علی افشاری در گفت و گو با خبرنگار شهرآرانیوز در ارتباط با برنامه ریزی سازمان بهزیستی کشور برای برگزاری آزمون استخدامی معلولان عنوان کرد: در سنوات گذشته ۱۰ آزمون فراگیر توسط سازمان امور اداری و استخدامی برای جذب نیروها در دستگاه های دولتی برگزار شد که ۳ درصد از سهمیه های استخدامی برای جذب معلولان تخصیص می یافت اما متاسفانه پس از بررسی ها وپیگیری های انجام شده، مشخص شد تنها یک سوم از این سهمیه ها در طول ده سال گذشته، جذب شده و از حدود ۵۶۰۰سهمیه استخدامی تنها ۱۶۰۰نفر جذب شده اند و ۴۰۳۳نفر استخدام نشده اند.
وی به تبدیل وضعیت معلولانی که هم اینک شاغل هستند پرداخت و توضیح داد: تبدیل وضعیت کارکنان، اعم از معلول و غیرمعلول توسط مجلس شوای اسلامی تصویب شد اما شورای نگهبان آن را رد کرد. بنابراین معلولانی که هم اینک مشغول کار هستند، اگر تحت قراردادهای رسمی یا پیمانی دولت نباشند می توانند در آزمون شرکت کنند.
افشاری خاطرنشان کرد: پیشتر معلولان در آزمونهای استخدامی در رقابت با افراد غیرمعلول بودند؛ اما در آزمونی که بنا داریم برگزار کنیم، معلولان به شکل مستقل رقابت خواهند کرد و ۴ هزار و ۳۳ کد شغلی تخصیص یافته به معلولان از آزمونهای اخیر استخدامی تکمیل خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد: در حال رایزنی برای افزایش این تعداد به ۵ هزار کد شغلی هستیم تا جامعه آماری بیشتری را درگیر اشتغال نماییم.
افشاری افزود: بر اساس نتایجی که به آن رسیده ایم، در حال حاضر بیش از ۱۹ هزار معلول بیکار با تحصیلات دانشگاهی در کشور وجود دارد. تجریه و تحلیل آماری این افراد نشان می دهد بیشترین متقاضیان در رشته های حسابداری، روانشناسی، حقوق،، علوم کامپیوتر، مدیریت و علوم تربیتی تحصیل کرده اند.
مدیر کل نیروی انسانی و پشتیبانی سازمان بهزیستی کشور در پایان خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما این است کدهای شغلی کاملا با وضعیت معلولیت متقاضیان هماهنگ باشد تا به عنوان مثال، یک فرد نابینا در آزمونی مانند استخدام بانکدار شرکت نکند یا یک معلول جسمی حرکتی شدید متقاضی آزمون وزارت نفت نباشد. این امر با توجه به بانک اطلاعاتی ما دور از ذهن نیست و تلاش می کنیم آزمون مستقل استخدامی معلولان ایران را تا پایان سال جاری برگزار نماییم.