صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

چگونه به مجروحان چهارشنبه‌سوری کمک کنیم؟

  • کد خبر: ۲۱۶۹۵۱
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۳
چهارشنبه‌سوری سنتی کهن در ایران است که سال‌هاست از شکل سنتی خود خارج شده و به حالتی خشونت‌آمیز درآمده است.

به گزارش شهرآرانیوز، در صورتی که شخصی در حوادث چهارشنبه آخر سال دچار حادثه شده‌ است، ابتدا خونسردی خود را حفظ کنید و هنگام تماس با همکاران اورژانس، اطلاعات مربوط به آخرین وضعیت فرد حادثه‌دیده و آدرس منزل را به درستی بیان کنید.

اگر مصدوم از لحاظ تنفسی مشکل پیدا کرد و دچار بیهوشی شد اطرافیان می‌توانند با انگشت، زبان فرد را به حالت عادی برگردانند و یا سر فرد را به عقب برگردانند  تا زبانش موجب مسدود شدن راه‌های هوایی نشود و راه تنفس باز شود، همچنین اگر خونریزی در حال رخ دادن است، فشار مستقیم بر روی منطقه خونریزی وارد کنند.

استفاده از خمیر دندان روی سوختگی‌های چهارشنبه‌سوری ممنوع!

در صورت سوختگی خود یا اطرافیان از خمیر دندان و انواع پماد‌ها و روش‌های خانگی دیگر استفاده نکنید چرا که این روش‌ها خطرناک است و منجر به عفونت محل سوختگی می‌شود.

در صورت سوختگی، موضع آسیب‌دیده را به مدت ۲۰ دقیقه با آب سرد شست و شو دهید تا عمق سوختگی کم شود.

محل سوختگی بعد از مدتی دچار تورم می‌شود، قبل از آن که محل دچار تورم شود، باید وسایلی مثل گردنبند، دستبند، انگشتر، کمربند و کفش مصدوم را درآورد، اما باید به خاطر داشت که اگر لباس مصدوم به ناحیه سوخته چسبیده است، نباید لباس را از پوست جدا کرد، بلکه باید لباس را دور تا دور از محل چسبیده قیچی کرد.

آسیب به چشم در حوادث چهارشنبه‌سوری

در صورت آسیب به چشم در حوادث چهارشنبه آخر سال به هیچ عنوان نباید دست‌کاری انجام شود، چشم فرد آسیب دیده را باید با یک وسیله در دسترس مثل لیوان یکبار مصرف یا مقوایی که به شکل مخروط در آورده شده بپوشانید، و بلافاصله وی را به مراکز درمانی برسانید. نیازی به گذاشتن دستمال، پنبه یا گاز روی چشم وجود ندارد. همچنین نباید هنگام ایجاد آسیب در ناحیه چشم‌ها از پماد، قطره چشمی و.. استفاده کرد و چشم‌ها را شست، زیرا ممکن است آسیب وارد شده به چشم شدیدتر شود.

پیشگیری از حوادث چهارشنبه‌سوری

پیشگیری را مقدم بر درمان بدانید، انجام همه این اقدامات برای فرد حادثه‌دیده خیلی موثر نخواهد بود چرا که پیش از هر حادثه‌ای باید اقدامات پیشگیرانه را در دستور کار قرار داد.

  • مواد محترقه را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
  •  لاستیک، هیزم خشک، کارت‌های خالی، مواد آتش‌زا خطرناک را در معابر عمومی آتش نزنید
  •  ظروف تحت فشار مانند کپسول، اسپری، حشره کش را در آتش نیندازید.
  • مواد محترقه را سمت افراد پرت نکنید.
  • مراقب رفتار‌های خطرناک و ناهنجار افراد باشید و در صورت لزوم به واحد‌های گشتی نیروی انتظامی یا پلیس ۱۱۰ گزارش دهید.

ریشه و معنای واژه «چهارشنبه‌سوری»

واژه «چهارشنبه‌سوری» از ۲ واژه «چهارشنبه» و «سوری» به معنی سرخ، ساخته شده است. این آیین از جمله جشن‌های سنتی و قدیمی ایرانی‌هاست که از غروب آخرین سه‌شنبه سال تا پس از نیمه‌های شب آخرین چهارشنبه اسفندماه، برپا می‌شود که مشخصه اصلی آن برافروختن آتش و پریدن از روی آن است.

چهارشنبه سوری سال‌هاست که از شکل سنتی خود خارج شده و به نوعی حالت خشونت به خود گرفته است که تعداد مصدومان بالای آن تاییدی بر این ادعاست.

منابع: ایرنا، خبرآنلاین

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.