صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

پلیس اماکن با فعالیت "اتاق‌های فرار" موافق است

  • کد خبر: ۲۳۶۴۹۸
  • ۱۰ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۴
رئیس پلیس اماکن فراجا گفت: پلیس اماکن موافق فعالیت اتاق‌های فرار است، اما بهتر است به‌جای استفاده از محتوا‌های ترسناک در این اتاق‌ها از محتوا‌های فکری و کمدی استفاده شود.

به گزارش شهرآرانیوز، مدتی است که آوازه بازی "اتاق‌های فرار" میان طرفداران ماجراجویی و سرگرمی پیچیده است. اتاق فرار در واقع به‌خلاف همه بازی‌های کامپیوتری که با الهام از دنیای واقعی طراحی شده‌اند از بازی‌های کامپیوتری الهام گرفته شده است.

اولین طراحان این بازی، متفکران حوزه آموزش کشور‌های آسیای شرقی بودند. آنها بر این باورند که ترکیب فعالیت بدنی و فکری می‌تواند رشد و پویایی افراد برای استفاده از خلاقیت و همیاری را بالا ببرد. پس از مدتی اتاق فرار در آمریکا و اروپا نیز همه‌گیر شد و در زمان حاضر در ایران نیز توسط تیم‌های مختلف اجرا می‌شود.

فراگیرشدن اتاق فرار در ایران از سال ۱۳۹۵

سردار علی نوروزی؛ رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی فراجا در همین رابطه اظهار کرد: اتاق فرار یک موضوع تازه در کشور است که از سال ۱۳۹۵ شاهد فعال شدن آنها در کشور هستیم؛ در ابتدا این اتاق‌ها متولی نداشتند و الگوگرفته از نمونه‌های خارجی بودند.

وی افزود: در سال ۱۳۹۸ وزارت ورزش به این موضوع ورود و اعلام کرد اتاق فرار نوعی ورزش است و به همین دلیل خود را متولی اتاق‌های فرار در کشور اعلام کرد.

۱۰۵ اتاق فرار در کشور مجوز دارند

رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی فراجا تصریح کرد: در زمان حاضر ۲۷۸ اتاق فرار در کشور شناسایی شده‌اند که از این تعداد فقط ۱۰۵ اتاق فرار مجوز دارند.

سردار نوروزی یادآور شد: از تعداد ۱۰۵ اتاق فرار مجوزدار در ایران، ۶۸ اتاق فرار مجوزشان را از وزارت ورزش و جوانان، ۳۶ اتاق فرار مجوزشان را از اتحادیه‌های مختلف مثل اتحادیه نظارت بر اسباب‌بازی‌فروشی‌ها گرفته‌اند و یک اتاق فرار هم مجوزش را از وزارت میراث فرهنگی گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: بیشترین اتاق‌های فرار به‌ترتیب در استان تهران، اصفهان، البرز، مازندران، خراسان رضوی، کرمانشاه، گیلان و خوزستان فعال هستند.

علت پلمب ۱۷۳ اتاق فرار در سال ۱۴۰۲

رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی فراجا با بیان اینکه طبق بررسی‌ها مشخص شد که ۱۰۷ اتاق فرار در کشور مجوز ندارند، گفت: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۷۳ اتاق فرار غیرمجاز را به‌دلیل نداشتن مجوز‌های قانونی پلمب کرده‌ایم.

سردار نوروزی به نظر پلیس درباره نحوه فعالیت اتاق‌ها فرار اشاره و خاطرنشان کرد: بررسی‌های ما نشان می‌دهد که در اتاق فرار‌هایی که در کشور ما ایجاد شده است متأسفانه بیشتر از محتوا‌های ترسناک استفاده می‌کنند در صورتی که متولیان این امر می‌توانند از محتوا‌های کمدی، فکری و... استفاده کنند که به‌نوعی تفریح سالم و حتی آموزنده هم باشد.

وی یادآور شد: در اتاق‌های فرار باید به فکر تولید محتوا باشیم و نظارت کنیم تا بتوانیم این تفریح را به یک فرصت قاعده‌مند برای تفریح و سرگرمی تبدیل کنیم و لازم است که متولیان فرهنگی به این موضوع ورود کنند.

هذیان‌گویی، بی‌خوابی و استرس آسیب استفاده از برخی اتاق‌های فرار

رئیس پلیس اماکن فراجا در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا تاکنون گزارشی از فوت به‌دلیل ترس در اتاق‌های فرار به پلیس گزارش شده است یا خیر گفت: ما اخبار و اطلاعاتی مبنی بر اینکه بچه‌هایی که از نظر روحی و روانی از این اتاق‌های فرار استفاده کردند، اذیت شده‌اند و دچار استرس، بی‌خوابی و هذیان‌گویی در خواب؛ دریافت کرده‌ایم، اما گزارشی از سکته یا فوت به‌دلیل ترس اتاق‌های فرار تاکنون دریافت نکرده‌ایم.

سردار نوروزی خاطرنشان کرد: اغلب مالکان اتاق فرار ترجیح می‌دهند که این اتاق‌ها در ساختمان‌های کلنگی و مخروبه فعالیت کنند که همین ناپایداری سازه‌ها و اماکن می‌تواند خطرآفرین باشد.

وی در پایان گفت: البته تمامی اتاق‌های فرار ملزم به نصب دوربین‌های مداربسته هستند تا پلیس نظارت‌های لازم را بر نحوه فعالیت آنها داشته باشد.

منبع: تسنیم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.