صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

پروفسور هاشم اورعی گفت: در خیلی از محصولات صادراتی ما اگر اگرقیمت‌ها را واقعی نگاه کنیم بهتر است که صادر نکینیم. چون ما به دنبال بخش‌هایی که مزیت داریم نرفتیم.

استاد دانشگاه شیریف تهران و رئیس انجمن‌های علمی انرژی در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز در آستانه ۲۹ مهر، روز صادرات تصریح کرد: واقعیت اینکه کشور ما از روز اول باید به سمت صادرات غیر نفتی میرفته، ولی متاسفانه همیشه صادرات نفتی از صد سال گذشته دراولویت بوده است.

به گفته وی، در چند سال گذشته نسبت صادرات غیر نفتی ما به نفتی بهتر شده است. در برنامه هفتم توسعه رشد صادرات غیر نفتی سالانه ۲۳ درصد دیده شده که یک معیار بسیار بالایی و خوشبینانه است.

به گفته پروفسور هاشم اورعی، یکی از مشکلات صادرت غیر نفتی ما این است که ما فقط به عدد و ارقام نگاه می‌کنیم، ما در سال حدود ۴۰ میلیارد صادرات غیر نفتی داشتیم که بخش اعظمی از این صادرات را صنایع فلزی و صنایع انرژی بر تشکیل می‌دهد و با توجه به اینکه یارانه بسیار زیادی در این بخش نهادینه شده است ما در واقع انرژی را به قیمت ارزان صادر می‌کنیم.



رئیس انجمن علمی انرژی یادآورشد: اگر انرژی را به قیمت واقعی در اختیار تولید کنندگان قراردهیم و آنها صادر کنند و ارز را به کشور بیاورند این یک رقابت واقعی است، اما اگر انرژی را به ارزش واقعی در اختیار بخش صنعتی ما بگذارند با کمال تاسف بخش زیاد از صادرات ما قابلیت رقابت در بازار بین المللی از دست خواهد داد و صادرات ما کاهش خواهد یافت. چرا که ما قدرت رقابت نداریم و بهره وری تولیدمان بسیار پایین است در نتیجه نمی‌توانیم فقط به عدد صادرات توجه کنیم.

این استاد برق دانشگاه شریف در ادامه تصریح کرد: صادرات وقتی معنای واقعی پیدا میکند که ارزش افزوده واقعی داشته باشد اگر محصولی مثل هندوانه صادر میکنیم هر کیلو هندوانه ۴۰۰ لیتر آب مصرف میکند آن آب ارزشش که توسط کشاورز پرداخت نمی‌شود، آبی که کشاورز با کلی مصرف برق مجانی از اعماق ۲۰۰ متری خارج کرده تولید محصول می‌کند. محصولی که ضایعات هم به همراه دارد. صادراتی که در این محصول انجام می‌شود اگر انجام نشود به مراتب بیشتر به نفع کشور است.

اورعی افزود: متاسفانه در خیلی از محصولات صادراتی ما اگر اگرقیمت‌ها را واقعی نگاه کنیم بهتر است که صادر نکنیم. چون ما به دنبال بخش‌هایی که مزیت داریم نرفتیم. برای مثال ما در کشور باد زیاد و خورشید داریم. ما اگر صنعت تجدید پذیر در این منطقه راه بیاندازیم اگر بخش خصوصی بیاید و بهره وری در حد مطلوب باشد می‌توانیم از امکانات اقلیمی بهره ببریم، برق تجدید پذیر تولید کنیم و به کشور‌های همسایه بفروشیم و ارز وارد کشور کنیم.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.