صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

جمع‌آوری داروهای کمیاب از داروخانه‌ها توسط برخی افراد «بیمارنما»

  • کد خبر: ۲۱۹۲۲۹
  • ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۶
مدیر امور دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد از جمع‌آوری داروهای کمیاب از داروخانه‌ها توسط افرادی که بعضی حتی بیمار نیستند خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، علی اصغر اسماعیل‌زاده در این خصوص توضیح داد: سازمان غذا و دارو یک سامانه کشوری دارد به نام سامانه کمبودها که همکاران من به طور مستمر در آنجا کمبودهای دارویی را ثبت می‌کنند با این وجود بخاطر حساسیت تأمین دارو به ویژه در ایام نوروز این کمبودها را به صورت مکاتبه‌ای هم به سازمان غذا و دارو اعلام کردیم و این پیگیری‌ها منجر به اختصاص سهمیه دارویی اضافی نوروزی برای دو داروی نوومیکس و وارفارین شد.

سامانه ۱۹۰ راهنمای دستیابی به داروهای کمیاب

وی با بیان اینکه مشکل اصلی این داروها مشکل دسترسی است نه توزیع، بیان کرد: ما برای اینکه این داروها در اختیار همه بیماران واقعی قرار گیرد آن‌ها را در اختیار همه داروخانه‌ها قرار ندادیم به عنوان مثال وارفارین را در تعدادی از داروخانه‌های شبانه‌روزی توزیع کردیم، در واقع ما داروخانه‌های شهر مشهد را در مناطق مختلف تقسیم‌بندی کردیم و توزیع داروهای کمیاب را به شکلی انجام داریم که در هر دوره تعدادی از داروخانه‌ها این داروها را داشته باشند از طرفی همکاران ما در سامانه ۱۹۰ هم آماده پاسخگویی هستند تا اگر بیماری نتوانست داروی مورد نیاز خود را پیدا کند از طریق این سامانه راهنمایی شود و داروخانه‌هایی که دارو را دارند معرفی می‌شوند.

۲۸ درصد سهمیه دارویی مشهد در استان‌های دیگر!

مدیر امور دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: با رصدی که همکاران ما داشته‌اند متوجه شده‌اند برخی افراد که حتی ممکن است بیمار هم نباشند با تماس‌های مکرر دنبال این هستند که بفهمند داروهای کمیاب در کدام داروخانه‌ها موجود است تا با تهیه نسخه این داروهای کمیاب را از داروخانه‌ها جمع کنند. به همین علت ما مجبوریم این داروها را به داروخانه‌های محدودی بدهیم تا بتوانیم نظارت و کنترل بیشتری بر این موضوع داشته باشیم و دارو به دست مصرف کننده واقعی و افراد بیمار برسد. داروخانه‌ها هم به همین دلیل داروهای کمیاب را به تعداد محدودتری در اختیار افراد قرار می‌دهند.

اسماعیل‌زاده در پایان از تلاش دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای افزایش سهمیه دارویی این کلانشهر زیارتی که قطب گردشگری سلامت هم هست خبر داد و گفت: در شهر مشهد علاوه بر جمعیت بالای مهاجران و زائران، افرادی هم از استان‌های دیگر به صورت یک روزه برای درمان‌های تخصصی می‌آیند و داروهای تخصصی‌شان را هم تهیه می‌کنند و می‌روند، بر اساس بررسی‌هایی که انجام شده ۲۸ درصد دارو در مشهد را افرادی از استان‌های دیگر به این ترتیب خریداری کرده‌اند به همین علت همواره درخواست افزایش سهمیه دارویی برای مشهد و استان خراسان داشته‌ایم.

منبع: قدس آنلاین

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.