صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

دانستنی‌های نوجوان | چگونه یخ را سریع‌تر آب کنیم؟

  • کد خبر: ۲۲۷۹۴۰
  • ۱۰ تير ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۵
آیا تابه‌حال فکر کرده‌اید چرا آب دریاها یخ نمی‌زند یا چرا هنگام یخبندان روی برف و یخ نمک می‌ریزند؟ 

مریم پورحقیقی - آیا تابه‌حال فکر کرده‌اید چرا آب دریاها یخ نمی‌زند یا چرا هنگام یخبندان روی برف و یخ نمک می‌ریزند؟

‌می‌دانیم آب دریا حاوی املاح و نمک‌هایی است که سبب می‌شود نقطه‌ی انجماد آب پایین بیاید و تقریبا در دمای ۲۱- درجه‌ی سانتی‌گراد یخ بزند یا وقتی در روز‌های یخبندان روی برف و یخ نمک می‌ریزیم، نقطه ذوب یخ پایین می‌آید.

مثلا ۱۰- درجه‌ی سانتی‌گراد می‌شود و اگر دمای محیط به طور مثال ۳- درجه‌ی سانتی‌گراد باشد، پس محیط گرم‌تر است و باعث ذوب شدن یخ می‌شود.

در واقع، نمک برای ذوب یخ گرما تولید نمی‌کند تا آن را آب کند بلکه نقطه‌ی ذوب یخ را که صفر درجه است پایین می‌آورد و در دماهای زیر صفر شروع به ذوب شدن می‌کند.

 

آزمایش کنیم تا یاد بگیریم:

در دو ظرف به مقدار مساوی آب می‌ریزیم. در یکی از لیوان‌ها چهار تا پنج قاشق نمک اضافه می‌کنیم و خوب هم می‌زنیم. سپس هردو لیوان را در فریزر قرار می‌دهیم.

بعد از یک تا دو ساعت که به سراغ آزمایش خود می‌رویم، مشاهده خواهیم کرد ظرف حاوی آب یخ‌بسته است اما آب‌نمک هنوز منجمد نشده است.

*شما کاوشگران کوچک آزمایش کنید: آب گرم زودتر یخ می‌زند یا آب سرد؟
دقت کنید مقدار آب در هر دو ظرف یکسان باشد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.