صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

بازار سهام در حالی هفته کاری منتهی به ۲۴ آبان ماه را به پایان رساند که شاخص اصلی این بازار افتی یک درصدی را ثبت کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ تالار شیشه‌ای که هفته گذشته را با بازدهی هفتگی ۴ درصد مثبت به پایان رسانده بود، این هفته چندان روی خوش به سهامدارانش نشان نداد و عملکردی منفی را به ثبت رساند.

معاملات بازار سرمایه در هفته اخیر چندان رونقی نداشت تا جایی که تا پایان هفته شاهد کاهش ۳ درصدی ارزش معاملات خرد سهام بودیم.

میانگین هفتگی ارزش معاملات خرد به ۴ هزار و ۱۳۲ میلیارد تومان رسید و در مجموع ۶۲۰ میلیارد تومان نقدینگی این هفته از تالار شیشه‌ای خارج شد.

ارزش معاملات خرد سهام (واحد: هزار میلیارد تومان)

ریزشی شدن بازار در هفته اخیر دلایل متعددی داشت که یکی از دلایل مهم آن، ذخیره سود و ترس از دست رفتن سرمایه‌ها بود که سهامداران را مجاب به آتش زدن مالشان کرد.

به طور معمول زمانی که بازار سرمایه در شرایط پرریسک چه از لحاظ ریسک‌های سیستماتیک و چه از لحاظ ریسک‌های غیرسیستماتیک آن را تهدید می‌کند، سهامداران دست به عصا حرکت می‌کنند و پس از چند روز مثبت شدن بازار در حالی که تا پیش از این به عنوان خریداران شناخته می‌شدند، تبدیل به فروشندگان بازار می‌شوند.

در شرایطی که اغلب کارشناسان بر ارزندگی بازار سهام اذعان دارند، واکنش احساسی نسبت به فروش سهام، دور از منطق به نظر می‌رسد.

از دلایل دیگر بازدهی منفی بورس در هفته اخیر می‌توان به فروش گسترده سهام بانکی در آخرین روز معاملاتی این هفته اشاره کرد. انتشار خبر جریمه ۲۶ هزار میلیارد تومانی بانک‌ها به دلیل سرپیچی بانک‌ها از اعطای تسهیلات قانون جهش تولید مسکن از سوی وزیر اقتصاد، کافی بود تا سهامداران سهم‌های بانکی در صف‌های فروش به انتظار بنشینند.

گروه سهام بانکی دیروز به تنهایی باعث شد تا ۱۳۶ میلیارد تومان نقدینگی از بازار خارج شود در حالی که مجموع ۲۳ صنعت فعال در بازار سهام ۱۳۶ میلیارد تومان خروج نقدینگی را در آخرین روز کاری هفته ثبت کردند.

نمودار هفتگی شاخص کل بورس

اتفاق قابل تامل دیگری که این هفته در بازار سهام رخ داد، استقبال بسیار کم از عرضه اولیه کرومیت بود. عرضه اولیه دیروز که پس از ماه‌ها برای تمامی سهامداران عرضه شده بود، تنها توانست نظر ۸۱۵ هزار و ۳۹۷ کد حقیقی را به خود جلب کند.

این در حالی ست که میزان شرکت در عرضه اولیه کرومیت با عرضه اولیه شهر به عنوان پراستقبال‌ترین عرضه اولیه سال تاکنون، اختلاف ۶۷ درصدی را شاهد هستیم. در عرضه اولیه شهر ۲ میلیون و ۴۷۹ هزار کد حقیقی و حقوقی این سهام را خریدند.

ناگفته پیداست در شرایطی که تا پیش از ریزش تاریخی بورس در سال ۹۹ با مشارکت‌های ۴ میلیونی برای خرید عرضه اولیه‌ها مواجه بودیم، پس از این واقعه تاکنون عرضه اولیه‌ها نیز چندان روی خوش به خود ندیدند و اعتماد از دست رفته سهامداران از بورس، نسبت به عرضه اولیه‌ها نیز تا حدودی رخ داده است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.