به گزارش شهرآرانیوز، اولین نشست فصلی شوراهای اجتماعی محلات منطقه ۱ مشهد با حضور مجید طهوریان عسکری رئیس کمیسیون ساماندهی حاشیه شهر شورای اسلامی مشهد، مهدی ابراهیمی معاون اجتماعی سازمان اجتماعی فرهنگی شهرداری مشهد، جواد مسلم شهردار منطقه ۱ و اعضای شوراهای اجتماعی ۱۰ محله این منطقه، عصر امروز (چهارشنبه ۸ آذرماه) در تالار اجتماعات مجموعه فرهنگی ورزشی کارگران مشهد برگزار شد.
مجید طهوریان عسکری رئیس کمیسیون ساماندهی حاشیه شهر در این نشست، اعضای شوراهای اجتماعی محلات را نخبگان شهری خواند و گفت: اگرچه همه خادمان شهرداری مشهد در مناطق مختلف در حال تلاش هستند، اما گستردگی مطالبات و محدودیت امکانات باعث میشود تا در برخی مناطق، شاهد وجود برخی مشکلات باشیم. علت اصلی این ناکارآمدیها نیز به این خاطر است که بیش از ۲۳۰ عنوان خدمتی در شهرداری وجود دارد و شهروندانی که وارد یک شهرداری منطقه میشوند، هرکدام دسته وسیعی از خواستهها را دنبال میکنند.
وی بیان کرد: مطالبه و پیگیری، مؤثرترین راهکار برای حل چالشهای شهر است. در همین شهر شورایی در یک محله فعال است که با پیگیری مداوم و مستمر از شهرداری و شورای شهر، بیش از ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای احداث یک تقاطع غیرهمسطح تأمین میکند. مأموریت ذاتی شوراهای اجتماعی محلات همین پیگیریهای پر دامنه است و شورای ششم نیز ثابت کرده که همگرایی بیحدوحصری با منتخبان اقشار مختلف مردم در محلات دارد.
رئیس کمیسیون ساماندهی حاشیه شهر خاطرنشان کرد: مطالبهگری بسیار خوب است، اما اعضای شوراهای اجتماعی محلات باید منادی ظرفیتهای محلاتشان هم باشند تا مسئولان بدانند برای حل چالشهای موجود، چه فرصتهایی وجود دارد.
مهدی ابراهیمی معاون اجتماعی سازمان اجتماعی فرهنگی شهرداری منطقه ۱ در ادامه این همایش با بیان اینکه اعتیاد یک معضل جدی و فراگیر در مشهد است، اظهار کرد: وجود ۱۱ مرکز بازتوانی معتادان در مشهد نشان میدهد که این یک چالش بزرگ است و البته مدیریت شهری هم بینش کاملی برای رفع آن دارد. به همین دلیل هم امسال، بیش از ۵۰ میلیون تومان فقط برای ساماندهی این موضوع به شهرداریهای مناطق تفویض شده و این حمایتها به شکل گستردهتر ادامه خواهد داشت.
وی افزود: امروزه در مناطق ۱، ۹ و ۱۰ شهر مشهد شاهد بیشترین میزان حضور متکدیان هستیم. دلیل اصلی آن هم این است که بیشترین میزان کمک از طرف شهروندان در این مناطق صورت میگیرد درحالی که مردم عزیز ما باید بدانند اعتباری که سالانه برای جمعآوری متکدیان هزینه میشود، به اندازه ساخت ۳۲ زمین ورزشی شهری است. البته ذکر این موضوع نیز ضروری است که در چند سال گذشته، کل اعتبار ذیل معاونت اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد به معاونتهای فرهنگی مناطق اختصاص پیدا کرده و ما باور داریم که در همه امور از جمله چالشهای اجتماعی فرهنگی، شهرداری باید پرچمدار مدیریت مردممحور باشد.
مرتضی دبیریان، رئیس اداره شوراهای اجتماعی محلات شهرداری مشهد هم در پاسخ به مطالبه مشترک اعضای شوراهای اجتماعی محلات برای برخورداری از اشتراک روزنامه شهرآرا خاطرنشان کرد: خوشبختانه شرایطی فراهم شده که با تخفیف قابلتوجهی روزنامه شهرآرا بهصورت فراگیر میان اعضای شوراهای اجتماعی محلات توزیع شود. همکاران ما تأکید دارند که باید از طریق یک مرجع معتبر از جزئیات آنچه در شهر میگذرد، آگاه شوند و بر همین اساس، روزنامه شهرآرا میتواند مؤثرترین مرجع موجود باشد.
وی ادامه داد: بسیاری از اعضای شوراهای اجتماعی محلات، گلایههای مشترکی درباره کمبود سرانه فضای فرهنگی و برخورداری محدود مردم از این فضاها داشتند. دوره ششم مدیریت شهری ثابت کرده که در ساماندهی چالشهای فرهنگی محلات، رویکرد مسجدمحوری را در پیش گرفته و بر همین اساس، برنامهریزیهای قابلتوجهی در دستور کار قرار گرفته تا در فضای عبادی مساجد، زیرساختهای فرهنگی ایجاد شود.