سال گذشته نیز در پی اغتشاشات سراسری در کشور، سلبریتیها نقش موثری ایفا کردند؛ از همراه شدن با جریان اغتشاشات گرفته تا دیدار با خانواده شهدای این جریان و درخواست عفو برای قاتلین آن ها.
حضور سلبریتیها در ایران برخلاف سلبریتیها در کشورهای دیگر به خصوص کشورهای اروپایی و آمریکایی، صرفا به فعالیتهای هنری و ورزشی خود ختم نمیشود.
کمتر کسی است که حمایت چهرههای ورزشی، هنری و بازیگران در انتخاباتهای ریاست جمهوری دورههای قبل از نامزدهای انتخاباتی را به یاد نداشته باشد.
اما حمایت چهرههای سلبریتی دیگر کشورها از جریانات مهم جوامع خود به چه شکل است؟
چهرههای هنری و ورزشی در دیگر کشورها اغلب به جریانات و جناحهای مختلف سیاسی و اجتماعی ورود پیدا نمیکنند یا اگر ورود داشته باشند به کلیت ماجرا ورود میکنند، چرا که قوانین دولتی سختگیرانهای از این منظر متوجه آنان میشود.
آنان اغلب در انتخاباتها بدون توجه به نامزدی خاص، به مشارکت در انتخابات به نفع دولتها ظهور و بروز میکنند. به عنوان مثال جولیا رابرتز بازیگر پرطرفدار و محبوب آمریکایی و برنده اسکار، با انتشار پستی در صفحه اینستاگرامش که در آن تمام لباسش با شعار رأی بده پر شده بود، رأی دادن را تبلیغ کرد.
از طرف دیگر اگر آنان در مناسبات سیاسی و اجتماعی نیز دست از پا خطا کنند همچون مردم عادی کشورشان مجازات میشوند. برای مثال آمریکا به عنوان مهد آزادی بیان، با سلبریتیهای معترض بارها برخورد جدی داشته است.
«محمدعلی کلی بوکسور معروف و قهرمان جهان» چندین مرتبه بازداشت و بازپس گیری لقبهای قهرمانی آمریکایی، به دلیل اعتراضات بشردوستانه علیه جنگ ویتنام «مارک روفالو بازیگر مطرح هالک» بازداشتهای مختلف به دلایل اعتراض به سوخت فسیلی، اعتراضات علیه شرکتهای نفتی، اعتراضات نسبت به سیاستهای ترامپ و اعتراضات نسبت به وقایع فلسطین «جورج کلونی» یکی از سلبریتیهایی است که در اعتراضات بشردوستانه شرکت میکند و بارها توسط پلیس دستگیر شده است. سال ۲۰۱۲ جورج کلونی با پدرش در بین تظاهرات کنندهها دستگیر شد.
با این حال در جامعه ما که سلبریتیها حتی با وجود تبلیغات غلط، چندان در مظان اتهام قرار نمیگیرند، حضور و حمایت آنان از جریان انتخابات میتواند معاملهای دو سر بُرد برای خود و جامعه و حمایت آنان از نامزدی خاص میتواند معاملهای دو سر باخت برای مردم و نامزدها باشد.
نامزدهای انتخاباتی باید هوشیار باشند که با حمایت تعدادی از سلبریتیها از آنان، خود را برنده انتخابات در پی اقبال عمومی ندانند و مردم نیز باید بدانند سلبریتیها نیز همچون هر فرد معمولی امکان خطا و اشتباه دارند و با طناب پوسیده آنان با چاه عمیق پشیمانی فرو نروند.