حسن موحدیان، رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در مجمع مشورتی شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استانها در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز اظهار کرد: این مجمع به ریاست دکتر چمران در مشهد در حال برگزاری است و هدف از برگزاری این اجلاس حل مسائل و مشکلات کلان شهرها و مراکز استانهاست.
وی با اشاره به این موضوع که مسائل و مشکلات شهرهای بزرگ در حوزههای اقتصادی، فرهنگی، محیط زیست و موضوعات دیگر با شهرهای کوچک متفاوت است، افزود: این مجمع به همین منظور تشکیل شده تا مشکلات را بررسی و برطرف سازد.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: از مهمترین مسائلی که امروز در کمیسیون مورد بررسی قرار میگیرد میتوان به بررسی نظام مسائل فرهنگی و تشکیل سامانه متمرکز با محوریت مدیریت شهری و رصد برنامههای فرهنگی، محیط زیست و مدیریت پسماند، حاشیه شهر و مرکز پژوهشها اشاره کرد.
در ادامه سیدمحمدعلی پور موسوی، رئیس شورای اسلامی شهر اهواز گفت: به اذعان بسیاری از کارشناسان حوزه مدیریت شهری، شهر اهواز ۲۵ سال از تحولات توسعهای عقب مانده است. در کلانشهرها مباحث جدی در حوزه اقتصادی وجود دارد و شهر اهواز از این موضوعات بسیار رنج میبرد.
وی با بیان اینکه در بحث حمل و نقل، زیرساختها و بسیاری موضوعات دیگر در اهواز مشکلاتی داریم، گفت: به صورت جدی خواستاریم تا منابعی که در اختیار شهرداری باید قرار بگیرد بدون کم و کاست و در زمان سررسید به مدیریت شهری داده شود تا زمانبندی مدیران شهری در راستای رفع مشکلات با اخلال مواجه نشود.
پورموسوی تصریح کرد: اگر منابع به صورت دقیق و در زمان خود تخصیص نیابد مدیریت شهری نمیتواند به وعدههای زیرساختی و توسعهای خود عمل کند.
وی با اشاره به ظرفیت اوراق مشارکت در توسعه کلانشهرها گفت: امروز کلانشهر اهواز نیاز مبرمی به اوراق مشارکت دارد. شهر اهواز امروز به هزار و ۲۰۰ اتوبوس نیاز دارد که از این میزان ۱۲۵ دستگاه اتوبوس در اهواز مشغول به فعالیت است.
در ادامه این مجمع محمدحسین کارگرنیا، رئیس شورای اسلامی شهر رشت گفت: مجمع مشورتی فرصت مهمی برای شوراهای شهرهای کشور است تا مشکلات خود را مطرح و از تجارب سایر شهرها استفاده کنند.
وی افزود: شهرداریها با چالشهای زیادی برای ارائه خدمت مواجه هستند و از طرفی شوراها نیز مشکلاتی دارند و آن هم این است که مصوبات اجرایی نشده و بسیاری از پروژههای شهری به دلیل ناهماهنگی و نبود زیر ساختها با چالش مواجه شده است. اگر شوراها مستقیم وارد شوند مشکلات کمتر خواهد بود.
کارگرنیا با اشاره به اینکه بیشترین مبحث مطرح شده مربوط به حوزه شهرسازی است، تأکید کرد: متأسفانه مدیریت شهری در جایگاه واقعی خود دیده نمیشود و در اجرا شهرداریها را با چالش مواجه میکند.
رئیس شورای اسلامی شهر رشت گفت: شهرداریها در تصمیم سازیها باید در مجموعه راه و شهرسازی حضور داشته باشند. همچنین دبیرخانه کمیسیون ماده ۵ که در شهرها انجام میشود به شهرداریها داده شود و این فرصت از شهرداریها گرفته شده است و در حال مذاکره هستیم که این موضوع را در جلسه نهایی مشهد به ثبت برسانیم.
در ادامه ابراهیم علیپور، دبیر مجمع مشورتی رؤسای شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استانها گفت: مجمع مشورتی فرصتی است تا جامعه شورایی کشور نیازهای خود را هم افزایی و هدفها را مورد بررسی قرار دهد.
وی افزود: اگر این برنامهها برگزار نشود شاهد گسستگی خواهیم شد. امروز در شصت و نهمین اجلاس ١٢موضوع در دستور کار قرار گرفته که در چهار کمیسیون تخصصی مورد بررسی قرار میگیرد و ماحصل آن در انتهای این برنامه قرائت خواهد شد.