کاهش مصرف گاز خانگی به عدم استفاده از مازوت در نیروگاهها و کاهش آلودگی شهر منجر خواهد شد. با ادامه شرایط کنونی چارهای جز تحمل آلودگی نیست.
به گزارش شهرآرانیوز، تورج همتی مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی عنوان کرد: در ایام سرد سال به دلیل افزایش استفاده مشترکان خانگی از گاز، تعادل بین عرضه و تقاضا از بین میرود. در این مواقع نیروگاههای مشهد بویژه نیروگاه توس، حجم گاز مورد نیاز برای تولید برق را دریافت نمیکند. به همین دلیل به اجبار از سوخت مازوت استفاده مینماید.
وی افزود: سوخت مازوت یکی از آلودهترین سوخت هاست و تنها در شرایط اضطراری در نیروگاههای تولید برق شهر استفاده میشود. اما زمانی که مصرف گاز در شبکه خانگی و تجاری وخدماتی بالا میرود و عملا سوخت گاز تحویلی به نیروگاه، پاسخگوی نیاز نباشد، چارهای جز استفاده از مازوت نیست.
همتی تصریح کرد: نیروگاهها در سطح کشور بیش از ۱۰۰ میلیون متر مکعب در روز مصرف گاز دارند. برآوردها نشان دهنده این است که امسال میزان حجم مصرف شده در منابع خانگی ۳۰ الی ۴۰ میلیون متر مکعب در روز نسبت به سالهای پیش افزایش داشته است. طبیعی است که نمیتوان جلوی مصرف گاز خانگی را گرفت. به همین دلیل این حجم گاز مصرف شده از سهم صنایع کاسته میشود.
وی بیان داشت: در این مواقع صنایع به ناچار به جای مصرف گاز سراغ سوخت جایگزین میروند که متاسفانه این سوخت در افزایش آلودگی هوای شهر نقش عمده و پررنگی دارد. در ایام سرد سال نمیتوان مصرف خانگی و صنعتی را قطع کرد. تنها راه باقیمانده تبدیل سوخت در نیروگاه هاست که به افزایش آلودگی هوای شهر میانجامد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با اشاره به این نکته که نیروگاهها حتی با مصرف گاز بازهم یکی از منابع اصلی آلایندگی هوای شهر هستند، ادامه داد: آلودهترین سوخت موجود ابتدا مازوت است. پس از آن گازوئیل و سپس گاز شهری است. در واقع مصرف گاز شهری نیز آلودگی به همراه دارد، اما میزان آن از مازوت کمتر است.
وی ابراز داشت: در کاهش آلودگی هوای شهر باید تمامی شهروندان به صورت جدی همکاری کنند. در ایام سرد سال همشهریان باید در کاهش مصرف گاز کوشا بوده و تمامی روشها برای جلوگیری از اتلاف و بیهوده مصرف شدن گاز را به کار بندند.
منبع:قدس
وی ادامه داد: کاهش مصرف گاز خانگی به عدم استفاده از مازوت در نیروگاهها و کاهش آلودگی شهر منجر خواهد شد. همکاری همشهریان در این زمینه بسیار مهم و کلیدی است. با ادامه شرایط کنونی چارهای جز تحمل آلودگی نیست.