به گزارش شهرآرانیوز، ضیاء رشوان، رئیس هیات کل اطلاعرسانی مصر اظهار کرد: اخیرا شاهد اظهارات متعدد مقامات «اسرائیلی» و در راس آنها بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر آن بودیم که حاوی ادعاهای دروغینی درباره عملیاتهای قاچاق سلاح، مواد منفجره، مهمات و تجهیزات آنها از مناطق مصر به نوار غزه از مسیرهای مختلف از جمله تونلهایی بود که آنها مدعی هستند در دو طرف مرزها وجود دارند.
رشوان گفت: آنچه دروغ بودن این ادعاها را روشن کرده و نشان میدهد، این موارد است؛ تمام کشورهای جهان به خوبی از میزان تلاشهایی که مصر در ۱۰ سال گذشته برای برقراری امنیت و ثبات در منطقه سیناء و تقویت امنیت در مرزها میان رفح و نوار غزه انجام داده، آگاه هستند، مصر خود رنج بسیاری را بابت این تونلها در درگیریهای شدیدی که پس از سرنگونی حاکمیت اخوانالمسلمین در ژوئن ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۰ با گروههای تروریست در شبهجزیره سینا داشت، متحمل شد و این تونلها ابزاری برای قاچاق شبهنظامیان و سلاح به سیناء جهت اجرای عملیاتهای تروریستی بودند که بیش از ۳۰۰۰ شهید در میان نیروهای ارتش و پلیس و غیرنظامیان مصری و بیش از ۱۳ هزار زخمی بر جای گذاشتند.
رئیس هیات کل اطلاعرسانی مصر افزود: این شرایط دولت مصر را به برداشتن گامهای بزرگتری برای نابودی نهایی این تونلها سوق داد. در ادامه یک منطقه حائل به طول ۵ کیلومتر از شهر رفح تا مرزها با غزه ایجاد شده و بیش از ۱۵۰۰ تونل تخریب شدند، همچنین مصر دیوار مرزی با نوار غزه را که ۱۴ کیلومتر طول دارد، با یک دیوار بتی به طول ۶ متر بالای زمین و ۶ متر زیر زمین تقویت کرد. به این ترتیب سه ایست میان سیناء و رفح وجود دارد که با آنها هرگونه عملیات قاچاق چه از روی زمین، چه از زیر زمین غیرممکن است. مصر حاکمیت کامل بر اراضی خود دارد و به شکل کامل مرزهای شمال شرقی خود را چه با نوار غزه چه با «اسرائیل» کنترل میکند.
او در ادامه گفت که نکته قابل توجه و عجیب اینکه تلآویو به این شکل غیر موثق ادعاهای خود درباره قاچاق اسلحه از مصر به غزه را مطرح میکند، در حالی که جدیدترین و دقیقترین ابزارهای شناسایی و رصد را در اختیار داشته و نیروها، شهرکنشینها و نیروی دریاییاش منطقه کوچک نوار غزه را از سه جهت در محاصره دارند، اما بدون ارائه هیچ مدرکی مصر را متهم میکند.
رشوان تاکید کرد: هرگونه ادعا درباره انجام عملیات قاچاق از طریق کامیونهای حامل کمکها و کالاها برای نوار غزه که از خاک مصر وارد گذرگاه رفح میشوند، مزخرفات پوچ و مسخرهای است چراکه هر کامیونی که از این گذرگاه وارد نوار غزه میشود، اول باید از گذرگاه کرم ابوسالم وابسته به مقامات رژیم صهیونیستی عبور کند و آنها تمامی کامیونهایی را که وارد نوار غزه میشوند، بازرسی میکنند. همینطور طرفی که این کمکها را دریافت میکند، هلال احمر فلسطین و نهادهای امدادرسان وابسته به سازمان ملل همانند آنروا هستند و این دلیل دیگری برای دروغ بودن ادعاهای اسرائیل است.
به گزارش شبکه خبری الجزیره، رئیس هیات کل اطلاعرسانی مصر گفت: دلیل واقعی ادعاهای اسرائیل توجیه استمرارش در عملیات مجازاتجمعی، کشتار و گرسنگی دادن بیش از دو میلیون فلسطینی در داخل نوار غزه است که در طول ۱۷ سال گذشته مرتکب میشود. تلاش عامدانه اسرائیل برای دامن زدن به این دروغها در واقع با هدف مشروعیتبخشی به اشغال گذرگاه فیلادلفیا یا همان گذرگاه صلاحالدین واقع در نوار غزه و در طول مرزها با مصر است که بر خلاف توافقنامهها و پروتکلهای امنیتی است که با مصر امضا کرده است.
او تصریح کرد: در اینجا باید به شکلی جدی تاکید کنم که هرگونه اقدام اسرائیلی در این جهت به تهدیدی جدی و خطرناک برای روابط مصر-اسرائیل ختم خواهد شد. مصر علاوه بر اینکه کشوری است که به تعهدات بینالمللی خود احترام میگذارد، میتواند از منافع و حاکمیت بر سرزمین و مرزهایش دفاع کند و هرگز آن را به دست گروهی از سران افراطی اسرائیلی که تلاش میکنند منطقه را به درگیری و بیثباتی بکشند، نخواهد سپرد. این خط قرمز مصر به خط قرمز قبلی آن که بارها اعلام کرد، یعنی مخالفت قاطعش با کوچ اجباری یا داوطلبانه برادران فلسطینیمان به سیناء که هرگز به اسرائیل اجازه انجامش را نخواهیم داد، افزوده شد. مصر پیش از این دست به ابتکارعمل زد و در سالهای ۲۰۰۵ و ۲۰۲۱ با اسرائیل درباره افزایش نیروها و تجهیزات گارد مرزی در این منطقه مرزی جهت تامین امنیت منطقه شمال شرقی و در راستای احترام به قرارداد صلح با اسرائیل و برای اینکه اسرائیل دست به هیچ اقدام انفرادی نزند، توافق کرد.
رشوان در ادامه از کابینه رژیم صهیونیستی خواست تحقیقات جدی را در داخل ارتش و دستگاههای دولتی و جامعه خود برای شناسایی عاملان اصلی قاچاق سلاح به نوار غزه انجام دهد. بسیاری از سلاحهایی که در حال حاضر در نوار غزه وجود دارند، نتیجه قاچاق از داخل اسرائیل است، همانند تفنگهای ام۱۶ و مدلهایی از آرپیجی و نیز مواد با کاربرد دوگانه در تولیدات نظامی عوامل نظامی نوار غزه، کافی است در این مورد به گزارشهای رسانههای اسرائیلی درباره تحقیقات از برخی از نیروهای ارتش اسرائیل در پی ناپدید شدن و یا فروش سلاحها در کرانه باختری و نیز آنهایی که به نوار غزه ارسال شدند، مراجعه کنید.
این مسوول مصر افزود: درباره کرانه باختری آیا مسوولان اسرائیلی که به این دروغها علیه مصر دامن میزنند، میتوانند برای منبع حجم زیادی از سلاحها، مهمات و مواد منفجره موجود در مناطق مختلف کرانه باختری توضیحی ارائه کنند؟ بهویژه که ارتش آنها کاملا بر این مناطق کنترل دارد و در آنجا هیچ مرزی با مصر ندارد، آنها در آنجا تنها همان افرادی از ارتش و دستگاههای دولتی و جامعه را خواهند یافت که در قاچاق سلاح به نوار غزه دست داشتند.
او ادامه داد: این اطلاعات نشان میدهد که بیشتر عملیاتهای قاچاق سلاحهای سنگین به نوار غزه از طریق دریای مدیترانه انجام میشود که نیروی دریایی و هوایی اسرائیل کاملا بر سواحل آن با غزه کنترل دارد و این باز هم حاکی از دست داشتن نیروهایی از ارتش و نهادهای دولتی و جامعه اسرائیل در این قاچاقها است.
رشوان در ادامه گفت: باید به نکتهای که در اظهارات مقامات اسرائیلی نادیده گرفته شد، اما در بیانیههای ارتش اسرائیل در طول جنگ جاری بهویژه در تصاویر منتشر شده، فاش شد، اشاره کرد و آن کشف تعدادی کارگاه اسلحهسازی و ساخت موشک و مواد منفجره در داخل تونلهای غزه است که این یعنی به احتمال زیاد بخش عمدهای از سلاحهای حماس و گروههای فلسطینی ساخت داخلی بوده و قاچاق نباشند.
همچنین رئیس هیات کل اطلاعرسانی مصر دروغها و ادعاهای یاد شده را ادامه سیاست فرار رو به جلوی کابینه رژیم صهیونیستی به دلیل شکستهای پیاپیاش در رسیدن به اهداف اعلامشده برای جنگ علیه غزه دانست و گفت: اسرائیل در بیرون از خود به دنبال مسوولی برای این شکستهاست و همین کار را نیز به تازگی با مصر کرد و در دادگاه بینالمللی دادگستری مصر را متهم کرد که مانع از ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه شده و در این کار مانعتراشی میکند، هرچند که کاملا میداند مصر حتی برای یک لحظه گذرگاه رفح را از طرف خودش مسدود نکرد.
او افزود: سیاستهای کابینههای ظالم اسرائیلی موجب از بین رفتن هرگونه افقی برای حل مسالمتآمیز مساله فلسطین شد و تشویق نوار غزه تحت رهبری جنبش حماس به جدایی از تشکیلات خودگردان که شامل چشمپوشی از بودجه دریافتی و محاصره شدید این منطقه بود، به شرایط فعلی ختم شد که هر از گاهی اسرائیل مدعی میشود که مصر مسوول این وضعیت است. این سیاستها از بیش از یک دهه و نیم قبل به بخشی از استراتژی نتانیاهو برای دامن زدن به اختلافات فلسطینی، تضمین جدایی غزه از کرانه باختری با هدف تضعیف تشکیلات و بهانه آن برای مخالفت با هرگونه مذاکراتی درباره راهحل دو دولتی شده است.
رشوان در ادامه گفت: حمایت و همبستگی کامل مردم مصر با مساله فلسطین موضوعی قطعی و واقعبینانه بدون کمترین شک و تردیدی و همسو با موضعگیری رسمی مصر در حمایت از حقوق مردم فسلطین از جمله داشتن کشور مستقلی با پایتختی قدس شرقی در مرزهای چهارم ژوئن ۱۹۶۷ است، اما این همبستگی و حمایت مردمی و رسمی از مساله فلسطین منافاتی با تامین امنیت مرزهایمان و جلوگیری از قاچاق از آنها و به آنها ندارد و حمایت از مساله فلسطین راهکارهای سیاسی بسیاری دارد که نتیجه آن دستیابی فلسطینیها به حقوق مشروعشان است.
این مسوول مصری تصریح کرد: بیتردید چنین ادعاهای دروغی در راستای اقدامات مثبتی نیست که مصر برای حل بحران در غزه انجام میدهد، بحرانی که بر کل منطقه تاثیر گذاشته و آن را آماده گسترش دایره درگیریها کرد، موضوعی که عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر نیز بارها و بارها درباره آن هشدار داده است.
او در پایان گفت: خلاصه اینکه این ادعاهای دروغ در راستای قرارداد صلحی که مصر آن را رعایت میکند، نیست و مصر از طرف اسرائیلی میخواهد احترامش به این قرارداد را نشان داده و از اظهارنظرهایی که میتواند در شرایط پرالتهاب کنونی، روابط دو طرف را دچار تنش کند، دست بردارد. مصر از همه کسانی که میگویند این کشور از مرزهایش حفاظت نمیکند، میخواهد بر اساس این واقعیت که مصر ارتشی قدرتمند دارد که با شایستگی و انضباط کامل قادر به حفاظت از مرزهایش است، از این ادعاها دست بردارند. مصر به ایفای نقش مثبت و همیشگی خود در حل تمامی مشکلات منطقه ادامه خواهد داد و این ادعاهای دروغ هرگز نمیتوانند مصر را از انجام مسوولیتهای داخلی، منطقهای و بینالمللیاش منصرف کنند.
منبع: ایسنا