صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

افزایش مازوت سوزی با کاهش گاز تحویلی به نیروگاه توس مشهد

  • کد خبر: ۲۴۰۳۵۰
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۵
با وجود اعلام مدیرعامل شرکت گاز استان مبنی بر افزایش گاز تحویل‌شده به نیروگاه‌ها، مدیران نیروگاه توس اعلام می‌کنند سهم گاز آن کمتر شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، افزایش حدود‌۶۶‌درصدی استفاده از سوخت مازوت، برآیند مقایسه آمار مازوت‌سوزی نیروگاه توس در سه‌ماه ابتدایی امسال به‌نسبت مدت مشابه سال گذشته است؛ در‌حالی‌که سوخت مازوت به‌عنوان سوخت جایگزین و پشتیبان در نظر گرفته شده است و باید گاز سوخت اصلی این نیروگاه باشد؛ با‌وجوداین اخیرا مدیرعامل شرکت گاز خراسان‌رضوی در خبری به رسانه‌ها اعلام کرده که در بهار امسال میزان گاز تحویل‌شده به نیروگاه‌های استان به‌نسبت مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است؛ اما مدیر دفتر مهندسی، نظارت و سرپرست دفتر برنامه‌ریزی و آمار نیروگاه توس در واکنش به این خبر، گفت: «دست‌کم سهم گاز نیروگاه توس بیشتر نشده و کمتر شده است.» در‌واقع این خبر پاسخی برای رفع ابهام این تناقض آماری است.

«در سه‌ماه اول امسال ۱۹۱‌میلیون لیتر مازوت سوزاندیم که این میزان در مدت مشابه پارسال ۱۱۵‌میلیون لیتر بوده است.» این آماری است که مجتبی غفوری‌نژاد، مدیر دفتر مهندسی و نظارت نیروگاه توس، درباره مازوت‌سوزی این نیروگاه به شهرآرا داد؛ نیروگاهی که ۴۰‌درصد برق مشهد را تأمین می‌کند و دیگر مازوت‌سوزی آن محدود به فصل سرد سال نمی‌شود، بلکه حتی از خرداد‌ماه نیز استفاده از مازوت در این نیروگاه اتفاق می‌افتد، بنابراین یکی از نیروگاه‌هایی محسوب می‌شود که میزان سهمیه گاز آن و استفاده‌نکردنش از مازوت در افزایش تعداد روز‌های پاک نیز تأثیرگذار است.

تأمین‌نشدن سهمیه گاز، عامل افزایش مازوت‌سوزی

با‌این‌حال مازوت‌سوزی نیروگاه توس مشهد طبق آماری که آذر‌ماه سال گذشته اعلام شده بود روزانه ۳.۵‌میلیون لیتر بوده است؛ در‌حالی‌که این میزان در مدت مشابه سال‌۱۴۰۱، ۱.۷‌میلیون لیتر اعلام شده است و این یعنی میزان استفاده از سوخت مازوت در سال گذشته به بیش از دو‌برابر مدت مشابه سال قبل از آن افزایش یافته است و علت این موضوع را مدیر دفتر مهندسی و نظارت و سرپرست دفتر برنامه‌ریزی و آمار این نیروگاه، تأمین‌نشدن سهمیه گاز بیان کرده بود.

آن‌طور که مدیرعامل شرکت گاز خراسان‌رضوی بیان کرده است: «در بهار امسال بیش از یک‌میلیارد‌و‌۲۲۰‌میلیون مترمکعب گاز تحویل نیروگاه‌های استان شده است که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته معادل ۶.۶‌درصد بیشتر است.» حسن افتخاری این را هم گفته است که بیشترین میزان گازرسانی در بهار امسال به نیروگاه‌های استان در خرداد‌ماه امسال با رقمی افزون بر ۴۸۳‌میلیون مترمکعب ثبت شده که نسبت به خرداد سال گذشته ۳۶‌میلیون متر‌مکعب بیشتر است.

اما غفوری‌نژاد با اعلام این خبر که اکنون دو واحد این نیروگاه با استفاده از گاز مشغول کار است، به نامه‌ای که به‌تازگی این نیروگاه از سوی شرکت گاز دریافت کرده است، اشاره کرد و افزود: محتوای این نامه این است که شرکت ملی گاز بیان کرده است با هماهنگی نهاد‌های مرتبط و برای پایداری شریان گاز در شریان‌های حیاتی برای اعلام محدودیت مصرف گاز صنایع و نیروگاه‌ها اقدام می‌کند و در فصل گرم نیز به منظور امکان تأمین مصارف زمستانی در مخازن گاز، محدودیت مصارف هر یک از بخش‌ها تعیین شده است.

مدیر دفتر مهندسی، نظارت و سرپرست دفتر برنامه‌ریزی و آمار نیروگاه توس ادامه داد: در بخش دیگری از این نامه بیان شده است که در‌صورت رعایت‌نشدن موضوع، این اداره ناچار به اعمال محدودیت و قطع جریان گاز می‌شود و همه تبعات و عواقب آن متوجه آن نیروگاه است.

۲ واحد با سوخت گاز و ۲ واحد با مازوت

غفوری‌نژاد با بیان اینکه امسال نیروگاه از خرداد‌ماه از سوخت مازوت نیز استفاده کرده است، بیان کرد: اکنون به این دلیل که در فصل گرم سال هستیم، مصرف سوختمان دو واحدبر روی گاز است و دو واحد دیگر با مازوت کار می‌کند، اما طبق نامه‌ای که اخیرا به دست ما رسیده است، حتی ممکن است همین سهم گاز کم نیز قطع شود. او همچنین اضافه کرد: با وجود اینکه در آیین‌نامه هوای پاک بیان شده است که باید سوخت عاری از گوگرد به نیروگاه‌ها تحویل داده شود، هنوز این اتفاق نیفتاده است.

پاسخ مکتوب شرکت گاز

اما پیگیری خبرنگار شهرآرا از شرکت گاز استان، برای دریافت پاسخ درباره اینکه علت این تناقض در آمار چیست، به پاسخی مکتوب ختم شد که به‌نقل از علی‌اکبر زندی، رئیس اندازه‌گیری و توزیع شرکت گاز خراسان‌رضوی، به شرح زیر است: در سه‌ماه اول امسال، یک‌میلیارد‌و‌۲۲۰‌میلیون مترمکعب گاز تحویل نیروگاه‌های خراسان‌رضوی شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۷۵‌میلیون مترمکعب، معادل ۶.۶‌درصد، بیشتر است.

او در ادامه بیان کرد: تعیین نوع و میزان سوخت مصرفی در نیروگاه‌ها به‌صورت متمرکز و کشوری توسط دیسپچینگ‌های ملی برق و گاز در تهران مشخص و به نیروگاه‌ها ابلاغ می‌شود. با‌توجه‌به مراتب فوق چنانچه نیروگاهی در مقایسه با سال گذشته میزان گاز کمتری مصرف کرده، به این معنی است که میزان گاز مصرفی سایر نیروگاه‌های استان نسبت به سال گذشته بیشتر بوده است؛ زیرا مجموع میزان گاز تحویلی در مقایسه با مدت مشابه به نیروگاه‌ها بیشتر شده است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.