صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

زنان در قیامی اثرگذار | نگاهی به کتاب «یک روز آزادی زن»

  • کد خبر: ۲۰۴۴۶۵
  • ۱۶ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۴
کتاب «روز آزادی زن» تاریخ شفاهی اولین راهپیمایی و تظاهرات زنان در جریان انقلاب اسلامی و قیام ۱۷ دی ۱۳۵۶ در مشهد است.

به گزارش شهرآرانیوز، این کتاب قیام ۱۷ دی زنان مشهد را روایت می کند و شامل هشت فصل است: «رهایی از بند»، «قیام علیه طاغوت»، «کوچه‌های بنبست»، «زندان زنان»، «تلاش برای آزادی»، «پژواک صدای زنان»، «ضمائم» و «اسناد و تصاویر». «روز آزادی زن» به کوشش خانم‌ها سمیه ذوالفقاری، ندا ترکمنچه و ملیحه بخشینژاد تحقیق و گردآوری شده که نشر «راه یار» با حجم ۱۸۵ صفحه راهی بازار کتاب کرده است.

در ابتدای کتاب، با اتوبوس آبیرنگ شهربانی همراه میشویم که جلو در آهنی بزرگ زندان زنان نگه میدارد و بیست و چند زن چادری از اتوبوس پیاده میشوند. این فصل، دستگیری این زنان در تظاهرات و ورود آن‌ها به بند عمومی زندان زنان مشهد را به تصویر میکشد.

فصل سوم، «روز آزادی زن»، روایت کوچه‌های بنبستی است که تظاهرکنندگان پس از راهپیمایی در آن‌ها در پی یافتن محلی برای پناه گرفتن هستند.

فصل چهارم به توصیف زنان زندانی میپردازد و ترسها، نگرانی‌ها و شرایط زنان در زندان را شرح می دهد.

فصل هفتم با عنوان ضمیمه نخست کتاب، به معرفی راویان کتاب میپردازد. فصل هشتم کتاب نیز دارای اسناد و تصاویری مرتبط با موضوع کتاب است.

اهمیت راهپیمایی ۱۷ دی زنان مشهد در دل خفقان سیاسی و فرهنگی دوران پهلوی، به اضافه نگرانی برای از دست رفتن اطلاعات در گذر زمان، باعث شد بخش تاریخ شفاهی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی بررسی پروژه «قیام ۱۷ دی ۱۳۵۶ زنان مشهد» را آغاز کند.

همچنین رهبر معظم انقلاب سال ۱۳۸۶ درباره این واقعه و اهمیت آن فرمودند: «در دیماه ۱۳۵۶، روز هفدهم‌دی‌ماه در مشهد، یک اجتماع عظیمی، تظاهراتی از زنان مسلمان با شعار «حفظ حجاب» راه افتاد. ما آن وقت در تبعید بودیم. خبر آن را شنیدیم که زنان مؤمن و مسلمان و شجاع چنین حرکتی را به راه انداخته‌اند.»

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.