رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد: بودجه امسال انقباضیتر خواهد بود
امیررضا وثوقی - «حرکت به سمت پویایی و فعال کردن ظرفیتهای مغفول شهر مشهد در دوران پساکرونا با به صحنه آوردن دولت و سرمایهگذاران برای جبران خسارتهای بخش آسیبدیده برنامه اصلی و محوری مدیریتشهری در مقابله با چالشهای ایجادشده کنونی خواهد بود.» این بخشی از صحبتهای رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، فناوری اطلاعات و منابع انسانی شورای شهر در روزهایی است که اقتصاد مشهد بهواسطه شیوع کروناویروس شرایط سختی را تجربه میکند.
بتول گندمی در گفتگو با شهرآرا ادامه داد: پس از تصویب لایحه بودجه در شورای شهر، گروههای ارزیابی و پژوهش مکلف شدند تا موضوع «بودجه در سایه» و اصلاحات مورد نیاز در آن را برای مقابله با این بحران رصد کنند.
گندمی با بیان اینکه بر اساس مطالعات انجامشده، افراد فعال در حوزه خدمات بیشترین آسیب را از بحران کرونا خواهند دید، افزود: در مشهد نیز این موضوع بهواسطه نقش ۴۵ درصدی که بر اقتصاد شهری میگذارد، درخور تأمل است و در این راستا برنامهریزیهای لازم برای کاهش آسیب دیدن این افراد همچنان در حال انجام است.
به گفته رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر مشهد، نظام اولویتبندی در مدیریتشهری یکی از مهمترین برنامههای شورای شهر است و توجه به اعتبارات عمرانی و جاری شهر در دوران پساکرونا از بندهای مهم این برنامه است.
وی ادامه داد: همچنین در هفته آینده با برگزاری کمیسیون تلفیق، سیاستهای مبتنی بر پژوهشهای صورتگرفته را در برنامه عملیاتی شهرداری اعمال خواهیم کرد.
عضو شورای شهر مشهد با اشاره به دیگر اولویتهای مدیریتشهری مشهد با تأکید بر تکمیل پروژههای نیمهتمام، گفت: بیشک بودجهها امسال انقباضیتر خواهد بود، اما حفظ و نگهداری محیط شهری و کاهش هزینههای جاری بهجز حقوق و دستمزد از اولویتهای کمیسیون است.
وی با اشاره به اینکه مشکل در تحقق درآمدهای نقد مهمترین آسیب را به مدیریتشهری خواهد زد، اظهار کرد: شورا با پیشبینی خود اختیاراتی را به شهردار داده است تا بر اساس آن درباره کسب مجوزها، تسهیلات و اوراق کمککننده به خروج از این بحران اقدام کنند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر مشهد با بیان اینکه حوزه حاکمیتی و دولت با مصوبات شورای شهر همراهی خوبی داشتند، ابراز خرسندی کرد: در هفتههای گذشته اتفاق نظر خوبی برای اداره شهر بین مسئولان مشهد به وجود آمد که نمونه آن را در توقف سامانه حملونقل عمومی از یک هفته پیش از تعطیلات تا پایان فروردینماه شاهد بودیم و اجماع نظر نماینده دولت در استان و دستگاههای دیگر نیز گواه این همدلی است.
وی با بیان اینکه تنها نگرانی اعضای شورای شهر سلامت شهروندان است، تأکید کرد: بیتوجهی دولت به نیازهای بخش درخور توجهی از جامعه که در حوزههای خدماتی و کارگری مشغول کار هستند، بیشترین دغدغه کارشناسان در روزهای اخیر است.
گندمی ادامه داد: این افراد بهسختی گذران زندگی میکنند و توان ماندن در خانه را ندارند. در این بخش نقدهای جدی به دولت داریم.
وی همچنین با اشاره به لزوم شکل گرفتن مدل یکپارچه برای توزیع کمک به اقشار آسیبدیده در مشهد، گفت: در روزهای گذشته بیش از ۳۵۰ هزار بسته معیشتی در بین خانوارهای حاشیه شهر توزیع شده است.