صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

دود محدودیت برای کامیون‌های ایرانی در مرز اسلام قلعه هرات در چشم مردم افغانستان

  • کد خبر: ۲۰۱۰۷۵
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶
رییس انجمن صنفی شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی خراسان رضوی گفت: اعمال محدودیت ورود ۲۰ روزه برای ورود ناوگان ایرانی به افغانستان توسط مسوولان در مرز اسلام قلعه هرات علاوه بر ایجاد مشکل برای ناوگان ایرانی به ضرر تجار، مردم و مصرف کنندگان کالا در افغانستان است.

به گزارش شهرآرانیوز، احمد زمانیان یزدی روز چهارشنبه در گفت وگوی زنده با شبکه تلویزیونی خراسان رضوی، افزود: در حال حاضر با اعلام محدودیت یاد شده در مرز دوغارون تایباد با هرات افغانستان کامیون‌های ایرانی هر ۲۰ روز فقط یکبار می‌توانند وارد خاک افغانستان شوند.

وی گفت: قبلا کامیون‌های ایرانی هر ماه حدود سه سرویس سفر به داخل افغانستان انجام می‌دادند، اما با این محدودیت و با محاسبه زمان تردد تا بندرعباس الان این ناوگان هر ۳۵ روز می‌توانند یکبار وارد افغانستان شود.

فعال حوزه حمل و نقل بین المللی کالا اظهار کرد: بواسطه محدودیت‌های ذکر شده و به دلیل کمبود ناوگان برای حمل کالا و انباشت بار در بندرعباس به طور طبیعی کرایه‌های حمل به شدت افزایش یافته است که موجب می‌شود قیمت تمام شده کالا برای مصرف کننده نهایی در افغانستان افزایش یابد.

زمانیان یزدی ادامه داد: به واسطه همین کمبود ناوگان دموراژ یا (هزینه معطلی و توقف کالا) در بنادر افزایش یافته که هزینه مضائفی را به تجار و شرکت‌های حمل و نقل بین المللی وارد می‌کند.

وی، همچنین افزایش هزینه‌های تردد برای ناوگان افغانستانی در ایران را رد کرد و گفت: تنها تغییری که ایجاد شده این بوده که رانندگان افغانستانی باید مابه التفاوت قیمت سوخت مصرفی خود در ایران را یکجا بپردازند، آن‌ها قبلا این قیمت را با خرید گازوئیل به قیمت لیتری حدود ۸۰ هزار ریال در جایگاه‌ها پرداخت می‌کردند، اما الان سوخت را به قیمت لیتری ۲ هزار و ۷۰۰ ریال مانند ناوگان ایرانی در جایگاه‌ها پرداخت می‌کنند.

افزون بر ۲۰۰ شرکت حمل و نقل بین المللی در خراسان رضوی فعالیت دارند.

تجارت و ترانزیت کالا در خراسان رضوی با کشور‌های ترکمنستان و افغانستان در سه پایانه مرزی لطف‌آباد شهرستان درگز، سرخس، باجگیران شهرستان قوچان و دوغارون شهرستان تایباد و همچنین ۲ بازارچه مرزی فعال در مناطق مرزی تایباد با افغانستان و باجگیران در مرز ترکمنستان انجام می‌شود که در این بین مرز دوغارون با افغانستان یکی از سه مرز مهم تجاری و صادراتی ایران محسوب می‌شود.

سالانه افزون بر یک میلیون مسافر ایرانی و خارجی به صورت قانونی از طریق گذرگاه زمینی دوغارون بین دو کشور ایران و افغانستان رفت و آمد می‌کنند که این حجم زیاد تردد مسافر از مرز نقش بسزایی در اشتغال کشور همسایه در حوزه‌های مختلف دارد.

براساس اعلام گمرک دوغارون سالانه افزون بر یک میلیون تن انواع کالا از طریق این مرز به سمت افغانستان صادر می‌شود.

گذرگاه مرزی اسلام قلعه- دوغارون در ۱۸ کیلومتری تایباد و مرکز این شهرستان ۱۴۵ هزار نفری نیز در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.