به گزارش شهرآرانیوز، آیتالله سید احمد علمالهدی در دیدار با شهرداران کلانشهرهای کشور که ظهر امروز با حضور علیرضا زاکانی (شهردار تهران)، محمدرضا قلندرشریف (شهردار مشهد) و مدیران شهری دیگر کلانشهرها برگزار شد، اظهار کرد: عنوان مدیریت شهری، عنوان جامعی است که غیر از مدیریت خدمات شهری، مدیریت اجتماعی، سیاسی و بالاتر از همه فرهنگی شهر را هم دربر میگیرد.
وی افزود: برادران، وقتی بنا باشد شهر مدیریت شود، اگر مسائل فرهنگی زیر سؤال برود و موردتوجه نباشد، اداره شهر در سایر شئون هم فایدهای نخواهد داشت. در حقیقت، مقدمه اداره فرهنگی شهر به این است که مردم خادمانشان را بشناسند و به این خدمات احترام بگذارند.
نماینده ولیفقیه در استان خراسانرضوی ضمن واکاوی ابعاد ارتباط گسترده مردم با شهرداری در کلانشهرهای کشور خاطرنشان کرد: در هر شهر از ایران اسلامی، مردم به قدری که از خدمات شهرداریها برخوردار هستند، از خدمات هیچ اداره و سازمانی استفاده نمیکنند. آن آقا یا خانم هموطنی که صبح از خانه بیرون میآید، از همان لحظه اول پا به فضایی میگذارد که آسفالتش فراهم شده، اتوبوس و تاکسی برای رفتوآمدش آماده شده، زباله از معابرش جمعآوری شده و فضای سبزش، همهکس را مروّح میکند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه منظور از پیوست فرهنگی در خدمات شهری، ترویج فرهنگ دینی در جامعه است، تصریح کرد: مهمترین علتی که باعث بروز این نارضایتیها میشود، نبود پیوست فرهنگی در کنار خدمات شهری است. مقصود بنده این است که بستری از خدمات فرهنگی تعریف شود تا به همراه خدمات اجتماعی و شهری، مردم از آن استفاده کنند تا شهرداری منحصر در یک جریان خدماتی محض نشود.
وی افزود: در دین ما تأکید شده حتی اگر کسی یک لیوان آب به دست برادر دینی خود داد، بر او فرض است که از برادرش تشکر کند. اینجاست که میگوییم باید پیوست فرهنگی مبتنی بر ترویج فرهنگ دینی در جامعه باشد تا مردم به یاد بیاورند این خدمات از طرف دلسوزترین برادرانشان در مدیریت شهری به آنها عرضه میشود.
آیتالله علمالهدی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر ضرورت بهرهگیری از فرصت دهه کرامت برای ترویج فرهنگ دینی در کلانشهرها گفت: در این کشور، چالشهای بسیاری وجود دارد که ریشه واحد همه آنها در عرصه فرهنگ است. در یک قلم، همین موضوع ازدواج جوانان را ببینید. اینکه سن ازدواج بالا رفته، عمده ریشه آن در فرهنگی است که در جامعه شکل گرفته و براساس آن، جوانان تا زمانی که به استطاعت مالی یک مرد خانوادهدار و کامل نرسند، ازدواج نمیکنند. اینجاست که بازهم پیوست فرهنگ دینی میتواند گرهگشا باشد و مدیریت شهری هم در این عرصهها وظایفی برعهده دارد.
وی با اشاره به ضرورت میدانداری مدیریت شهری مشهد در تسهیل امر زیارت اظهار کرد: مشکل عمده ما در مشهد مربوط به آن دسته از زائرانی است که عشق زیارت علیبنموسیالرضا(ع) را در دل دارند و به شهر امامرضا(ع) میآیند، اما توان مالی برای اقامت چندروزه در یک منزلگاه اعم از هتل، مهمانسرا یا مسافرخانه را ندارند. اینجاست که تأکید ما به شهرداری مشهد تمرکز بر ایجاد زائرسراهای ارزانقیمت است تا این برادران و خواهران عزیز ما به دلیل مشکل مالی از توفیق زیارت محروم نمانند.