طبق پژوهشهای گستردهای که انجام داده ایم، ولی تا همین الان آن را رسانهای نکرده بودیم مشکل مردم بیشتر از اینکه اقتصادی باشد، ریاضی و محاسباتی است! چگونه؟ در ادامه توضیح میدهیم!
این یعنی بنیه اقتصادی ما ضعیف نیست، فقط ریاضی مان ضعیف است. متأسفانه حتی بلد نیستیم درصد به این سادگی را حساب کنیم. مثلا وقتی مرغ از کیلویی ۴۵ هزار تومان بشود ۹۰ هزار تومان، ما با خودمان حساب کتاب میکنیم و میگوییم صددرصد افزایش قیمت داشته است، اما آمارهای رسمی تورم را ۴۰ درصد نشان میدهند.
این وسط هم معلوم است که ما راه را اشتباه رفته ایم نه آن ها. اصلا مگر میشود سازمانهای به آن بزرگی و عظمت و با آن بودجه کلان و آن حجم از کارمند، درصد تورم را درست محاسبه نکنند.
یا همین اپراتورهای تلفن همراه. دولت با افزایش قیمت سی وچهار درصدی بستههای اینترنت آنها موافقت میکند و صبح جمعه میفهمیم در بستههای بلند مدت جدید قیمت هر گیگابایت ۶ هزار تومان است و آخرین باری که بسته بلندمدت میفروختند قیمت هر گیگابایت حدود ۲ هزار تومان بود.
در این مورد هم طوری که ما حساب میکنیم میبینیم قیمت سه برابر شده است، اما امان از ریاضیات ضعیف.
شکی نیست که اپراتور تلفن همراه بیشتر از مجوز گران نکرده است و شش هزار تومانی شدن هر گیگابایت که قبلا ۲ هزار تومان بود یعنی ۳۴ درصد و هر روش ریاضی که این افزایش را ۲۰۰ درصد نشان دهد غلط است.
حتی سرعت اینترنت را هم بلد نیستیم حساب کنیم.
مثلا اگر سرعت اعلامی مخابرات هشت مگابایت برثانیه باشد جوری که ما حساب میکنیم میبینیم دانلود یک فیلم هشتصد مگابایتی نهایتا باید دودقیقه طول بکشد، ولی گاه تا دو ربع هم باید منتظر اتمام دانلودش باشیم! به خاطر همین ریاضیات ضعیفمان سرعت برق آسای اینترنت را متوجه نمیشویم و سرعت اینترنت به جای اینکه ما را یاد یوزپلنگ سرحال بیندازد، ما را یاد حلزون قطع نخاع شده میاندازد.
امیدوارم وزارت آموزش و پرورش سال بعد طوری برنامه ریزی کند که سال آینده کمبود معلم هر درسی را داشتیم، حداقل کمبود معلم ریاضی نداشته باشیم.
این طوری نسلهای بعد متوجه میشوند مشکل اصلی، کم بودن سواد ریاضی است نه کم بودن قدرت خرید.