به گزارش شهرآرانیوز، کارخانجات و شرکتهای تولیدکننده تایر موفق شدند از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان خرداد پارسال، ۶۵ هزار و ۳۵۳ تن انواع تایر تولید کنند که در همسنجی با سال ۱۴۰۱ رشد چهار درصدی را نشان میدهد.
صنعت تایر متشکل از ۱۲ واحد تولیدی است که در سال جاری یک واحد جدید به این صنعت اضافه شد. مجموع تولید کارخانجات عضو این انجمن سالیانه حدود ۳۰۰ هزارتن است، در حالی که نیاز کشور سالیانه بین ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزارتن است.
ثبتنام لاستیک دولتی یکی از راهکارهایی بود که مسئولان برای حل مشکل افزایش قیمت لاستیک در بازار ایران ارائه دادند. تا پیش از این خرید لاستیک دولتی تنها برای رانندگان تاکسی امکانپذیر بود؛ اما با تصمیمات خوبی که دولت اندیشید باعث شد تا امکان ثبتنام لاستیک دولتی برای عموم مردم فراهم شود. با توجه به اینکه لاستیک یکی از اقلام پر مصرف در سطح کشور بوده و در دسترس بودن این کالا جزو یکی از پراهمیتترین مسائل بازار این صنف است، لذا باید تمهیداتی در مورد عرضه مناسب و راحت در این مقوله اندیشیده شود.
یکی از مشکلات مهم در عرضه لاستیک به قیمت مصوب روش ثبتنامی این کالا بود که بیشتر وقتها زمانبر و از همه مهمتر مشکل در سامانه مربوطه بود که گاه و بیگاه با قطع شدن یا سرعت پایین اینترنت موجب کند شدن این روند میشد و در برههای کلا سامانه قطع شده بود.
بر اساس رصد بازار بیشترین نیاز به لاستیک سایزهای ۱۳ و ۱۴ (به اصطلاح پرایدی) است که باید بیشتر تولید به سمتوسوی این سایز قرار گیرد و سایزهای ۱۵ به بالا نیز چون متقاضی کمتری دارد، کاهش یابد؛ تا هم از انبار و احتکار این کالا جلوگیری بهعمل آید و هم شاهد صفهای طولانی (که البته در حال حاضر مشکلی خاصی در صف توزیع تایر نیست) و فروش سایزهای ۱۳ و ۱۴ در بازار سیاه به قیمتهای گزاف نباشیم.
همچنین کم بودن سود عرضهکنندگان لاستیک (حدود ۳%) و مقرون به صرفه نبودن فروش این کالا توسط این افراد و عدم توزیع مناسب لاستیک از لحاظ سایز در سبد لاستیک یکی دیگر از مشکلات این صنف در سطح عرضه است که با مدیریت مناسب و عدم فروش سبدی لاستیک و بر اساس سایزهای نیاز بازار، در زمان کمبود میتوان از این مرحله عبور کرد تا شاهد کمبود برخی از لاستیکهای پر مصرف و نیز جلوگیری از انبار کالاهای کم مصرف یا فروش اجباری این کالا نباشیم.
در حال حاضر همچنان بازار با کمبود لاستیک ۱۳ (پرایدی) مواجه است که این کمبود باعث شده تا سودجویان این صنف تا قیمت ۳ تا ۳.۵میلیون تومان در بازار عرضه کنند.
بر اساس اعلام بازرسی اصناف خراسان رضوی در سال گذشته در مشهد حدود ۴۳۰ بازرسی از این صنف انجام شده که برای ۷۴ واحد صنفی فرم گزارش بازرسی تنظیم شده و حدود ۲۰ واحد پلمب شد.