صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

دانش‌آموزان، ناظران افتخاری انتخابات می‌شوند | آغازبه‌کار قرارگاه دانش‌آموزی «۱۴صفر۳» در خراسان‌رضوی

  • کد خبر: ۲۳۴۷۶۵
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۴
نشست خبری آغاز‌به‌کار قرارگاه دانش‌آموزی «۱۴صفر۳» با امضای تفاهم‌نامه ناظران افتخاری دانش‌آموزی بر انتخابات ریاست‌جمهوری در خراسان‌رضوی برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز، قرارگاه دانش‌آموزی «۱۴صفر۳» با امضای تفاهم‌نامه ناظران افتخاری دانش‌آموزی بر انتخابات ریاست‌جمهوری، با حضور کمال سروی‌ها رئیس‌دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان در استان، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حجت گنابادی‌نژاد معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان‌رضوی، سیدهادی طباطبایی معاون سیاسی استانداری خراسان‌رضوی، سیدامیر شوشتری مدیرکل آموزش‌وپرورش خراسان‌رضوی، کوثر خسروی دبیر قرارگاه دانش‌آموزی دختران و محمدجواد محسنی دبیر قرارگاه دانش‌آموزی پسران قرارگاه ۱۴صفر۳ آغازبه‌کار کرد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حجت گنابادی‌نژاد معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان‌رضوی در این نشست اظهار کرد: این یک فرصت‌سازی توسط دستگاه‌های حاکمیتی برای نوجوانان است تا در شبکه اجرایی مردم‌سالاری دینی به مقام کنشگری برسند و نقش‌های تأثیرگذار برعهده بگیرند.

وی افزود: اگرچه تاکنون این همکاری به صورت اختیاری و افتخاری بوده و رویکرد داوطلبانه دارد، اما واقعیت این است که پایبندی دقیق و منظمی به قانون وجود دارد. یکی از مظاهر این پایبندی و مسئولیت‌پذیری در جریان زلزله اخیر به منصه ظهور رسید و در جریان آن، کارگروه‌های متعدد دانش‌آموزی ذیل همین قرارگاه در شهرستان‌های کاشمر، خلیل‌آباد، بردسکن و کوهسرخ فعال شده‌اند تا گزارش مجموعه آسیب‌ها و خسارات ناشی از زلزله در این نواحی را گزارش کنند. این یک ظرفیت بزرگ است که بخشی از آن در قالب قرارگاه ۱۴صفر‌۳ به مرحله اجرا می‌رسد و این راهبرد در عرصه‌های دیگر نیز در دستورکار است.

انتخابات از مردم است و مردم آن را برگزار می‌کنند

سیدهادی طباطبایی، معاون سیاسی استانداری خراسان‌رضوی نیز در این نشست گفت: انتخابات از مردم است و مردم خودشان برگزارکنندگان آن هستند. نشانه این ادعا حضور ۹ نفر از معتمدین مردم در هیئت‌های اجرایی انتخابات ریاست‌جمهوری و ۸ نفر در انتخابات مجلس شورای اسلامی است. در این شورا‌ها، فقط ۳ نفر نیروی کادر سازمانی حاضر هستند و عمده کار همچنان توسط نمایندگان مردم برگزار می‌شود.

وی افزود: تعیین تعداد و اماکن شعب اخذ رأی، اینکه اعضای شعبه چه کسانی باشند و بسیاری از تصمیمات مهم دیگر توسط نمایندگان مردم انجام می‌شود؛ زیرا در هیئت‌های اجرایی شعب، فقط یک نفر نماینده فرماندار داریم و ۵ یا ۷ یا ۹ نفر از اعضای شعبه از تشکل‌های مردمی و معتمدین هستند.

معاون سیاسی استانداری خراسان‌رضوی عنوان کرد: همه این‌ها دلالت بر روح مردمی برگزاری انتخابات دارد و به همین دلیل، ما استقبال می‌کنیم که دانش‌آموزان نیز در این بدنه به مقام کنشگری برسند؛ زیرا دانش‌آموزان می‌توانند صادق‌ترین مجریان شفافیت و سلامت انتخابات باشند و براساس آزادگی ذاتی خود، فراتر از هر نوع وابستگی فقط متعهد به اجرای قانون بمانند.

طباطبایی ادامه داد: حق مردم این است که انتخابات از ساعت ۸ صبح تا ۶ بعدازظهر، به مدت ۱۰ ساعت تمام برگزار شود؛ حالا اگر شعبه‌ای با پنج دقیقه تأخیر کار را آغاز کند، این حق‌الناسی است که دانش‌آموزان می‌توانند مصلح آن باشند.

وی با بیان اینکه در انتخابات پیش‌رو، چهار هزار و ۵۶۷ شعبه اخذ رأی در سرتاسر استان فعال خواهد بود و این ظرفیت وجود دارد که به همین شمار و حتی بیشتر، ناظر دانش‌آموزی تعریف شود، خاطرنشان کرد: در انتخابات پیشین مجلس شورای اسلامی، حدود ۶ درصد افزایش مشارکت نسبت به میانگین کشوری مشارکت در ادوار پیشین ایجاد شد. این دستاورد به معنای مشارکت ۲۷۰ هزار نفر بیشتر از ادوار قبلی است و این توفیق را به دست‌اندرکاران حوزه سلامت، امنیت و شفافیت انتخابات مدیون هستیم.

همچنین علی مهدوی‌خواه، معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش‌وپرورش خراسان‌رضوی، در این نشست با اشاره به برگزاری پنج پیش‌نشست در سطوح مختلف شهرستان‌ها و استان برای اجرای این طرح خاطرنشان کرد: دی ماه ۱۴۰۲ بود که برای نخستین بار مقرر شد تا یک شبکه به‌هم‌پیوسته متشکل از دانش‌آموزان مدارس مختلف استان تشکیل شود. در طرح سال گذشته، نقش‌آفرینی و شبکه‌سازی از دانش‌آموزان هدف اجرا بود و با انسجام‌بخشی به این راهبرد، هم روحیه کار گروهی در دانش‌آموزان تقویت شد، هم جامعه هدف توانست دوره‌های تخصصی سواد رسانه را فرابگیرد و هم سواد سیاسی‌اش ارتقا یافت. اکنون پس از یک سال، معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان‌رضوی شرایطی را ایجاد کرده است که دومین گام از اجرای این طرح در قالب قرارگاه دانش‌آموزی «۱۴صفر۳» به مرحله اجرا برسد.

وی ادامه داد: حتی در جریان نام‌گذاری طرح، از پنج هزار پیشنهاد دانش‌آموزان استفاده شد و افزون بر این، در ۴۷ اداره آموزش‌و‌پرورش، ۹۷ قرارگاه عملیاتی به‌تفکیک دانش‌آموزان دختر و پسر شکل گرفته است. قرار است تا با میدان‌داری ۷۸۲ نفر دبیر، افزون بر ۲۰ هزار دانش‌آموز در مدارس خراسان‌رضوی، ذیل اجرای این طرح قرار بگیرند.

در خراسان‌رضوی، ۸۷ هزار رأی‌اولی داریم

در ادامه این نشست، محمدکمال سروی‌ها، رئیس‌دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان در خراسان‌رضوی، تصریح کرد: هرکدام از دانش‌آموزانی که به‌عنوان ناظر بر صندوق‌ها حاضر می‌شوند، می‌توانند چشم بینا و گوش شنوای هیئت نظارت و شورای نگهبان قانون اساسی باشند.

وی تأکید کرد: در انتخابات پیش‌ رو، حدود ۸۷ هزار رأی‌اولی خواهیم داشت و مقرر شده تا به‌موازات این، در هر شعبه در سه شیفت نمایندگانی ذیل نام «خبرگزاری دانش‌آموزی پانا» حضور میدانی داشته باشند. بر این اساس، شیفت اول از صبح تا ۲ ظهر، شیفت دوم از ۲ ظهر تا ۹ شب و شیفت سوم تا پایان فرایند شمارش بر اجرای انتخابات ناظر هستند تا مجریان از اقامه هرچه‌شفاف‌تر مردم‌سالاری اطمینان پیدا کنند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.