به گزارش شهرآرانیوز، حمید سلیمانی گفت: در شرایط فعلی گوشت سفید (مرغ) حرف اول را می زند چراکه زودبازده بوده و در کشور ما طی ۴۵روز به ثمر میرسد. همه قسمتهای مرغ نیز قابل استفاده بوده و مهمتر از همه اینکه ضریب تبدیل خوبی (۱.۷) دارد و بسیاری از کشورها روی این صنعت سرمایهگذاری سنگینی کردهاند.
او ادامه داد: در ایران نیز سرمایهگذاری سنگینی روی این بخش انجام شده و از پنجاه سال پیش صنعت ما به روز است؛ ما در جایگاه صادرکننده بودیم اما مشکلاتی در این صنعت وجود دارد. سه خطه استان شمال، تامینکننده بخش زیادی از گوشت ایران هستند.
به گفته سلیمانی، عدم تامین مواد اولیهای چون سویا، مهمترین مشکلی است که در حال حاضر صنعت را هدف قرار داده است. همچنین تصمیمات خلقالساعه و اقتصاد دستوری از دیگر مشکلات صنعت به شمار می روند. نوسان قیمت ارز، بلاتکلیفی در اعطای ارز و… سبب می شود شرکتهای واردکننده توزیع نکنند و در تامین ارز مشکل داشته باشند.
او ادامه داد: مواد اولیه ما ۶۰درصد ذرت و ۳۰درصد سویاست. یعنی ۹۰درصد به ذرت و سویا وابسته هستیم و اگر تامین نشود، قطعا ضریب تبدیل خوب و جوجه ریزی خوبی انجام نخواهد شد. وقتی انگیزه جوجه ریزی نباشد، مرغ مادریها متضرر می شوند. متغیرهای زیادی در این صنعت دخیل است و الان هم، چون گوشت قرمز و ماهی اقتصادی نیست، تنها منبع پروتئین مرغ است. اگر این هم دچار مشکل شود، به یک کشور واردکننده تبدیل خواهیم شد که تقریبا میتوان گفت تبدیل شدهایم.
او افزود: صنعت مرغ ما اکنون زیرساخت مناسبی دارد اما نیاز به رقابت بازار و برداشته شدن قیمتگذاری دستوری هستیم. اقتصاد دستوری هیچ کجا جواب نداده و اینجا هم جواب نخواهد داد.
منبع: اقتصاد آنلاین