به گزارش شهرآرانیوز، حمید آهنچیان با بیان اینکه آسم بیماری مزمنی است که به واسطه علائم متغیری از جمله انسداد مجاری هوایی و التهاب برونش مشخص میشود خاطرنشان کرد: مجاری هوایی در افراد مبتلا به آسم، دچار التهاب، تورم و حساسیت شده و به برخی از مواد استنشاقی واکنش شدیدی نشان میدهند.
فوق تخصص بیماریهای آسم و آلرژی تصریح کرد: با بروز واکنش، عضلات صاف اطراف مجاری هوایی منقبض شده و راههای هوایی متورم و باریکتر میشود که باعث نفوذ کمتر هوا به داخل ریهها میشوند. با شروع این علائم سلولهای مجاری هوایی آغاز به ترشح موکوس میکنند؛ موکوس مایع غلیظی است که موجب محدود کردن مجاری هوایی میشود. در نهایت این واکنشها منجر به بروز بیماری آسم میشوند.
معاون آموزش و سلامت بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر با اشاره به اینکه تصور میشود آسم در اثر ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی ایجاد میشود، خاطرنشان کرد: عوامل محیطی شامل عفونتهای تنفسی، قرارگرفتن در معرض آلایندههای هوا و آلرژنها، مواد حساسیتزا و دیگر محرکهای بالقوه شامل داروهایی مانند آسپرین و مسدودکنندههای بتاست.
آهنچیان با اشاره به اینکه هیچ درمان شناختهشدهای برای آسم وجود ندارد، اما میتوان آن را کنترل کرد، گفت: علائم را میتوان با اجتناب از مواجهه با محرکها، مانند آلرژنها و محرکهای تنفسی و با استفاده از کورتیکواستروئیدهای استنشاقی سرکوب کرد.
وی ادامه داد: بیمارستان کودکان اکبر بزرگترین مرکز تخصصی و فوقتخصصی کودکان بیمار در شرق کشوراست و به عنوان مرکز درمان آسم و آلرژی هرساله میزبان بیش از هزاران بیمار با مشکلات آسم و آلرژی به صورت سرپایی و بستری است.
آهنچیان با بیان اینکه بهروزرسانی اطلاعات علمی در درمان کودکان بیمار مبتلا به آسم از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: یافتن جدیدترین روشهای پیشگیری تشخیص و درمان آسم و آلرژی، بهروزرسانی یافتههای علمی، استفاده از جدیدترین مقالات پژوهشی، پیگیری جدیدترین و بهروزترین تجهیزات پزشکی، در درمان کودکان مبتلا به آسم و تبادل این یافتهها با همکاران متخصص اطفال، میتواند نقش مهمی در افزایش کیفی خدمترسانی بیمارستانی و افزایش رضایتمندی مردم از روند بهبود و درمان کودکان مبتلا به آسم داشته باشد.