروه ورزش| شهرآرانیوز، رکوردشکنی دوباره آبی پوشان لندنی از نظر هزینه در بازار نقل وانتقالات اروپا هواداران این باشگاه را امیدوار کرده بود که دوباره به همان تیم ترسناک و مدعی چندسال گذشته تبدیل شوند، اما دست کم در هفتههای ابتدایی این فصل هم تیره روزیهای چلسی ادامه پیدا کرده و به نظر میرسد نفرین رومن آبراموویچ، مالک قبلی آن ها، دامن آبی پوشان لندنی را گرفته است.
مرد روسی که از سال ۲۰۰۳ با خرید چلسی و تزریق ثروتش به این باشگاه، آنها را به تیمی مدعی در انگلیس و اروپا تبدیل کرده بود، فصل گذشته مجبور شد جایش را به تاد بولی آمریکایی بدهد. از همان زمان با وجود هزینههای دیوانه واری که بولی در این تیم کرده، چلسی به تیمی متوسط تبدیل شده است. آنها فصل پیش در لیگ جزیره دوازدهم شدند. حالا هم پس از چهار هفته با دو باخت، یک مساوی و یک برد، در همان حوالی حضور دارند.
شاگردان مائوریتسیو پوچتینو در حالی ابتدای این هفته در خانه مقابل ناتینگهام فارست تن به شکست دادند که پس از رکوردشکنی دوباره در بازار و هزینه ۵۶۵ میلیون دلاری برای خرید سیزده بازیکن جدید، این نتیجه نوعی ناامیدی مطلق به شمار میرود. البته آنها ۲۸ بازیکن را هم فروختند تا از شلوغی وحشتناک تیم کاسته شود.
فروش این بازیکنان درآمد ۲۵۴ میلیون دلاری برای آنها داشت تا قوانین مالی فیفا را هم زیر پا نگذارند. این تغییرات عجیب و پرشمار شاید مهمترین دلیل نتیجه نگرفتن آبیهای لندنی باشد. آنها بازیکنان جوان و گران قیمتی را به ترکیبشان اضافه کردند که برای جاافتادن در اندیشههای تاکتیکی پوچتینو و هماهنگ شدن با یکدیگر، نیاز به زمان دارند. اما اگر این مسئله به درازا بکشد، بی شک صبر مالکان ثروتمند باشگاه لبریز میشود و چلسی در بحرانی عجیب فرو خواهد رفت.
علائم این بحران را همین حالا هم میتوان در بازی برخی ستارههای جوان تیم دید. مویسس کایسدو یکی از این افراد است؛ جوان بیست ویک سالهای که تا یک سال پیش کمترطرف دار فوتبالی نامش را شنیده بود، اما ناگهان چلسی با هزینهای ۱۴۵ میلیون دلاری، او را به گرانترین خرید تاریخ لیگ برتر انگلیس تبدیل کرد. فشار این موضوع بر بازی این فوتبالیست جوان تأثیر گذاشته و اشتباهات او در هفتههای گذشته، نشان دهنده همین مسئله است.
قرار بود مهمترین خرید تابستانی چلسی، کریستوفر انکونکو، ماشین گل زنی لایپزیش باشد. با این حال، زانوی او در پیش فصل آسیب دید و احتمالا تا نیم فصل از فوتبال دور خواهد بود. این اتفاق در کنار مصدومیت وسلی فوفانا، کارنی چوکوومکا و ریس جیمز کاپیتان آبیهای لندن، برنامههای تاکتیکی سرمربی آرژانتینی را دچال اختلال کرده است. در اوضاع کنونی مشخص نیست بهترین ترکیب پوچتینو کدام است، او چه ترکیبی را در درازمدت به کار خواهد گرفت و چه بازیکنانی را به طور ثابت در پستهای مدنظرش به کار خواهد گرفت. با بسته شدن پنجره نقل وانتقالات، تاکتیک دان آرژانتینی باید به آنچه در اختیار دارد، بسنده کند و منتظر بازگشت برخی بازیکنان کلیدی اش از مصدومیت باشد.
چلسی بی شک به چیزی که در ابتدای بازشدن پنجره نقل وانتقالات تابستانی میخواست دست یافته است. آنها از شر برخی بازیکنان ناآماده شان خلاص شدند، خط میانی تیم را تقویت کردند و هزینههای دستمزد بازیکنانشان را کاهش دادند. با این حال، تعداد پرشمار بازیکنان ورودی و خروجی منجر به ایجاد هرج ومرج، ناهماهنگی و ناآشنایی بازیکنان جدید با بازی یکدیگر شده است. پوچتینو در یکی از مأموریتهای دشوار دوران سرمربیگری اش قرار گرفته است و باید به سرعت بتواند تیمش را به مسیر درست برساند تا کابوس نتایج ضعیف چلسی در فصل گذشته به فراموشی سپرده شود.
وقفه فیفادی بهترین فرصت ممکن برای این سرمربی آرژانتینی است تا از نظر روحی و تاکتیکی دوباره تیمش را احیا کند و آماده شود تا با پیروزی نه چندان دشوار در دیدار هفته پنجم برابر بورنموث، برای حرکت به سمت رتبههای بالاتر لیگ جزیره خیز بردارد. مالکان چلسی در یک سال گذشته بیش از یک میلیارد دلار برای خرید ستارههای مختلف هزینه کرده اند و حضور تیمشان در رتبههای میانی جدول، نتیجهای نیست که بتواند پوچتینو را در این تیم برای فصل بعد هم حفظ کند.