به گزارش شهرآرانیوز؛ «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا روز جمعه گفت رژیم صهیونیستی و جنبش فلسطینی حماس با چارچوبی در مورد آتشبس غزه موافقت کردهاند.
در همین رابطه گوترش در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «اکنون زمان پایان دادن به جنگ وحشتناک غزه است که با آتشبس فوری بشردوستانه و آزادی فوری و بدون قید و شرط همه اسرا آغاز میشود. زمان آن فرا رسیده است که طرفین شجاعت سیاسی و اراده سیاسی خود را برای دستیابی به توافق نهایی نشان دهند.»
در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، حماس یک عملیات موشکی در مقیاس وسیع علیه اراضی اشغالی انجام داد. در پی آن رژیم صهیونیستی حملات تلافیجویانهای را آغاز، دستور محاصره کامل غزه را صادر و با هدف اعلام شده نابودی مقاومت حماس و نجات اسرا، حمله زمینی به این منطقه تحت محاصره فلسطین را آغاز کرد.
بر اساس برآوردهای وزارت بهداشت فلسطین، تعداد قربانیان نوار غزه از اکتبر گذشته به ۳۸۳۴۵ نفر رسیده است و ۸۸۲۰۰ نفر دیگر نیز مجروح شدهاند.
بایدن جمعه در فضای مجازی نوشت: «من شش هفته گذشته چارچوب جامعی را در رابطه با حصول آتشبس و بازگرداندن گروگانها به خانه مطرح کردم. هنوز کارهای زیادی باید انجام شود و این مسالهای پیچیده است، اما هم حماس و هم اسرائیل چارچوب آن را پذیرفتهاند.»
او در ادامه نوشت: «تیم من در حال پیشرفت در این زمینه بوده و من هم مصمم به انجام این کار هستم.»
دبیرکل سازمان ملل متحد همچنین روز جمعه اعلام کرد هیچ جایگزینی برای آژانس آنروا وجود ندارد و ۱۱۸ کشور از این نهاد امدادرسانی سامان ملل به عنوان یک سازمان امدادی ضروری حمایت کردند، در حالی که تلاشهای تلآویو برای از بین بردن آن افزایش یافته است.
آژانس امداد و کار سازمان ملل به میلیونها فلسطینی در نوار غزه، کرانه باختری، اردن، سوریه و لبنان، آموزش، بهداشت و کمک ارائه میدهد.
از زمان آغاز جنگ غزه در ۹ ماه پیش، مقامات سازمان ملل تاکید کردهاند که آنروا ستون فقرات عملیات کمکرسانی است.
گوترش روز جمعه در کنفرانس تعهد آنروا در نیویورک گفت: «درخواست من از همه این است؛ از آنروا محافظت کنید، از کارکنان آنروا محافظت کنید و از مأموریت آنروا - از جمله از طریق تأمین مالی، محافظت به عمل آورید. اجازه دهید واضح بگویم؛ هیچ جایگزینی برای آنروا وجود ندارد.»
رژیم صهیونیستی مدتهاست که برای تضعیف این سازمان تلاش کرده است، به طوری که «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر این رژیم خواستار برچیده شدن آن شده است و پارلمان تلآویو در حال حاضر در نظر دارد آنروا را بهعنوان یک سازمان «تروریستی» معرفی کند.
به دنبال اتهامات اثباتنشده رژیم صهیونیستی مبنی بر دست داشتن برخی از کارکنان این آژانس در عملیات هفتم اکتبر حماس، چندین کشور کمک مالی خود به آنروا را متوقف کردند. از آن زمان، اکثر اهداکنندگان کمکهای مالی خود را از سر گرفتهاند، در حالی که سازمان ملل در حال انجام تحقیقات داخلی است.
به گزارش وبگاه نیو عرب، آنروا در جریان جنگ غزه ضربه سختی خورده است؛ ۱۹۵ کارمند این نهاد کشته شدهاند. گوترش گفت: «آنروا از راههای دیگری هم هدف قرار گرفته است؛ کارکنان آن موضوع اعتراضات خشونتآمیز فزاینده و کمپینهای اطلاعات نادرست و تحریفشده خشونتآمیز بودهاند.»
دبیرکل سازمان ملل گفت، برخی از نیروهای آنروا توسط نیروهای رژیم صهیونیستی بازداشت شده و متعاقبا گزارش بدرفتاری و حتی شکنجه دادهاند. او افزود: «در کرانه باختری، حضور و رفت و آمد کارکنان آنروا هم توسط اسرائیل به شدت محدود شده است.»
منبع: ایسنا