به گزارش شهرآرانیوز، مسجد پنجتن آل عبا (ع) که تا پیش از این مرکز فعالیتهای فرهنگی و مذهبی محله گاز قرارداشت این بار محور برنامهای مردمی شدهاست. برنامهای که در آن قرار است شهروندان دور هم جمع شوند و در نشستی بی پرده و صمیمانه، مسئولان و متولیان مرتبط با محله خود را ببینند و مشکلاتشان را با آنها مطرح کنند و در همین مکان هم پاسخ درخواستهای خود را بگیرند.
تریبون مردمی این هفته شهرآرا با شهروندان در محله گاز رنگ و بویی دیگر به خود گرفتهاست. در این تریبون مردمی علاوه بر حضور شهردار منطقه ۳ رئیس کلانتری رسالت و تعدادی از مسئولان شرکت برق منطقه رو در رو با شهروندان قرار دارند تا در کمتر از دو ساعت پاسخگویی مناسب به شهروندان داشته باشند.
به نزدیکیهای مسجد که میرسیم، تجمع تعداد زیادی از شهروندان و نمازگزارانی که برای اقامه نماز جماعت خود را به مسجد رسانده اند گواه روشنی بر رقم خوردن یک نشست مردمی با مسئولان است. تعدادی از شهروندان سؤالات خود را روی برگه نوشته اند. گروهی دیگر هم در مورد کمبودهای محله با هم در حال تبادل نظر هستند، مسئولان هم در این نماز جماعت همراه مردم هستند. صدای اذان از گلدسته مسجد بلند میشود و درست چند دقیقه بعد طنین ا... اکبر مؤذن، آن همه شور و همهمه مردم را به سکوت محض فرو میبرد. نماز که تمام میشود شهروندان یک به یک دور مسئولان حلقه میزنند.
جوانی از اهالی خیابان خاکزادی، در محله گاز به نمایندگی از دیگر شهروندان ساکن در این خیابان میگوید: محله گاز، پارک محلی ندارد. سرانه فضای سبز در این محله بسیار پایین است. این نیاز احساس میشود که میزان فضای سبز در محله باید افزایش یابد و پارک محلی احداث شود تا اهالی برای استفاده از فضای سبز راهی پارکهای محلی اطراف نشوند.
او میافزاید: در این خیابان، حمامی قدیمی داریم که مالک آن در قید حیات نیست. اگر شهرداری با وارثان آن توافق کند و بتواند ملک را تملک کند، میتوان آن را به فضای سبز یا فضای ورزشی اختصاص داد.
یکی دیگر از شهروندان، با ابراز گلایه از موضوع تردد آزادانه معتادان متجاهر بیان میکند: حضور معتادان و زنان خیابانی در حاشیه صدمتری چهره شهر مشهد را زننده کرده است. این افراد آشکار در مکانهای عمومی مواد مصرف میکنند. شایسته نیست که نوجوانان و جوانان ما چنین صحنههایی را مشاهده کنند.
این شهروند اظهار میکند: تقاضا داریم نیروی انتظامی علاوه بر ایجاد رابطه مناسب با اعضای شورای اجتماعی محله، حضور گشتهای ویژه خود را در میدان و حاشیه صدمتری بیشتر کند. اگر چنین اتفاقی بیفتد، قطعا حضور معتادان و زنان خیابانی کم رنگتر خواهد شد.
او ادامه میدهد: میزان سرقت در محله گاز زیاد است. روزانه شاهد انواع سرقت هستیم. این موضوع علاه بر ضرر مالی و اقتصادی به مال باخته، سبب آسیب روحی به او نیز میشود به طوری که تا مدتها احساس ترس دارد. کلانتری رسالت درخصوص کنترل این موضوع چه تدبیری دارد؟
در ادامه طرح درخواستهای مردمی، شهروند دیگری به بسته بودن ورودی خیابان خاکزادی از سمت بولوار شهید میرزائی اشاره دارد و بیان میکند: بازگشایی انتهای خیابان خاکزادی همچنان بی نتیجه مانده است. چندین بار این موضوع در مصوبات شورای اجتماعی محلات مطرح شده، اما با بازگشایی آن موافقت نشده است. ورودی این خیابان از سمت بولوار شهید میرزایی سال هاست که مسدود است.
این شهروند ادامه میدهد: اگر این مسیر بازگشایی شود از بار ترافیکی موجود کاسته و تردد در بولوار شهید میرزایی آسانتر میشود.
او بیان میکند: مشکل دیگری که در خیابان خاکزادی وجود دارد، نبود سرعت گیر است که سبب میشود وسایل نقلیه با سرعت زیادی در این خیابان تردد کنند. سالها قبل چندین سرعت گیر در این مکان وجود داشت، اما آنها را برداشتند.
بانویی با گلایه از وضعیت بوی نامناسب جمع آوری زباله در برخی از کوچههای خیابان خاکزادی میگوید: در نزدیکی منزل ما مخزن زبالهای وجود دارد که همیشه بوی بد زباله از آن استشمام میشود طوری که بیشتر اوقات این بوی بد به داخل منزل نفوذ میکند. داخل بعضی از کوچهها هم در هر ساعتی از شبانه روز کیسههای زباله وجود دارد که بوی ناشی از آنها نفس کشیدن را مشکل میکند.
یکی دیگر از شهروندان هم به تاریکی معابر خیابان خاکزادی اشاره میکند و میافزاید: تعدادی از کوچههای خاکزادی روشنایی خوبی ندارند و گاهی خیلی تاریک هستند. از طرفی به نظر اهالی محله، نورهای زردرنگ روشنایی بیشتری نسبت به نورهای سفید دارند، چرا از لامپ زرد به جای سفید برای روشنایی معابر استفاده نمیشود؟
در پاسخ به درخواستهای شهروندان، شهردار منطقه ۳ مشهد بیان میکند: موقعیت موجود در خیابان خاکزادی طوری است که امکان احداث فضای سبز در آنجا وجود ندارد، اما میتوان وسایل بازی را در فضای سبز موجود این خیابان تعبیه کرد.
سیدعلی حسینی ملک آباد با بیان اینکه این کار به رضایت همسایههای اطراف نیاز دارد، اظهار میکند: در این موارد گاهی دیده شده است برخی اهالی از سرو صدای ایجاده شده به دلیل حضور بچهها گلایه میکنند که چرا وسایل بازی نصب شده است؟ چنانچه رضایت تمام اهالی جلب شود برای نصب وسایل بازی اقدام میشود.
او در مورد استفاده از حمام قدیمی برای سالن ورزشی توضیح میدهد: اگر مالک پای کار و درخواست کننده باشد، ما حاضریم تعامل داشته باشیم تا پس از اخذ تغییر کاربری آن، فضای مذکور به سالن ورزشی تبدیل شود.
شهردار منطقه ۳ مشهد ادامه میدهد: امسال اعتباری بالغ بر ۲۴ میلیارد تومان برای اجرای پروژههای مختلف در محله گاز اختصاص داده شده است که از آن جمله میتوان به اجرای فاز آخر پیاده روسازی خیابان گاز، آسفالت معابر، حفر چاههای جذبی، مرمت و بهسازی پیاده روها و بهسازی برای توان یابان، مرمت کانال جمع آوری آبهای سطحی، جداول و ... اشاره کرد.
رئیس کلانتری رسالت مشهد هم در پاسخ به مطالبات امنیتی شهروندان میافزاید: امنیت به دست نمیآید مگر اینکه مطالبه خود مردم باشد. سرقت ریشه دارد و باید بررسی شود که سارق بنا به چه دلایلی دست به سرقت میزند؟ بعد از دسترسی به علتهای آن و ریشه یابی، باید از طریق آموزش به شهروندان فرهنگ سازی شود تا از وقوع جرائم این چنینی جلوگیری شود.
سرگرد روح ا... لطفی با بیان اینکه جمع آوری معتادان با همکاری شهرداری منطقه ۳ و سازمان بهزیستی، انجام میشود، اضافه میکند: هر شب مأموران نیروی انتظامی برای جمع آوری معتادان متجاهر اقدام میکنند و آنها را به محل نگهداری مشخص شده، میفرستند.
او بیان میکند: ما در این محلات گشت شبانه روزی داریم. تمام تلاش خود را برای برقراری امنیت مردم به کار میگیریم.
معاون فنی و اجرایی شهرداری منطقه ۳ مشهد هم در باره مطالبه شهروندان مبنی بر بازگشایی ورودی خیابان خاکزادی میگوید: در بسیاری از قسمتهای مختلف شهر ابتدا خیابان سازی انجام و سپس خانه سازی شده است. بیشتر کوچههایی که داخل آنها خانههای مسکونی قرار دارد، بن بست است، زیرا آرامش و آسایش اهالی با رفت و آمد زیاد و افراد غیربومی به هم میخورد.
سیدجواد هاشم نیا، بیان میکند: اصراری که برای بازگشایی خیابان خاکزادی دارید سبب میشود افرادی که هیچ کاری با این خیابان ندارند و تنها میخواهند مسیری را برای خودشان نزدیکتر کنند، از این مسیر تردد داشته باشند.
او ادامه میدهد: اکنون ترافیک خیابان شهید میرزائی زیاد است و اگر خیابان خاکزادی از سمت خیابان شهید میرزایی باز شود بر حجم ترافیک افزوده میشود. در طرح تفصیلی قدیم این ورودی بسته تعریف شده است، اما در طرح تفصیلی جدید آن را با ایجاد فضای سبز باز طراحی کرده اند؛ یعنی رفت و آمد مردم به صورت پیاده و با استفاده از فضای سبز باز میشود.
هاشم نیا در پاسخ به مشکل نبود سرعت گیرها نیز ادامه میدهد: قبلا سرعت گیرهایی در خیابان خاکزادی وجود داشت که با انجام روکش آسفالت این معبر، از بین رفته بود بنابراین احیای سرعت گیرها در دستور کار قرار میگیرد.
رئیس اداره خدمات شهری شهرداری منطقه ۳ مشهد هم در پاسخ به مطالبه مردمی درباره نصب بنر اطلاع رسانی جمع آوری زباله در محله تأکید دارد: مخازن زباله موجود در محلات براساس تعداد نیروهای پاکبانی است که در آن محله مشغول به فعالیت هستند. این مخازن با فاصله از منازل مسکونی تعبیه شده اند.
حسین خوشبخت ادامه میدهد: متأسفانه برخی از شهروندان خارج از وقت تعیین شده (ساعت ۹ شب) زبالههای خود را بیرون از منازل قرار میدهند و آنها را درون مخازن زباله میریزند، این در صورتی است که مخازن زباله برای جمع آوری زبالههای خانگی نیست. با اینکه روزانه دو یا سه بار این مخازن از سوی پاکبانان تخلیه میشوند با ز هم این معضل وجود دارد. این مخازن تنها برای جمع آوری سرجاروی پاکبانان در محلات جانمایی شده است.
خوشبخت میافزاید: هماهنگ میشود چندین بنر اطلاع رسانی برای قراردادن زبالههای خانگی در ساعت مشخص در محله نصب شود تا شهروندان بدانند که در این ساعت مشخص زبالههای خود را خارج از منازل خود قرار دهند.
نوابی، نماینده اداره برق مشهد هم در پاسخ به سؤال شهروندی مبنی بر نبود روشنایی برخی از معابر خیابان خاکزادی بیان میکند: روشنایی معابر بر اساس دستورالعملهای ابلاغی مشخصی تأمین میشوند؛ به گونهای که برای هر محیطی با عرض مشخص، تعداد معینی لامپ تعبیه میشود و استاندارد روشنایی از قبل تعیین شده است.
او بیان میکند: چنانچه لامپی سوخته یا حباب آن کثیف شده است، شهروندان میتوانند با ۱۲۱ تماس بگیرند و اعلام کنند تا همکاران ما به محل مورد نظر اعزام شوند و تعویض لامپ یا تمیز کردن آن انجام گیرد.
نوابی در مورد علت استفاده از لامپهای سفید رنگ به جای زردرنگ توضیح میدهد: درحالحاضر چراغهای زردرنگ خریداری نمیشود، زیرا وزارت نیرو به سمت استفاده از چراغهای کم مصرف و LED رفته است. به همین دلیل اکنون فقط لامپها با رنگ سفید و یخچالی نصب میشوند.