به گزارش شهرآرانیوز استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل گفت: بر اساس گزارشهایی مبنی بر حملات هوایی که منجر به تلفات غیرنظامی و آوارگی دهها هزار نفر در داخل کشور شده، ما از جنگ شدید به ویژه در ایالت شان در بخش شمالی کشور نگران هستیم.
وی افزود: همکاران ما در سازمانهای بشردوستانه میگویند از ۴ آبان، نزدیک به ۳۳ هزار مرد، زن و کودک آواره شده اند.
در همین باره، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، دسترسی «بدون مانع» به کمکهای بشردوستانه را خواستار شد و گفت: دوباره تأکید میکنم که غیرنظامیان باید محافظت شوند.
هفته گذشته درگیریها در مناطق وسیعی از ایالت شان میانمار در نزدیکی مرز چین تشدید شد. اما یک سخنگوی حکومت نظامی ادعاها مبنی بر تصرف چندین شهر در ایالت شان توسط گروههای مسلح را «تبلیغات» غیر واقعی توصیف کرد.
ائتلاف ارتش اتحاد دموکراتیک ملی میانمار (MNDAA)، ارتش آزادیبخش ملی تاانگ (TNLA) و ارتش آراکان (AA) روز شنبه ادعا کردند دهها پاسگاه و چهار شهر را تصرف کرده و مسیرهای تجاری مهم به چین را مسدود کرده اند.
به گزارش رویترز، ائتلاف موسوم به «سه برادری» در بیانیه مشترکی اعلام کرد هدف از این حمله سرنگونی «حکومت دیکتاتوری» در میانمار و هدف قرار دادن باندهای جنایتکار است که گفته میشود توسط حکومت نظامی پشتیبانی میشود.
حکومت نظامی میانمار روز شنبه گفت ارتش استقلال کاچین (KIA)، یک گروه مسلح قومی مستقر در ایالت کاچین، نیز به حملات علیه نیروهای دولتی پیوسته و وعده انتقام داده است. رسانههای محلی گزارش دادند حکومت نظامی شهر دورافتاده لایزا در مرز چین، محل مقر KIA را گلوله باران کرده است.
به گفته سازمان ملل، جنوب شرق آسیا، از جمله میانمار، با حضور صدها هزار نفر که برای باندهای تبهکار، قاچاق، کلاهبرداری و سایر عملیات غیرقانونی آنلاین کار میکنند، به مرکزی برای کلاهبرداریهای اینترنتی و سایر کلاهبرداریهای آنلاین تبدیل شده است.
پکن نیز روز دوشنبه خبر داد یک دیپلمات ارشد چینی از میانمار خواسته است تا برای حفظ ثبات در مرز مشترک خود «همکاری» کند.
پکن گفت نونگ رونگ دستیار وزیر امور خارجه چین طی روزهای جمعه تا یکشنبه از میانمار بازدید کرده و با مقامات ارشد حکومت نظامی درباره درگیریها گفتگو کرده است.
بر اساس گزارش وزارت خارجه چین، نونگ گفت: از میانمار خواسته شده است با چین برای حفظ ثبات در امتداد مرز چین و میانمار همکاری کند.
این گزارش افزود: چین همچنین از حکومت نظامی خواست «با جدیت از امنیت جان و مال ساکنان مناطق مرزی چین اطمینان حاصل کند و اقدامات مؤثری برای تقویت امنیت کارکنان، مؤسسات و پروژههای چینی در میانمار انجام دهد».
تحلیلگران میگویند حملات اخیر نشان دهنده بزرگترین چالش نظامی است که حکومت نظامی میانمار از زمان کودتا و به دست گرفتن قدرت در سال ۲۰۲۱ با آن مواجه شده است.
هفته گذشته، چین خواستار آتش بس فوری در منطقه شد. در این منطقه یک مسیر ریلی به ارزش میلیارد دلاری (بخشی از پروژه زیرساختی جهانی یک پهنه یک راه پکن) برنامه ریزی شده است.
منبع: ایرنا