جراح متخصص گوش و حلق و بینی با اشاره به این که افت سطح بویایی و چشایی، شکایت مهمی است که با شیوع کرونا بسیار شایع شده، گفت: احتمال این فرضیه وجود دارد که این ویروس در بدن بعضی از افراد با افت حس چشایی و بویایی واکنش نشان میدهد.
به گزارش شهرآرانیوز، دکتر جهانگیر قربانی با بیان اینکه همزمان با
شیوع ویروس کرونا گزارشات زیادی مربوط به کاهش بویایی و چشایی افراد در نقاط مختلف دنیا ارائه شده است، اظهار کرد: افرادی زیادی در اثر ابتلا به این بیماری با کاهش یا از دست دادن کامل حس بویایی مواجه شدهاند.
عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان این که با شروع اپیدمی کرونا حس چشایی و تشخیص مزهها در بسیاری از افراد به طور کامل مختل شده است، توضیح داد: این موضوع که آیا بین ویروس کرونا و تشخیص در مزهها ارتباطی وجود دارد یا خیر با توجه به ناشناخته بودن ابعاد کلی ویروس کووید ۱۹ هنوز مشخص نیست.
این جراح و متخصص گوش و حلق و بینی با بیان این که افت سطح بویایی و چشایی، شکایت مهمی است که این روزها بسیار دیده میشود، تصریح کرد: این فرضیه وجود دارد که این ویروس در بدن بعضی از افراد با افت حس چشایی و بویایی واکنش نشان دهد بنابراین افرادی که با چنین علائمی روبرو شدند ممکن است ناقل بیماری باشند.
قربانی به افرادی که با علائمی نظیر کاهش سطح بویایی یا چشایی حتی در هفتههای گذشته روبرو شدند، هشدار داد: این افراد این احتمال را در نظر بگیرند که ممکن است به بیماری کرونا مبتلا شده باشند و لازم است دستورات لازم را در زمینه رعایت بهداشت فردی و انجام قرنطینه رعایت کنند تا بیماری به سایرین انتقال پیدا نکند.
وی ادامه داد: چنانچه افراد به غیر از علایمی نظیر آنچه در بالا ذکر شده با نشانههایی همچون تب و تنگی نفس نیز مواجه شدند حتما با شمارههای که از سوی وزارت بهداشت اعلام شده تماس حاصل کنند و تا جایی که ممکن است به صورت حضوری به بیمارستانها و مراکز درمانی نروند.
به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه در بیشتر موارد بعد از حدود دو هفته حس بویایی و چشایی افراد به تدریج به حالت اولیه برمیگردد، اما چنانچه تا حدود چهار هفته این علائم همچنان پایداربود توصیه میشود به پزشک متخصص مراجعه شود.
وی استفاده از محلول آب و نمک، ویتامین و مکمل را در کاهش عوارض مشکلات بویایی و چشایی موثر دانست و پرهیز از مصرف کورتون چه به صورت خوراکی و یا اسپری را مورد تاکید قرار داد.
منبع: تسنیم