صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

نوایی از خاکستر | نگاهی به نمایشگاه مونوپرینت در گالری رادین

  • کد خبر: ۲۰۶۳۵۷
  • ۲۵ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۹
داوود هوشمند هنرمندی است که آثارش را از قوچان با خودش به گالری رادین آورده تا دیوارهای نگارخانه را با آوای نوایی به رقص سنتی خراسان وادارد.

به گزارش شهرآرانیوز، کافه گالری رادین این روزها میزبان نمایشگاه «نوایی از خاکستر» است. داوود هوشمند، هنرمند خراسانی است که از قوچان به مشهد آمده تا دیوار‌های نگارخانه رادین را با تصویر کردن «آهنگ نوایی» زینت دهد. سبک تابلو‌هایی که او به دیوار آویخته مونوپرینت یا نقاشی روی شیشه است.

مونوپرینت، رقص دوات روی شیشه

اگر بخواهیم بیشتر درمورد سبک این هنرمند توضیح دهیم باید بگوییم که چاپ نقش‌های مختلف بر روی یک صفحه فلزی، شیشه‌ای یا چوبی، سنگ لیتوگرافی یا مهر چوبی را «مونوپرینت»می‌گویند. «مونوپرینت» همان‌طور که از نامش برمی‌آید تک چاپ است یعنی هر چاپ حاصل از این روش‌ها با نمونه چاپی دیگر متفاوت است. همچنین یکی از روش‌های «مونوپرینت»، کولاژ روی سنگ است.

ریختن مرکب روی سطح، منحصربه فرد است و همین امر وجه تمایز هرچاپ با چاپ دیگر از همان ابزار است. هنرمند با تغییر اجزای «مونوپرینت» که همان فلز یا چوب یا سنگ و مرکب و نحوه ریختن مرکب است چند چاپ خلق می‌کند که با درکنارهم قراردادن آن‌ها نمی‌توان هیچ دو اثری را شبیه هم پیدا کرد.

داوود هوشمند درمورد نمایشگاهش می‌گوید: تابلو‌هایی که می‌بینید درواقع رقص محلی خراسان است. برای زنده نگهداشتن آداب و رسوم و سنت‌ها که بخشی از فرهنگ زنده استان است این طرح‌ها را کشیدیم و به مشهد آمدیم تا تعداد بیشتری از هنردوستان بتوانند در کنار آثارمان بایستند.

از داوود هوشمند می‌پرسم چه شد که به مشهد آمدی و نگارخانه رادین را انتخاب کردی؟ اصلا چرا با این سبک به سمت فرهنگ سنتی خراسان رفتید؟ و او پاسخ می‌دهد: شهر‌های کوچک اولا جایی برای به نمایش گذاشتن هنر ندارد، ثانیا اقبال و استقبالی که در شهر‌های بزرگ هنرمند را به رسالتش می‌رساند به اندازه مبدا ما نیست. به همین علت به مشهد آمدیم تا مونوپرینت رقص محلی را با اسم نوایی از خاکستر به نمایش بگذاریم.
ما بزرگ شده همین مرز و بوم هستیم و بر ما پوشیده نیست که کارکردن در حوزه فرهنگ محلی و بومی این مناطق چقدر کم شده است. هرچه بیشتر بتوانیم هنر و آداب و رسوم را به یکدیگر نزدیک کنیم این نزدیکی در شناخت نمود بیشتری پیدا می‌کند.

جمعه‌ها اینجا چراغی روشن است

امیر طالبی، مدیر کافه‌گالری رادین که میزبان این نمایشگاه‌هاست نیز در این‌باره می‌گوید: جمعه‌ها میعاد ما و هنردوستان در هر هفته است که افتتاحیه یک نمایشگاه را خواهیم داشت و تا چهارشنبه میزبان هنرمندان خواهیم بود. سعی ما این است که با میزبانی از آثار هنری در هر نمایشگاه و همزمان فراهم‌آوردن یک فضای گپ و گفت‌وگو برای هنرمندان سبک‌های مختلف اتمسفری ایجادکنیم که وقتی صاحب‌نظران با جهان‌بینی خودشان به آثار نگاه می‌کنند هنرمند بتواند از نقدشان بهره ببرد.

 نمایشگاه «نوایی از خاکستر» تا ۲۷ دی ۱۴۰۲ در گالری رادین  واقع در حامد جنوبی ۱۲، برپاست.

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.