به گزارش شهرآرانیوز، با اتمام جنگ داخلی در سریلانکا در سال ۲۰۰۹، دولت این کشور از مسیر توسعه زیرساخت به سمت کاهش فقر در سریلانکا حرکت کرد و پروژه چندمنظوره اومااویا با هدف تامین آب کشاورزی شرب را شروع کرد.
نیاز به برق در سریلانکا سبب شد تا تامین برق هم به اهداف پروژه اضافه شود، اما یک چالش بزرگ در این مسیر وجود داشت، تنها را راهاندازی گرفتن برق از آب در پروژه اومااویا ساخت یک تونل عمودی موسوم به شفت در دل زمین بود.
این تونل عمودی ۶۱۸ متر معادل ۱.۵ برابر ارتفاع برج میلاد و ۲ برابر بزرگترین سازه ساخته شده در سریلانکا عمق دارد و باید در دل زمین حفر شود.
برای حفاظت از این تونل عمودی، یک غلاف فلزی مشابه لوله به وزن ۱۰۰۰ تن به صورت معلق کار شد و از طرفی جریان آب سنگین به داخل شفت هم کار حفاری را پیچیده کرد.
۲ شرکت ایتالیایی پس از اطلاع از جزئیات پروژه از انجام ان انصراف دادند، اما این پروژه توسط مهندسان ایرانی ساخته و صبح امروز افتتاح شد.
تحریم، نیاز به توسعه در کنار ظرفیت تولید علم در ایران سبب شده تا مهندسان ایرانی از منظر دانش و تجربه برای ساخت پروژههای پیچیده سطح بالایی از خود به نمایش بگذارند.
کارشناس اقتصادی احمد صالحی به نقش مخرب تحریم اقتصادی اشاره کرده و معتقد است که اگر ایران تحریم نمیشد، امکان ارتقای توان فنی و مهندسی و همچنین کسب سرمایه از این مسیر اقدام کند.
در مقابل کارشناس اقتصادی پروین رحمانی میگوید، کسی طرفدار تحریم نیست، اما محدودیت ناشی از تحریم سرعت توسعه دانش در ایران را چند برابر کرد و ما امروز میتوانیم قراردادهای میلیوندلاری در این حوزه با کشورهای دیگر ببندیم.
رکورد صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران نزدیک به ۳ میلیارد دلار است، اما این رقم در سال گذشته به ۱.۳ میلیارد دلار رسیده، لذا توسعه دیلپماسی اقتصادی با محور معرفی توانمندی کشور میتواند، ارزآوری از این محل را حداقل ۲ برابر کند.
منبع: فارس