صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

زور دولت به کارمندان و کارگران می‌رسد، اما به فوتبالیست‌ها نه؟

  • کد خبر: ۱۹۶۵۳۱
  • ۰۴ آذر ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۲
یک کارشناس اقتصادی گفت: چرا هیات دولت با ارائه رانت ویژه فوتبالیست‌ها را با واردات خودرو میلیاردر می‌کند و عجیب‌تر اینکه این شخص معاف از مالیات هم بوده، در حالیکه به طور قطع باید به اندازه درآمدش مالیات بپردازد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مهدی پازوکی درباره افزایش سهم مالیات در بودجه ۱۴۰۳ اظهارکرد: کاملا با افزایش نرخ مالیات مخالف هستم چراکه افزایش نرخ مالیات باعث ایجاد رکود در اقتصاد می‌شود، اما افزایش گستره مالیاتی به معنای جلوگیری از فرار مالیاتی به نفع اقتصاد است.

وی با بیان اینکه ایران بهشت دلالان، واسطه‌گران و فراریان مالیاتی است، ادامه داد: واقعیت این است که بسیاری‌ها در ایران مالیات نمی‌دهند که شامل همه دلالان، بخشی از پزشکان و... می‌شود. اینکه این جمعیت مالیات بدهند، دولت سیستم مالیاتی را کارا کند و معافیت مالیاتی را کاهش دهد به نفع اقتصاد است.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه ظرفیت مالیاتی اقتصاد ایران بالا است، گفت: بالا بودن ظرفیت مالیاتی نه به این معناست که دولت نرخ مالیاتی را افزایش دهد که به شدت با افزایش نرخ مالیاتی مخالف هستیم چراکه به طور مستقیم منجر به تشدید رکود و کاهش تولید ملی می‌شود؛ بنابراین معتقدم گستره مالیاتی در اقتصاد ایران می‌تواند افزایش پیدا کند، چرا نباید افراد محق و دارای درآمد قابل توجه مالیات ندهند؟

پازوکی افزود: هر فردی که در این کشور فعالیت اقتصادی دارد و دارای درآمد است باید به موجب قانون مالیات بدهد از جمله آستان قدس رضوی و حوزه‌های علمیه، پزشکان که فعالیت اقتصاد دارند.

وی با بیان اینکه درحال‌حاضر کارمندان دولتی و غیردولتی قبل از اینکه حقوق را دریافت کنند باید مالیات بپردازند، اما افراد با درآمد بالاتر مالیات نمی‌دهند که نشان می‌دهد این سیستم مالیاتی ایراد دارد، گفت: در ایران باید از دانش غرب برای طراحی سیستم مالیات‌دهی استفاده کرد و هر ایرانی یک پرونده مالیاتی مشخص داشته باشد و اگر صاحب درآمد است به صورت شفاف مالیات متناسب با درآمد را بپردازد. اما در کشورمان با مشکل عدم شفافیت مواجه هستیم که همین عامل فرار مالیاتی شده است. این عدم شفافیت به جایی رسیده که بسیاری از افرادی که از کمیته امداد و سازمان بهزیستی کمک دریافت می‌کنند، نیازمند نیستند و در بخش مالیات هم همین مصداق وجود دارد. طبق گزارش‌های رسمی سال ۹۹، ۷۰ درصد افرادی که مشمول پرداخت بیمه کارگر ساختمانی شده‌اند، کارگر نیستند بلکه صاحب مشاغل دیگری هستند، اما از این یارانه دولت استفاده می‌کنند.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: تاکید دارم که کوچک‌ترین افزایش نرخ مالیاتی اشتباه است و ضد تولید ملی خواهد بود، اما افزایش گستره مالیاتی در نهایت به نفع اقتصاد است، چرا هیات دولت با ارائه رانت ویژه فوتبالیست‌ها را با واردات خودرو میلیاردر کنند و عجیب‌تر اینکه این شخص معاف از مالیات هم بوده، در حالیکه به طور قطع باید به اندازه درآمدش مالیات بپردازد.

وی با اشاره به میزان فرار مالیاتی در ایران اظهارکرد: عدد دقیقی در این باره وجود ندارد، اما در کشور‌هایی که شبیه به ایران بهداشت و آموزش و پرورش رایگان دارند حداقل ۲۵ درصد تولید ناخالص داخلی را مالیات می‌گیرند در حالی که این عدد در ایران با احتساب شهرداری‌ها کمتر از ۱۰ درصد است.

منبع: ایلنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.