به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا سلیمی با اعلام این خبر اظهار کرد: طبق روال همه ساله با افزایش تولید شیرخام در نیمه دوم سال، شیرخشک بیشتری در کشور تولید میشود.
وی دپوی کنونی شیرخشک در واحدهای تولیدی را ۴۰ هزارتن اعلام کرد و افزود: بنابر آمار گمرک در مهرماه صادرات شیرخشک ناشی از کاهش قیمت جهانی افت داشته است و علی رغم پیگیریهای مکرر تاکنون موفق به اصلاح پایه نرخ شیرخشک نشدیم.
سلیمی متوسط نرخ صادراتی هرکیلو شیرخشک را حدود ۲دلار اعلام کرد و گفت: صادرکنندگان با نرخ ۲.۶ دلار باید ارز به سامانه نیما بازگردانند و با توجه به آنکه کشورهای منطقه از فروردین ریالی خریداری میکنند، دولت باید صنایع تبدیلی و بخش کشاورزی را از پیمان سپاری ارزی معاف کند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی ادامه داد: وزارت جهاد به عنوان متولی کار با اصلاح پایه نرخ شیرخشک موافقت کرده و در این راستا نامه نگاریهایی با گمرک انجام داده، اما تا به امروز این امر محقق نشده است که این امر چرخه تولید را معیوب میکند.
وی با بیان اینکه سالانه ۲۰۰ هزارتن شیرخشک در کشور تولید میشود، افزود: بنابر آمار سالانه ۷۰ تا ۸۰ هزارتن شیرخشک در کشور مصرف میشود و عملا ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزارتن مازاد است که با رفع مشکلات صادرکنندگان، صادرات این میزان مازاد بیش از ۳۰۰ میلیون دلار ارزآوری در برداشته است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی با اشاره به اینکه بخشی از مواد اولیه تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد را تامین میکنیم، افزود: پودر شیرخشک و پودر آب پنیر برای شیرخشک نوزاد در کشور قابل تولید است، اما تولیدکنندگان انجمن شیرخشک نوزاد به سبب دریافت ارز ترجیحی برای آنها صرفه اقتصادی ندارد که از تولید داخل خرید را انجام دهند.
وی درباره اینکه با آزادسازی شیرخشک نوزاد چنددرصد مواد اولیه در داخل تامین میشود، گفت: ۱۰۰ درصد شیرخشک پایه نوزاد و پدر آب پنیر در داخل قابل تامین است، اما به سبب آنکه شیرخشک صنعتی شیرگاو است، تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد برای مشابه سازی با شیرمادر افزودنیهایی اضافه میکنند که این بخش از طریق واردات تامین میشود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان