به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سید آریا حجازی روز پنجشنبه در هشتمین جلسه دستگاهها و نهادهای اجتماعی خراسان رضوی به میزبانی اداره کل پزشکی قانونی این استان افزود: هم اکنون شهرستانهای خلیل آباد، خوشاب، داورزن، فیروزه، باخرز، کوهسرخ، زبرخان، گلبهار، ششتمد و میان جلگه فاقد مرکز پزشکی قانونی هستند و تاکنون موفق به جذب پزشک نشده ایم.
وی با بیان اینکه مراکز پزشکی قانونی در سه شهرستان «رشتخوار، بجستان و مه ولات» خراسان رضوی نیز تعطیل شده است، ادامه داد: از سوی دیگر مرکز پزشکی قانونی در سه شهرستان «نقاب، جغتای و کلات» دایر است، اما این مراکز فاقد پزشک برای انجام معاینات و کارشناسی است.
مدیر کل پزشکی قانونی خراسان رضوی بیان کرد: موضوع انتقال اجساد از شهرستانها به مشهد برای تشریح، ساختمان استیجاری پزشکی قانونی واحد شرق مشهد از جمله معضلات اساسی و مهم این نهاد است.
وی افزود: عدم وجود اعتبار برای تهیه ساختمان (تملیکی، استیجاری یا امانی) و استقرار پزشکی قانونی در محلی مستقل از مطب پزشک در شهرستانهای بردسکن، نقاب، خواف، سرخس، صالح آباد، فریمان، کلات، عدم وجود کارشناس (قطع همکاری پزشک معاضذتی برای دوره تخصصی) در شهرستان جغتای، از جمله مشکلات مراکز پزشکی قانونی خراسان رضوی است.
حجازی ادامه داد: کمبود کارشناس حوزه معاینات بانوان در شهرستانهای تربت حیدریه، تربت جام، تایباد، چناران، درگز، قوچان و کاشمر از دیگر مشکلات مراکز پزشکی قانونی خراسان رضوی به شمار میرود.
وی با اشاره به طرحهای در حال اجرای پزشکی قانونی خراسان رضوی گفت: تکمیل آزمایشگاه ساختمان شماره ۲ مشهد، ساختمان معاینات بالینی شرق مشهد، پروژه ساختمان اداره کل پزشکی قانونی اراضی الهیه مشهد و نیز پروژه ساخت ۱۰ مرکز پزشکی قانونی در شهرستانهای استان از این جمله است.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی نیز در این جلسه گفت: در قانون بودجه یک درصد در بخش فرهنگی برای دستگاهها و شرکتهای دولتی در نظر گرفته شد که امسال این میزان تغییرات معناداری پیدا کرده و سهم هر دستگاه و شرکت دولتی مشخص شده است.
حجتالاسلام والمسلمین حجت گنابادی نژاد خطاب به مدیرکل پزشکی قانونی استان خراسان رضوی بیان کرد: در خصوص مشکلات موجود در حوزه ساختمانهای پزشکی قانونی استان، مراتب به صورت کتبی به استانداری ارسال شود تا پیگیری و همکاریهای لازم صورت گیرد.
وی افزود: با توجه به افزایش تصادفات در استان خراسان رضوی و شناسایی نقاط حادثه خیز از پزشکی قانونی استان خواستاریم که آمار نقاط حادثه خیز جدید را به استانداری ارائه دهد تا در این خصوص برنامه ریزیهای لازم صورت گیرد.
پزشکی قانونی خراسان رضوی دارای ۲۴ مرکز شامل چهار مرکز در مشهد و ۲۰ مرکز در سایر شهرستانهای استان خراسان رضوی است؛ پزشکی قانونی خراسان رضوی دارای ۲۵۵ نفر نیروی انسانی و پرسنل است که ۱۶۷ نفر مرد و ۸۸ نفر زن هستند که از این تعداد ۷۹ نفر پزشک هستند که از این تعداد ۵۰ نفر رسمی، ۶ نفر پیمانی، ۹ نفر طرحی و ۱۴ نفر معاضدتی هستند.