به گزارش شهرآرانیوز، عیسی زارع پور اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم مد نظر وزارت ارتباطات، شبکه ملی اطلاعات است که نزدیک به ۱۲ سال موضوع آن در کشور مطرح بوده و بارها مورد مطالبه رهبر معظم انقلاب قرار داشته است.
وی با اشاره به اینکه استرالیا در سال ۲۰۱۲ کار راه اندازی شبکه ملی اطلاعات خود را آغاز کرد و امروز این شبکه در این کشور فعال است، اما در ایران هنوز این کار مورد غفلت قرار گرفته است، گفت: امروز تمام ظرفیت وزارت ارتباطات برای تحقق این شبکه به کار گرفته شده است و هر هفته سه جلسه برای این موضوع برگزار میشود.
زارع پور تصریح کرد: شبکه ملی اطلاعات در واقع یک شبکه پر سرعت، با کیفیت و امن در گستره جمهوری اسلامی است که خدمات با سرعت و با کیفیت در این بستر به مردم ارائه میشود و کشور را در آینده در بخشهای مختلف بیمه خواهد کرد. این شبکه در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم ۲۳ درصد پیشرفت داشت و امروز به پیشرفت ۶۳ درصدی رسیده است و هر هفته کنترل پروژه صورت میگیرد.
وی با اشاره به مسئله زیرساخت ارتباطی گفت: کشور یک شبکه پرسرعت میخواهد و به جز فیبر نوری نمیتوان این سرعت را رقم زد و هدفگذاری بر این است که با توسعه آن ۲۰ میلیون خانوار را تحت پوشش قرار دهیم. در گذشته دروازههای اینترنت بین الملل توسعه یافته بود و در شبکه زیرساخت ارتباطی کشور نیز توسعههایی داشتیم، اما در حوزه ارتباطات ثابت توسعه خوبی همراه با سرمایه گذاری صورت نگرفته بود به همین دلیل تمرکزمان به نقاط ضعف مصروف شد.
وزیر ارتباطات و فناوری بیان کرد: توسعه فیبر نوری در کشور کار دشواری است، اما بودجه لازم، قوانین و بخشنامهها فراهم شده و کار در ۲۰۰ شهر آغاز شده و در ۱۰۰ شهر به اتمام رسیده است و سرعت اینترنت ۸۰۰ مگابیت بر ثانیه نیز حاصل شده است.
وی با بیان اینکه این پروژه بزرگ در جریان است و به شرکت مخابرات ایران بسنده نکرده ایم و با ۹ اپراتور دیگر در حال همکاری هستیم، گفت: در هر استان اپراتور دوم و سوم پیش بینی شده است و برای شهرهای کوچک خارج از مراکز استان ها، به ازای هر کسبوکار و منزلی که تحت پوشش فیبرنوری قرار بگیرد، دولت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان یارانه به اپراتورها پرداخت میکند؛ در مراکز استانها به غیر از کلانشهرها هم ۵۰۰ هزار تومان پرداخت میشود.
زارع پور با بیان اینکه امروز با هزینه بسیار ناچیز این شبکه در اختیار قرار گرفته است و زیرساختهای ایجاد شده مربوط به دولت است، افزود: عملا یک شبکه ملی در حال راه اندازی است که زیرساخت توسعه کشور حداقل برای ۵۰ سال آینده است. نسل چهارم صنعت با این شبکه ارتباط مستقیم دارد و توسعه کشور را به همراه خواهد داشت.
وی تصریح کرد: اجرای پروژه FTTH شهرستان خمین نیازمند هماهنگیهای شهری است و اگر این همراهی از سوی مدیریت شهری خمین با ایرانسل صورت گیرد، قطعا تا دهه فجر این پروژه در خمین به بهره برداری میرسد. فرماندار شخصا مدیریت پروژه را به دست گیرد و در صورت وجود مشکل حتما اطلاع دهد تا کار با سرعت به مرحله بهره برداری برسد.
وی ادامه داد: همه باید این پروژهها را از آن خود بدانند و قطعا ثمره آن به مردم میرسد. کار باید با نهایت همکاری و سرعت به جلو رود تا طی هفت ماه آینده شاهد افتتاح کل پروژه در استان باشیم. در کلانشهرها نیز روند رقابتی در نظر گرفته شده است، این پروژه باید طی ۱۰ سال انجام میشد، اما با توجه عقب افتادگیهای موجود، باید طی سه سال کار را انجام دهیم به همین دلیل با یک اپراتور نمیتوان کار را پیش برد، باید از همه ظرفیتها استفاده شود و امروز یک نهضت فیبرکشی در کشور به راه افتاده است.
زارع پور با بیان اینکه یک داشبورد بررسی پیشرفت کار و پروژه برای مردم نیز راه اندازی شده است، گفت: در پروژه توسعه فیبرنوری، تا پایان دولت سیزدهم، فیبرکشی در دستور کار قرار دارد، اما این پروژه در قانون هفتم در قالب اتصال منازل به اینترنت با فیبرنوری هدفگذاری شده است.
وی با بیان اینکه اتصال ۲۰ درصد روستاها به اینترنت پرسرعت و پایدار باقی مانده است، گفت: تا پایان امسال روستاهای دارای ۲۰ خانوار به اینترنت متصل میشوند و تا امروز ۵۴۰۰ روستا به اینترنت متصل شده اند و سال آینده ارتقای کیفیت هدفگذاری شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری با بیان اینکه مراکز داده در داخل کشور در حال راه اندازی است، گفت: نقاط تبادل ترافیک در کشور در حال توسعه و تقویت است.
وی تصریح کرد: در بحث خدمات پایه و روی شبکه سه نگاه "اتخاذ رویکرد ایجاد موازنه و تمرکز بر پلتفرمهای داخلی مانند چین، تمرکز عمده بر نظام تنظیم مقررات برای کنترل و مدیریت پلتفرمهای بین المللی همچون عمده کشورهای اروپایی و پذیرش سلطه پلتفرمهای بین المللی و عمدتا آمریکایی" در بسیاری از کشورهای جهان وجود دارد.
زارع پور گفت: امروز مرزها به معنی مرزهای فیزیکی نیست، مرز امریکایی جایی است که پلتفرمهای آن فعال است و حتی حرکت افکار عمومی و مدیریت جامعه را به دست گرفته اند. همه کشورهای پیشرفته به فکر افتاده اند که با جبران عقب افتادگی خود پلتفرم راه اندازی کنند، در غیر این صورت مستعمره خواهند بود و امروز جای خرسندی است که جوانان ما برای بی نیاز شدن از پلتفرمها و سکوهای خارجی تلاش میکنند.
وی با اشاره به توسعه پلتفرمهای داخلی در کشور، گفت: سال گذشته، ایتا ۱.۵ میلیون نفر کاربر داشت در حالی که امروز روزانه ۱۷ میلیون نفر از این فضا استفاده میکنند و امروز حامی تمام قد سکوهای داخلی هستم.
زارع پور در بحث برخورد با فروشندگان فیلترشکن، گفت: یک خط قانون برای برخورد با افراد سودجو در بحث فیلترشکن و فروشندگان آن نداریم و تا زمانی که این چنین است نباید جمع آوری این فضا را از وزارت ارتباطات انتظار داشت. در این رابطه نیازمند ابزارهای قانونی هستیم و در برنامه هفتم توسعه مجلس همراهی خوبی در حوزه امور فاقد قانون داشت، اما برای مدیریت فضای مجازی، قانون در اختیار نداریم.
وی تاکید کرد: اگر ۱۰۰ میلیون نفر وارد شبکه اجتماعی داخلی شوند قطعا زیرساخت را فراهم میکنیم، اما مردم باید توجیه و اقناع شوند و این کار تبیینی و ترویجی در حیطه وظایف وزارت ارتباطات نیست.
وزیر ارتباطات و فناوری بیان کرد: در لایحه بودجه امسال، در بحث امنیت، یک تا دو درصد بودجه دستگاهها برای ایمن سازی اختصاص یافته است و از این ظرفیت باید حتما استفاده کرد. مشکلات باتری را نیز توسط اپراتورها دنبال خواهیم کرد، ۲۰ درصد برگزاری انتخابات باید به شکل اینترنتی باشد که بر این اساس، باید مسئله باتری بویژه در روستاها رفع شود. البته برخی از روستاها در نهضت فیبرکشی از نعمت فیبرنوری بهرهمند خواهند شد. درخصوص نقاط گردشگری، تکلیف قانونی برای هزینه کرد نداریم، میتوانید نقاط خاص را معرفی کنید که تدبیر ویژه برای آنها داشته باشیم.
وی افزود: برای اقتصاد دیجیتال فصل جدیدی آغاز شده است. در برنامه هفتم توسعه مواد قانونی مناسبی تدوین شده و برای به رسمیت شناختن داراییهای دیجیتال و نظام ارزش گذاری نیز اقدامات نوینی آغاز شده است و این مسیر را از بورس آغاز کرده ایم و سال گذشته اولین شرکت وارد بورس شد.
زارع پور اضافه کرد: دشمن، ایمان و امید مردم را نشانه گرفته است و این امید با کار شبانه روزی احیا میشود و باید قدردان این فرصت خدمت باشیم.
منبع: ایسنا