صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

تقویت ۷ عضو بدن با بوییدن گل سرخ

  • کد خبر: ۲۲۸۰۰۶
  • ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۲
واژه «ملکه گل‌ها» شایسته گل‌های لطیف، خوش عطر گل سرخ یا گل محمدی یا گل گلاب است که زیبایی اردیبهشت ماه را صدچندان می‌کند؛ این گل زیبا که در اریبهشت می‌روید، در طب سنتی خواص بی نظیری دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، گل محمدی نام نوعی گل رز است که نماد عشق و زیبایی بوده و عطر بی نظیری دارد و از آن گلاب می‌گیرند. این گیاه خواص دارویی استثنایی هم دارد و برای سلامتی و زیبایی پوست و مو مفید است.

گل محمدی را به شکل‌های مختلف از جمله چای و دمنوش گل محمدی، روغن گل محمدی و گلاب نیز استفاده می‌کنند؛ دکتر مریم تقوی شیرازی متخصص طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران درخصوص دمنوش گل محمدی و آثار آن بر سلامت بانوان بر این اعتقاد است که به راستی که واژه "ملکه گل‌ها" شایسته گل‌های لطیف، خوش عطر گل سرخ یا گل محمدی یا گل گلاب است که زیبایی اردیبهشت ماه را صدچندان می‌کند.

در بازار گیاهان دارویی ایران گل سرخ معمولا به دو صورت عرضه می‌شود: گل سرخ با گلبرگ‌های صورتی یا همان گل محمدی کاشان که به عنوان ملین استفاده می‌شود و گلاب را از آن تهیه می‌کنند و گل سرخ با گلبرگ‌های قرمز تیره که بیشتر در تبریز و نواحی شمال غرب ایران می‌روید که به عنوان تقویت کننده مصرف می‌شود و مربای آن معروف است.

نوشیدن دمنوش و بوییدن گل سرخ، شادی آور، ضد اضطراب و تقویت کننده اعضای مهم بدن از جمله مغز، قلب، معده، کبد، رحم، ریه و کلیه است. کیفیت خواب را بهتر می‌کند. وقتی تازه است اثر ملینی بیشتری دارد. اما غنچه خشک شده آن قبض و گیرندگی بیشتری پیدا می‌کند و می‌تواند اسهال را بند می‌آورد.

دمنوش گل محمدی بوی بد دهان را از بین می‌برد. در صورتی که لثه‌های ملتهب یا حساسی دارید یا آفت می‌زنید، آب این دمنوش را روزی یکی دو بار غرغره کنید. آب این دمنوش همچنین می‌تواند بوی بد زیربغل و ناحیه کشاله ران را کاهش دهد.

پاشیدن آب خنک این دمنوش به پوست صورت، طراوت بخش است. همچنین کمپرس خنک آن بر روی پلک‌ها می‌تواند از پف آلودگی آن بویژه صبح‌ها بکاهد. گل محمدی در تقویت نیروی جنسی نیز سابقه‌ای طولانی دارد.

یک قاشق مرباخوری از گلبرگ‌های تازه یا خشک شده گل سرخ را با لیوان آبجوش ۵ تا۱۰ دقیقه دم کنید و پس از صاف کردن آن را بنوشید. دمنوش را می‌توانید به تنهایی یا با افزودن کمی نبات یا عسل بنوشید.

نکته: در تهیه دمنوش از گلبرگ‌های تازه، میزان مصرف گیاه بیشتر، اما زمان دم کشیدن کاهش می‌یابد.

اگر گل سرخ را به طور ترکیبی با یک قاشق غذاخوری میوه به خشک شده دم کنید، در بهبود رفلاکس و تقویت هضم غذا اثرات فوق العاده آن را تجربه خواهید کرد.

افزودن تعدادی از دانه‌های کوچک هل به این دمنوش، می‌تواند به تقویت قلب و ایجاد نشاط کمک بیشتری کند.

زنان باردار که دچار مشکلات گوارشی و یبوست می‌شوند می‌توانند از دمنوش گلبرگ‌های گل سرخ بهره‌مند شوند. در این شرایط کاسبرگ گل‌ها را جدا کرده و فقط از گلبرگ‌ها استفاده کنید.

در دختران جوان و بانوانی که از درد قاعدگی رنج می‌برند و یا پیش از دوران ماهانه، دچار اضطراب، کوفتگی بدن و مشکلات هاضمه می‌شوند، نوشیدن دمنوش گل محمدی در هفته پیش از شروع قاعدگی، بسیار کمک کننده است.

بانوانی که دچار عفونت‌های مکرر می‌شوند می‌تواند در آب جوشانده این گل مدت کوتاهی بنشینند و از خواص ضد التهابی و تقویت کنندگی آن برای رحم بهره ببرند.

گل محمدی به شیوه‌های دیگری مثل مربا، شربت، روغن، گلاب، اسانس و ... برای مصارف مختلف در بازار گیاهان دارویی و صنایع غذایی و آرایشی عرضه می‌شود.

هشدار: گل محمدی مانند سایر گیاهان دارویی در صورت استفاده طولانی مدت و با میزان زیاد می‌تواند برای بدن مشکل ساز شود. قبل از استفاده از پاکیزه بودن و شرایط نگهداری گلبرگ‌ها مطمئن شوید و از محل معتبر تهیه کنید.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.