صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

افزایش میزان دپوی شیر خشک به سه ماه

  • کد خبر: ۲۳۷۶۰۷
  • ۱۶ تير ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۴
مدیرکل امور فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو گفت: در تلاش هستیم تا میزان دپوی شیرخشک یارانه‌ای دو ماهه را افزایش دهیم. با همکاری معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور در صورت آمادگی انبار آنها، دپوی یک ماهه دیگر نیز به این میزان اضافه خواهد شد و به این ترتیب میزان دپوی شیر خشک به سه ماه افزایش خواهد یافت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ علیرضا رستمی با بیان اینکه وضعیت ذخیره شیرخشک یارانه‌ای در کشور مناسب است، اظهار کرد: بنابر محاسبات اداره کل طبیعی، سنتی و مکمل نباید در هیچ نقطه از کشور با کمبود در حوزه شیر خشک‌های یارانه‌ای مواجه باشیم. علاوه بر این، موجودی این شیرخشک‌ها به اندازه دو ماه در شرکت‌های پخش دپو شده است.

وی افزود: مکاتباتی با معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور صورت گرفته است. با توجه به تولید مناسب شیر خشک توسط تولیدکنندگان، در صورتی که میزان دپوی شیرخشک معاونتی به کمتر از دو ماه رسید، مراتب به سازمان غذا و دارو اعلام و اقدامات لازم در جهت تامین آن انجام شود.

مدیرکل امور فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه در تلاش هستیم تا میزان دپوی شیرخشک یارانه‌ای دو ماهه را افزایش دهیم، تصریح کرد: با همکاری معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور در صورت آمادگی انبار آنها، دپوی یک ماهه دیگر نیز به این میزان اضافه خواهد شد و به این ترتیب میزان دپوی شیر خشک به سه ماه افزایش خواهد یافت.

شیرخشک از محصولات پرمصرف در بین کودکان با مصرف سالیانه ۶۱ میلیون قوطی در کشور است که در ماهه گذشته کمبود آن در داروخانه‌ها، نگاه افکار عمومی را به آن جلب کرد؛ محصولی که تولید و تامین آن نیازمند هماهنگی بین دستگاه‌ها برای تخصیص ارز تولید مواد اولیه است.

شیرخشک جزو محصولات راهبردی در تغذیه کودکان به شمار می‌رود که مشمول ارز یارانه‌ای است و دولت با هدف تضمین تغذیه کودکان محروم از شیرمادر، آن را در سبد محصولات مورد حمایت خود قرار داده است. با این وجود در ماه‌های گذشته به دلیل ناهماهنگی در تخصیص ارز واردات مواد اولیه، این محصول با کمبود در بازار روبرو شد و حتی خریداران برخی نشان‌های تجاری که همواره در بازار مصرف وجود داشتند، با دست خالی باز می‌گشتند که در نهایت با تدبیر دولت، نه تنها این مشکل حل شد، بلکه بازار شیرخشک که به دلیل تخصیص یارانه مستعد سوءاستفاده قاچاقچیان بود، تحت کنترل و نظارت درآمد.

آن طور که بانک مرکزی آمار داده، سال گذشته در مجموع بیش از ۹۸ میلیون دلار برای واردات شیرخشک و مواد اولیه آن با ارز ترجیحی تامین شده که این رقم حاکی از رشد ۷۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
حدود ۲۰ هزار تن از مواد اولیه تولید شیر خشک اطفال سالانه از طریق واردات به کشور تامین می‌شود که دولت سیزدهم راه اندازی کارخانجات تولیدکننده موادپایه شیرخشک را در دستور کار قرار داد. آمار‌ها بیانگر آن است که در سال گذشته ۱۳۰ میلیون یورو تخصیص ارز برای واردات شیرخشک و غذای ویژه نوزادان صورت گرفته بود و شهید رئیسی هم برای کاستن از وابستگی بازار شیرخشک کودکان به واردات، راه اندازی کارخانجات تولیدکننده موادپایه شیرخشک را در دستور کار قرار داد که نخستین پروژه تولید مواد اولیه شیرخشک اطفال در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی در دو بخش قرار است ۱۰۰ درصد مواد اولیه تولید شیرخشک را در داخل کشور تامین کند.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.