مهدی ملکیزاده در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز تصریح کرد: خسارتهایی را در خصوص سیل، تگرگ و حتی صاعقه در مشهد و در شهرستانهای خراسانرضوی داشتیم که کارشناسان ما در حال ارزیابی میزان خسارتها به باغات، مزارع و حتی مرغداریها در سطح شهرستانها هستند.
وی گفت: این هماهنگی انجام شده که بلافاصله بعد از انجام ارزیابی کامل میزان خسارتها، غرامتها بلافاصله به کشاورزان بیمهشده پرداخت شود.
رئیس دایره بیمه کشاورزی خراسانرضوی یادآور شد: با توجه به اینکه هنوز برخی راههای محلی منتهی به باغات مسدود است، حضور کارشناسان در محل برای شناسایی خسارات سخت شده، اما اکنون ارزیابی آغاز شده است.
ملکیزاده با بیان اینکه بیشتر باغات و مزارع ما متأثر از تگرگ و سیل بوده است، افزود: باغات و مزارع نیشابور، بردسکن، کاشمر، تربتحیدریه، باغات پسته فیضآباد و باغات خود مشهد تحت تأثیر سیل و تگرگ قرار گرفته است. با توجه به اینکه بارندگی و احتمال وقوع سیلاب تداوم دارد، برآورد بهتدریج در حال انجام است.
وی افزود: صندوق بیمه باتوجه به اینکه صندوق حمایتی است و اکثر حقبیمهها قسمتی هم سهم دولت دارد و صرفاً بیمهگذار پرداخت را انجام نمیدهددر زمان بروز خسارت این بیمه می تواند به کمک کشاورز بیاید. در سال گذشته، در پرداخت غرامت در همه سطوح، چهار برابر سهم بیمهگذار پرداخت غرامت داشتیم و در زیربخش زراعت با توجه به اینکه در سال زراعی گذشته شش برابر حق بیمهگذار پرداخت غرامت انجام شد.
وی تأکید کرد: با توجه به حمایت خوبی که دولت از این بخش انجام میدهد و این صندوق حمایتی است و بحث سودآوری ندارد، کشاورزان بهتر است از این ظرفیت استفاده کنند تا در مواقع خطر، حمایت شوند.
به گفته این مسئول، متأسفانه در سال گذشته تحتتأثیر سرما و خشکسالی، خسارتهای زیادی به بخش کشاورزی وارد شد و نمیتوان پیشبینی درخصوص افزایش میزان خسارت در سال جاری داشت. امسال هم با توجه به فراگیرشدن تگرگ و سیل، نیازمند است کارشناسی بیشتری درخصوص میزان خسارتها انجام شود.