صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

آنفولانزای پرندگان برای اولین‌بار به قطب جنوب رسید

  • کد خبر: ۱۹۱۲۷۹
  • ۰۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۷
آنفولانزای پرندگان به قطب جنوب رسیده و نگرانی‌ها را درباره سلامت پنگوئن‌ها و فوک‌هایی که قبلاً هرگز در معرض ویروس کشنده H۵N۱ قرار نگرفته‌اند، افزایش داده است.

شهرآرانیوز -  هنوز تأثیرات ورود ویروس به قطب جنوب مشخص نیست، اما دانشمندان نگرانی‌هایی را درباره احتمال «شکست فاجعه‌بار تولیدمثل» موجودات آن منطقه ایجاد کرده است.

این ویروس در نوعی از پرنده‌های جزیره‌ پرندگان که بخشی از قلمرو برون‌دریایی بریتانیا در جورجیا جنوبی است، یافت شده است. این پرندگان مهاجر احتمالاً ویروس را با خود از آمریکای جنوبی آورده‌اند، جایی که آنفولانزای پرندگان شیوع گسترده‌ای دارد و تاکنون حدود ۵۰۰ هزار پرنده دریایی و ۲۰ هزار شیر دریایی تنها در شیلی و پرو کشته شده است.

شیوع نوع بسیار عفونی H۵N۱ - که در سال ۲۰۲۱ آغاز شد - میلیون‌ها پرنده وحشی را کشته است. محققان مدت‌هاست نگران تأثیر بالقوه این ویروس بر حیات وحش قطب جنوب بوده‌اند، زیرا بسیاری از گونه‌های آنجا در هیچ کجای دنیا یافت نمی‌شوند و مشخص نیست که قبلاً در معرض ویروس‌های آنفولانزای پرندگان قرار گرفته باشند.

محققان مرکز بررسی قطب جنوب بریتانیا (BAS) هنگامی که متوجه مرگ و میر غیرقابل توضیح پرندگان شدند، نمونه‌هایی از آن‌ها را برای آزمایش به بریتانیا فرستادند.

اشلی بنیسون، مدیر علمی BAS در این باره گفته است: «این یک رویداد غم‌انگیز است. ما تا جایی که می‌توانیم به نظارت بر گونه‌های موجود ادامه می‌دهیم، اما در حال حاضر از تأثیر کامل آن مطمئن نیستیم.»

جزیره پرندگان یکی از غنی‌ترین مکان‌های حیات وحش سیاره به حساب می‌آید که محل زندگی بسیاری از گونه‌های پرندگان در حال انقراض و همچنین ۵۰ هزار جفت پنگوئن مولد و ۶۵ هزار جفت فوک خزدار است. این جزیره درست در نوک شمال غربی جورجیای جنوبی، در حدود ۶۰۰ مایلی جنوب شرقی جزایر فالکلند قرار دارد.

بررسی کمیته علمی تحقیقات قطب جنوب نشان می‌دهد که فوک‌های خزدار، شیر‌های دریایی، اسکوا‌ها و مرغان دریایی در معرض بیشترین خطر هستند و پس از آن پنگوئن‌ها و پرندگان شکاری قرار دارند.

دکتر میگان دوار، رئیس شبکه بهداشت حیات وحش قطب جنوب، گفته این بیماری می‌تواند منجر به «شکست فاجعه‌‌بار تولیدمثل» این منطقه شود و تأثیر مخربی بر بسیاری از گونه‌های حیات وحش آنجا داشته باشد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.