به گزارش شهرآرانیوز، بانوان خانهدار و دختران مانند بسیاری از اقشار کشور میتوانند تحت پوشش تأمیناجتماعی قرار بگیرند و از خدمات این سازمان استفاده کنند.
گروه هدف این نوع بیمه تمامی زنان و دختران کشور هستند که در رده سنی بین ۱۸ سال تمام تا ۵۰ سال تمام بوده و فاقد پوشش بیمهای هستند. بانوان بیش از ۵۰ سال نیز در صورت دارابودن سوابق بیمهپردازی قبلی، معادل سالهای بیمهپردازی به شرط سنی آنان افزوده میشود؛ به عنوان مثال، فرد متقاضی که ۵۲ سال دارد اگر دو سال سابقه بیمه داشته باشد، میتواند درخواست بیمه دهد. البته متقاضیانی که دارای ۱۰ سال سابقه پرداخت حقبیمه نزد سازمان تأمیناجتماعی هستند، از اعمال شرط سنی مقرر معاف خواهند بود.
اگرچه بیمهشدگان اجباری با پرداخت حقبیمه توسط کارفرمایان بیمه میشوند، اما تأمین امنیت اقتصادی زنان به خصوص در دوران پیری دریافت مستمری و از کار افتادگی از مزایای بیمه برای زنان است.
سه نوع نرخ حق بیمه برای بیمه زنان خانه دار و دختران تعریف شده است که متقاضی حق انتخاب یکی از آنها را دارد. دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه این گروه نیز بین حداقل و حداکثر دستمزد مصوب است که زنان متقاضی بیمه میتوانند متناسب با سن و سابقه بیمهای، دستمزد مورد نظر را انتخاب کند.
نرخ حق بیمه ۱۲ درصد شامل تعهدات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی میشود. نرخ دیگر ۱۴ درصد است که تعهد بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی برای آن تعریف شده است. کاملترین نوع تعهدات بیمهای در نرخ ۱۸ درصد است که شامل بازنشستگی از کار افتادگی و فوت میشود. البته این نرخها فقط مربوط به سهم بیمه شده است و علاوه بر آن دو درصد نیز سهم کمک دولت است که از بیمه شده مطالبه نشده و دولت حق پرداخت آن را دارد.
خدمات درمانی از دیگر خدمات قابل ارائه به این گروه از بیمه شدگان است. متقاضیانی که تحت تکفل همسر یا پدر خود هستند و از خدمات درمانی به تبع آنها برخوردار هستند، نیازی به پرداخت سرانه درمان و پوشش جداگانه خدمات درمانی ندارند؛ در حالی که متقاضیانی که تحت تکفل بیمه شده اصلی نیستند میتوانند با پرداخت حق سرانه درمان، حمایت درمان را نیز انتخاب کنند.
زنان خانه دار علاوه بر امکان دریافت مستمری بازماندگان به تبع همسر، میتوانند به واسطه بیمه پردازی در قالب بیمه زنان خانه دار و احراز شرایط مقرر به طور همزمان از مستمری بازنشستگی خود نیز بهرهمند شوند که این امر به خودی خود در تامین امنیت اقتصادی و افزایش رفاه خانواده مؤثر خواهد بود.
زنان خانه دار برای ثبت نام نیازی به مراجعه به شعب تأمین اجتماعی ندارند، چرا که کافی است به سامانه غیر حضوری این سازمان به نشانی es.tamin.ir مراجعه کنند. علاوه بر این که در این سامانه، شرایط متقاضی از نظر سن و سابقه حق بیمه بررسی و در نهایت با چند کلیک ساده قرارداد بیمه منعقد میشود؛ پرداخت حق بیمه ماهانه نیز از طریق همین سامانه امکان پذیر است و نیازی به مراجعه به شعبه یا بانک نیست.
منبع: برنا