به گزارش شهرآرانیوز، اجرای طرح هوشمندسازی نانواییها و توزیع سهمیه آرد هر واحد پخت نان براساس عملکرد و فروش آن، طرحی بود که در سال گذشته اجرا شد و نقاط قوت و ضعف مختلفی داشت. اگرچه اجرای این طرح توانست به بخش زیادی از مشکلات این صنف سروسامانی بدهد، اما همچنان گستردگی فعالیت نانواییها و محدودیتهای مختلف نظارتی باعث میشد تا برخی واحدهای پخت نان بتوانند از گریزگاههای قانون جدید برای سودجویی استفاده کنند.
در این شرایط، در جریان طرح مشترک سازمانهای غله و استاندارد با وزارتخانههای اقتصاد و صمت مقرر شده تا این بار «همه چیز» در یک سامانه هوشمند و یکپارچه جمعبندی شود تا به موازات نهادهای نظارتی و کارگروههای ویژه بازرسی، مردم خودشان عهدهدار رتبه بندی خبازهای محله باشند.
محمد جلال، سخنگوی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان کشور، در نشست خبری مشترک مدیران کل استاندارد و غله استان با اشاره به جزئیات دیگری از این طرح گفت: سامانه جامع نظر، سه دستاورد مهم و راهبردی خواهد داشت؛ یکی اینکه بازخورد مردم درباره تجربه خرید خود از هر نانوایی را دسته بندی و به طور شفاف منتشر میکند تا مردم بتوانند از نظر بهداشت محیط، کیفیت نان و برخورد نانواها، امتیاز هر واحد پخت نان را مشاهده کنند.
وی افزود: علاوه بر این، همچون نرمافزارهای مسیریاب که امروزه در دسترس مردم قرار دارد، وضعیت پخت نانواییها به طور لحظهای در اختیار مردم خواهد بود و البته هر فرد میتواند نزدیکترین واحدهای فعال نسبت به موقعیت خود را مشاهده کند. به موازات این ها، این سامانه بستری برای مشارکت نهادهای نظارتی و حتی سازمان تعزیرات است تا بتواند به طور الکترونیکی و لحظهای، احکام تعزیراتی را اجرا و حتی پروانههای فعالیت را باطل کند.
سخنان مشاور وزیر اقتصاد در این نشست خبری اگرچه بیشتر متمرکز بر رویکردهای سلبی و تنبیهی این سامانه بود، اما وحیدرضا فریدونی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی، در سخنان خود به جنبههای تشویقی و حمایتی این سامانه نیز اشاره داشت. وی تصریح کرد که با توجه به ثابت بودن سهمیه آرد استان، زمانی که نانواهای متخلف با کاهش یا قطع سهمیه تنبیه میشوند، سرریز سهمیه به نانواییهایی تعلق میگیرد که با فعالیت خود توانسته اند از بستههای تشویقی بهرهمند شوند.
در انتهای این برنامه سید محمد سجادی، مدیرکل سازمان استاندارد خراسان رضوی، با اشاره به نظام جدید رتبه بندی نانواییها گفت: تا پیش از این، واحدهای فعال در حوزه پخت نان از نظر فرد نانوا، ساعت کار، مکان احداث نانوایی، رسته فعالیت و نوع پخت طبقه بندی میشدند، اما با ورود مردم و در نظر گرفتن نظرات مردمی، نهادهای نظارتی و سازمان تعزیرات نیز میتوانند از امکانات سامانه جدید نظر استفاده کنند تا بازرس بتواند به صورت الکترونیکی نظرات خود را ثبت کند.