صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ثبت نام ۲۰۰۰ هنرمند در جشنواره صنایع دستی فجر

  • کد خبر: ۲۰۸۶۹۴
  • ۰۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۲
معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی گفت: پنج هزار اثر از ۲ هزار هنرمند در دبیرخانه هشتمین جشنواره صنایع دستی فجر ثبت شده است.

به گزارش شهرآرانیوز مریم جلالی دهکردی روز یکشنبه - ۸ بهمن ۱۴۰۲- در نشست خبری هشتمین جشنواره بین‌المللی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی که در کافه گالری برج آزادی برگزار شد، گفت: این رویداد حلقه‌ای از زنجیره‌ای است که بر اساس سیاست‌های وزارت میراث فرهنگی ایجاد شده است، همه برنامه‌ریزی‌های این رویداد بر اساس دایره‌های معنایی شکل گرفته است حتی انتخاب برج آزادی به‌عنوان نمادی از هنرهای معماری ایران و دارای دامنه معنایی وسیع، برای میزبانی جشنواره با همین هدف بوده است.

وی به سیاست تقویت توجه و تغییر رویکرد از فرهنگی به اقتصادی و اتصال صنایع‌دستی به ادبیات توسعه و زنجیره ارزش اشاره و توجه ویژه رئیس جمهوری به این حوزه را نشانی از تغییر جایگاه این حوزه عنوان ‌کرد و گفت: در هشتمین دوره این ‌جشنواره فصل جدیدی مربوط به اهل بیت(ع) باز شده است، امامزاده‌ها محل ارادت هنرمندان صنایع‌دستی به اهل بیت (ع) است.

همکاری ۲۳ دستگاه اجرایی با جشنواره صنایع دستی فجر

جلالی به پیوند نسلی، پاسداشت و هویت در پهنه جهانی به‌عنوان شعار هشتمین جشنواره صنایع دستی فجر اشاره کرد و گفت: معاصرسازی، آموزش تولیدکننده‌ها و توجه نسل جوان به‌عنوان مولفه‌های مورد نیاز برای گسترش بازار صنایع‌دستی است و این جشنواره محلی برای معنا پیدا کردن اصالت و ریشه‌ها است.

وی به انسجام درون سازمانی و مفاهمه برون‌ سازمانی اشاره کرد و افزود: شورای سیاست گذاری جشنواره فجر صنایع‌دستی متشکل از ۲۳ نهادی است که در حوزه فرهنگ نقش به سزایی دارند و این جشنواره می‌تواند محلی برای تعامل و همگرایی بیشتر با این دستگاه‌ها باشد.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی با بیان اینکه عرضه صنایع‌دستی در استانها به بالندگی رسیده و طبق دستور رئیس جمهوری در مبادی شهرها بازارچه صنایع‌دستی دایر شده است، افزود: تاکید ما بر این است که صنایع‌دستی را در یک خط ممتد و از زمان خلق تا مصرف مولفه‌ها و ساحت‌های مختلف را مورد توجه قرار دهیم و تمام ‌تلاشمان در این یکسال این موضوع بوده است.

وی جشنواره صنایع‌دستی فجر را جشنواره جشنواره‌ها دانست و گفت: پنج هزار اثر از ۲ هزار هنرمند به دبیرخانه جشنواره رسیده است، ۱۶ کشور در این رویداد مشارکت دارند، و ۳۰۰ اثر داخلی از هنرمندان داخلی است، همه تمامی مولفه‌های توسعه، ترویج و فروش صنایع دستی در برج آزادی طی برگزاری این رویداد، متمرکز شده و برنامه‌ریزی به منظور برگزاری کارگاه های متنوع، نقش‌آفرینی و عرضه دستاوردهای شهرها و روستاهای جهانی صنایع‌دستی، انجام شده است.

در پایان این نشست، موشن مربوط به جشنواره برای اصحاب رسانه نمایش و از پوستر جشنواره با حضور یکی از پیشکسوتان صنایع‌دستی و دانش‌آموزی سفالگر به‌عنوان نمادی از پیوند بین‌نسلی رونمایی شد.

هشتمین جشنواره بین‌المللی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی فجر با شعار «پیوند نسلی، پاسداشت هویت در پهنه جهانی» از ۲۷ بهمن تا اول اسفند در مجموعه فرهنگی برج آزادی تهران برگزار می‌شود.

امسال دومین دوره جشنواره صنایع‌دستی فجر است که به صورت بین‌المللی برگزار می‌شود، تا سال ۱۴۰۰ این رویداد ۶ دوره بود که در سطح ملی برگزار می‌شد، همان سال در مراسم اختتامیه وزیر میراث فرهنگی (سیدعزت‌الله ضرغامی) تاکید کرد که از دوره بعد این جشنواره باید به صورت بین‌المللی برگزار شود؛ سال گذشته اولین دوره بین‌المللی برگزار شد و امسال هم با برنامه‌ریزی و دعوت از هنرمندان صنایع‌دستی سراسر جهان، دومین دوره به صورت بین‌المللی برگزار می‌شود.

آیین افتتاحیه هشتمین دوره جشنواره صنایع‌دستی فجر روز جمعه -۲۷ بهمن - در مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی تهران برگزار می‌شود، جشنواره و برنامه‌ها و رویدادهای جانبی آن مانند کارگاه آموزش و ترویج، کارگاه توسعه کسب و کار صنایع دستی و هنرهای سنتی، غرفه فروشگاهی و نمایشگاهی صنایع دستی و هنرهای سنتی، نمایشگاه عکس و میز یادمان، غرفه بومگردی، غرفه ثبت اطلاعات و گالری سرو سیمین به مدت ۴ روز -۳۰بهمن- ادامه دارد و مراسم اختتامیه و معرفی برگزیدگان و اهدای جوایز و سرو سیمین عصر روز سه شنبه -اول اسفند- در برج میلاد تهران برگزار خواهد شد

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.