صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

وزیر کار: خانه‌های بهداشت در جوار کارگاه‌ها ایجاد شود

  • کد خبر: ۲۱۰۴۵۸
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۸
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در حوزه ایمنی کار تلاش‌های زیادی انجام شده و در جوار کارگاه‌های بزرگ خانه‌های بهداشت کار و درمانی تعبیه شده است، اما همه در کاهش حوادث ناشی از کار مسئولیت داریم و باید تلاش کنیم تا میزان ایمنی در کار را افزایش دهیم.

به گزارش شهرآرانیوز صولت مرتضوی امروز (سه‌شنبه) در همایش تبیین قرارگاه آموزش ایمنی کار و توانمندسازی کارفرما‌های کارگاه‌های زیر ۱۰ نفر، اظهار کرد: کسانی که گذشته و قبل از انقلاب به را به یاد دارند به نیکی می‌توانند تاریخ شفاهی قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی باشند. در دهه ۴۰ و ۵۰ در تمام مناطق محروم و مراکز برخی از استان‌های کشور از کارشناسان و پزشکان اعزامی از کشور هند و پاکستان استفاده می‌کردیم، اما امروز دغدغه ما این است که جمعی از متخصصین ما در حال مهاجرت هستند.

وی افزود: انقلاب اسلامی منشأ خدمات بزرگی است و مهم‌ترین خدمت آن خدمت به بشریت بود. یکی از دغدغه‌های ما سفره مردم است و دولت سیزدهم از همان روز‌های ابتدایی تلاش کرد که بتواند با مهار تورم و افزایش حقوق و مزایا مشکلاتی را رفع کند. هنوز مشکلاتی وجود دارد که آن‌هم به دلیل تحریم‌های ظالمانه است.

مرتضوی گفت: این همایش مبارک تحت عنوان همایش ایمنی کار و آموزش و بهداشت کار است. مولای ما در نهج‌البلاغه مردم را به سه امر سفارش می‌کند. نخست پرهیزکاری، دوم تقوای الهی و سوم نظم در امور که بسیار در حوزه ایمنی کار اهمیت دارد و باید مبنا و ملاک عمل قرار بگیرد.

وزیر کار گفت: اگر در امور ما نظم وجود داشته باشد قطعاً نظم مکمل و مقوم ایمنی خواهد بود. بعضی وقت‌ها بی‌نظمی‌ها، بی‌برنامگی‌ها و کم‌دقتی‌ها مشکلاتی را رقم می‌زند. مدتی قبل حادثه‌ای در معدن طزره رخ داد که ۶ نفر از عزیزان ما فوت کردند. بی‌دقتی در ایمنی و بهداشت منجر به این حادثه تلخ شد. در بازدید دیگر چند توانخواه و مددجوی قطع نخاع حضور داشتند که در نتیجه ایمن نبودن فضای کار به آنجا رسیده بودند.

وی بیان کرد: نگاهی به میزان تلفات جاده‌ای انداختم. در سال نزدیک به ۲۰ هزار نفر تلفات داشتیم که این زیبنده ما نیست. اگر دقت فردی می‌توان از مشکلات زیادی جلوگیری کرد. اگر تحلیل محتوایی بر تلفات جاده‌ای انجام شود و می‌گویند عمدتاً در ۳۰ کیلومتری ورود به شهر و کلان‌شهر‌ها صورت می‌گیرد که دلیل آن را می‌توان در خستگی افراد جستجو کرد.

مرتضوی تصریح کرد: پیشگیری از عصبانیت و فرونشاندن خشم از بروز حادثه جلوگیری می‌کند. تمام این‌ها آموزه‌های دینی ما هستند. سازمان جهانی کار بخشی از مقررات را وضع کرده و ما موظف به رعایت آن هستیم، اما باید بگویم «سال‌ها دل طلب جام جم از ما می‌کرد، آنچه خود داشت ز بیگانه تمنا می‌کرد»؛ سراسر آموزه‌های دینی ما پر از آموزه‌های بهداشت و پرهیز از خسارات کاری است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: باید در ایمنی کار مجهز شد. همه مجاهدت‌هایی که در این حوزه بهداشت شغلی رخ داده است را ارج می‌نهم و به تمام کارفرما‌ها و کارگاه‌ها توصیه می‌کنم که از کار و کارگر مراقبت کنند.

وی خاطرنشان کرد: همکاران ما در معاونت رابط کار با اقدامات خوبی که در کارگاه‌های بزرگ و کوچک میزان خسارات کارگاهی را به شکل چشم‌گیری کاهش دادند. اما یک مخاطره نیز زیاد است و باید به آن توجه شود.

مرتضوی افزود: به همکارانم در مراکز استان‌ها اکیداً توصیه می‌کنم که یکی از مهم‌ترین رسالت‌های آن‌ها با منظور استحکام و ایمنی در کار است. ایمنی فردی و اجتماعی است گاهی یک جرقه در باروت هم فرد را فدا می‌کند هم جمع را. توجه به استحکام تولید نیز از دیگر موارد مهم است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: برخی به کمبود نیروی انسانی اشاره کردند که من این رو می‌پذیرم و آن را جبران می‌کنیم. اما در زمینه آموزش از مراکزی که از سازمان فنی و حرفه‌ای کشور مجوز دارند کمک بگیرند.

وی گفت: در این مدت در حوزه ایمنی کار تلاش‌های زیادی صورت گرفته است و بسیار خوشحال هستیم که در جوار کارگاه‌های بزرگ خانه‌های بهداشت کار و درمانی تعبیه شده است. اما بدانید که از من به عنوان وزیر تا دیگر همکاران من در مقابل یک حادثه نیز مسئول هستیم و تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم تا میزان ایمنی در کار را افزایش دهیم و از حوادث پیشگیری کنیم.

قرارگاه آموزش ایمنی در کشور آغاز به کار کرد

همایش تبیین قرارگاه آموزش ایمنی و توانمندسازی کارفرمایان زیر ۱۰ نفر به منظور کمک به ارتقای سطح ایمنی و بهداشت شغلی با حضور «سیدصولت مرتضوی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، معاونین وزیر، مدیران ستادی، کارفرمایان، نمایندگان تشکل‌های کارگری و ارتباط ویدئوکنفرانسی با ادارات کل استانی به همت مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و کانون عالی کارفرمایی ایران در مجتمع فرهنگی تلاش آغاز شد.

در این مراسم قرارگاه آموزش ایمنی و توانمندسازی کارفرمایان زیر ۱۰ نفر به صورت همزمان در سراسر کشور به همت مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی آغاز به کار کرد.

مقاوله نامه ایمنی و بهداشت شغلی شماره ۱۵۵، آخرین مقاوله‌نامه سازمان بین‌المللی کار است که جمهوری اسلامی ایران به آن پیوسته و از هجدهم بهمن ماه ۱۴۰۲ توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اجرایی خواهد شد.

در این مقاوله‌نامه و سند الحاقی آن، به آموزش و آگاه‌سازی کارفرمایان نسبت به اهمیت رعایت اصول ایمنی کار تاکید شده و مسئولیت ایشان در زمینه پیشگیری از حوادث و بیماری‌های شغلی تبیین شده است.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.