به گزارش شهرآرانیوز؛ حضرت آیت الله خامنهای ️در مراسم تنفیذ و اعطای حکم چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران و آغازبهکار رسمی رئیسجمهور منتخب، که ۷ مرداد ۱۴۰۳ با حضور جمعی از مسئولان و کارگزاران نظام در حسینیه امامخمینی(ره) برگزار شد، بیاناتی را ایراد فرمودند که گزیده آن را در ادامه میخوانید:
رهبر معظم انقلاب اسلامی در ابتدای بیانات خود، فرمودند: امروز و مراسم تنفیذ آخرین برگ از کتاب قطور و پرمضمونی است که ملت عزیز ایران و دستاندرکاران به وسیله این انتخابات پرانگیزه تدوین کردند و در قفسه افتخارات کشور ایران آن را ماندگار کردند.
ایشان افزودند: خدا را شاکر هستیم که انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم با وجود فضای اندوه عمومی ناشی از فقدان رئیسجمهور فقید شهیدمان مرحوم آقای رئیسی رضواناللهعلیه به بهترین وجه بحمدالله برگزار شد؛ با آرامش، سلامت، رقابت و برخورد اخلاقی رقبا با رئیسجمهور منتخب و محترم پس از انتخابات که این برخورد بسیار تحسینبرانگیز بود.
حضرت آیت الله خامنهای در ادامه بیانات خود با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم بیان کردند: این آزمون مهمی برای کشور بود و بحمدالله این آزمون با موفقیت انجام گرفت و نتیجه شیرین آن را انشاءالله ملت عزیزمان خواهند چشید.
ایشان در ادامه افزودند: لازم میدانم نقش سرپرست محترم ریاستجمهوری، جناب آقای مخبر، و هیئت دولت در مدیریت امور کشور را در دو ماه اخیر یادآوری کنم و از این آقایان تشکر کنم که نقش مهمی را ایفا کردند و توانستند به فضل الهی کشور را در وضعیت آرامش و با روحیه عمومی خوب مردم به انتخابات برسانند و انتخابات را به بهترین وجه به پایان ببرند.
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: ما بحمدالله یک مردمسالاری آمیخته با رقابت و سلامت را در کشورمان داریم. این مردمسالاری که امروز در کشور ما وجود دارد، ارزان و آسان به دست نیامده است؛ این نتیجه قیام مردم در قبال یک وضع نابسامان و مصیبتباری است که در گذشته در این کشور وجود داشته است.
ایشان افزودند: امام بزرگوار ما از روز اول پیروزی انقلاب، با قاطعیت تمام یک امر بیسابقه در کشور را تثبیت کردند و آن، دخالت، حضور و تأثیر مردم در اداره کشور است. این کار بزرگ امام بزرگوار ما بود که یکی از مهمترین حوادث تاریخ کشور ما است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند: قبل از اینکه ملت ایران به رهبری امام بزرگوار به مردمسالاری دست پیدا کند، ما فقط تجربه مشروطیت را داشتیم که این تجربه یک تجربه ناکام بود. در مشروطیت، مردم مجاهدت و تلاش کردند، شهید دادند و مبارزات فراوانی انجام دادند.
ایشان افزودند: لکن به دلیل اینکه یک رهبری قدرتمند، متنفذ و مردمی بر سر کار نبود، از همان اولین روزها کشور دچار آشفتگی شد، بیگانگان دخالت کردند، خودسرهای داخلی وارد میدان شدند و کشور حدود ۱۵ سال در حال آشفتگی بود. بعد هم دیکتاتوری خشن رضاشاهی بر سر کار آمد. یعنی بین امضای حکم مشروطیت و رویکارآمدن یک دیکتاتور خشن بیرحم وابستهای مثل رضاخان حدود ۱۵ سال بیشتر فاصله نشد.
حضرت آیت الله خامنهای تأکید کردند: همه زحمات ملت با رویکارآمدن رضا پهلوی بر باد رفت. خصوصیات و شاخص مهم حکومت پهلوی اول که ۴ سال از آن تقریباً به صورت نخستوزیر و فرمانده نیروهای مسلح بود و باقی آن به صورت سلطنت و پادشاهی بود؛ خصوصیت آن عبارت بود از یک طرف دیکتاتوری خشن و مظلومکشی و فشار به ملت و از طرف دیگر ذلت، اطاعت و انفعال در مقابل عوامل خارجی.
ایشان ادامه دادند: رضاشاه را انگلیسها بر سر کار آوردند و آنچه آنها خواستند انجام گرفت؛ هم در باب سیاست، فرهنگ و نوع اداره کشور همان که آنها میخواستند، اتفاق افتاد. منابع ملی به غارت رفته قرارداد ظالمانه نفت که در شرف انتها بود، به مدت ۳۰ سال تمدید شد. با مردم سختگیری و سرکوب انجام گرفت و با دین، دینداری و روحانیت که عامل مهمی در حرکت مردم بود، علناً مبارزه شد.
رهبر معظم انقلاب گفتند: بعد هم در اواخر دوره وقتی آنها احساس کردند که رضاشاه یک گرایشی به آلمان هیتلری پیدا کرده، با شروع جنگ جهانی دوم و حرکتهای آلمان که نشان میداد در حال پیشروی است، همین انگلیسیهایی که او را سر کار آورده بودند آمدند و او را از کشور اخراج و سپس تبعید کردند و پسر نالایق او را به جای او نشاندند.
ایشان افزودند: محمدرضا هم همان راه پدر را رفت؛ یعنی سختگیری بر مردم، اختناق شدید داخلی، کمک به بیگانگان در تصرف منابع ملی ایران عمدتاً نفت و ذلت در مقابل سیاستهای بیگانه. این موارد بعدها در کتاب خاطرات خود خاندان پهلوی و نزدیکانشان منتشر شد. شاهد بودیم که همین حرفهایی که ما میدانستیم و میگفتیم، خودشان این حرفها اقرار میکنند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند: تعیین نخستوزیر با هدایت بیگانگان و اراده آنها، نوع خرید تسلیحات، نوع فروش نفت، قیمت هرکدام و بقیه مسائل عمده اداره کشور تابع اراده بیگانگان بود و فشار بر مردم هم بیدریغ انجام میگرفت.
ایشان ادامه دادند: کار به جایی رسید که محمدرضا پهلوی برای سرنگونکردن یک دولت ملی که استثنا با رأی مردم به سر کار آمده بود، به آمریکاییها و انگلیسیها مترصد شد تا در ایران کودتا کنند و با انجام آن کودتا دولت سرنگون شد. یعنی از این خیانت بالاتر و آشکارتر تصور نمیشود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی گفتند: این مردمسالاری که شما امروز در ایران مشاهده میکنید، برآمده از قیام ملت ایران در مقابل چنان وضعی است. ملت ایران هرگز دخالت در امور اداره کشور را تجربه و آزمایش نکرده بود. انقلاب اسلامی به دست امام بزرگوار، برجسته و بینظیر این را به ملت ایران هدیه کرد. باید قدر این مردمسالاری و حضور مردمی را دانست.
ایشان افزودند: ما در جمهوری اسلامی ایران در بیش از ۴۰ سال اخیر، دهها انتخابات اعم از انتخابات ریاستجمهوری، مجلس شورای اسلامی، خبرگان رهبری و شوراها را همراه با رقابت و سلامت و با حضور پرانگیزه مردم داشتیم؛ گاهی بیشتر و گاهی کمتر. این مورد در درجه اول اهمیت قرار ندارد. آنچه در درجه اول اهمیت قرار دارد، انگیزهداربودن مردم است که مردم باانگیزه پای صندوقهای رأی حاضر شده و رأی خود را به صندوق میاندازند. اتفاق همواره بوده و وجود داشته است.
حضرت آیتالله خامنهای فرمودند: انتخابات اخیر هم بهخوبی انجام گرفت. مردم بحمدالله رئیسجمهور شایستهای انتخاب کردند. بیانات امروز ایشان در اینجا متقن و عمیق و حاکی از پایبندی به مبانی حقیقی مردمسالاری اسلامی است. امیدواریم که خداوند انشاءالله به ایشان کمک کند و همه ما باید در حد خودمان کمک کنیم که ایشان و دولتشان بتوانند این کارهای بزرگ را انجام دهند.
رهبر معظم انقلاب در ادامه بیانات خود، با ذکر توصیههایی خطاب به رئیسجمهور منتخب ملت ایران، فرمودند: این توصیه هم به دولت و مسئولانی است که انشاءالله در جایگاههای مهم مسئولیت قرار خواهند گرفت و هم به عموم ملت و به خود ما توصیه میکنیم.
ایشان ادامه دادند: توصیه اول این است که کشور و ملت ما، کشور و ملت بزرگی است. در میان ملت ما کسانی که صاحبفکر، ابتکار، تجربه و آرای جدید هستند، بیشمارند. وقتی که انسان پای صحبت این و آن مینشیند، آنقدر حرف، فکر و ابتکار نو در سخنان گوناگون افراد در قشرهای مختلف میشنود که شگفتزده میشود. پیشنهادات مکتوب و حرفهای حضوری آنچه بهعنوان اعتراض میگویند و آنچه بهعنوان اعتراض بیان میکنند، همه برای انسان از این جهت مژده است که نشاندهنده فکر و ابتکار نو و تجربه خوب و راهگشایی برای آینده است.
رهبر عظیمالشأن انقلاب تأکید کردند: این یک ثروت عظیم ملی است که باید از آن استفاده شود. دولت محترم و رئیسجمهور محترم انشاءالله برای مردم، با مردم و در میان مردم از این ظرفیت عظیم مردمی استفاده کنند و از آن برای رسیدن به اهدافی که ذکر کردند و راهی که میخواهند بروند، بهره بگیرند.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: در کنار این فرصتهای انسانی البته ثروتهای طبیعی و مادی ما وجود دارد که آن هم فراوان است. ثروتهای طبیعی کشور ما خیلی بیش از آن مقداری است که تابهحال از آن بهره گرفتهایم و استفاده کردهایم. ما میتوانیم کارهای بزرگی را به اتکای این منابع انسانی و ثروت طبیعی انجام دهیم. شرط این است که همت بلند داشته باشیم، کارها را بهجد دنبال کنیم و همکاران خوبی را انشاءالله انتخاب کنیم.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: توصیه بعدی مربوط به کار جهادی است. با روحیه جهادی میتوان کوههای مشکل را از جا کَند. کار جهادی یعنی خستگیناپذیر، بیمزد، بیمنت کارکردن، هدف را انجام وظیفه انسانی و خدایی قراردادن و پیشرفتن. البته چهارچوبهای قانونی و اداری وجود دارد که باید رعایت شود، اما، کار جهادی نوع و کیفیت است. صددرصد به صورت جهادی و غیرجهادی میتوان کار قانونی انجام داد.
ایشان افزودند: خیلیها هستند که ظاهر قانون را رعایت میکنند، اما کار پیش نمیرود و انجام نمیگیرد. آقای رئیسجمهور محترم چند روز قبل راجع به اینکه در برخی بخشهای اداری ما فردی نشسته موظف و مسئول است، اما محصول کار او در صبح تا شب محصول قابلتوجه و بهدردبخور نیست، که حرف کاملاً درستی است.
حضرت آیتالله خامنهای بیان کردند: کار جهادی نقطه مقابل این اتفاق است. ما با کار جهادی کارهای بزرگی در کشور انجام دادهایم، دفاع مقدس ما با کار جهادی پیش رفت و توطئههای پیچیده رنگارنگ دشمن در این ۳۰ الی ۴۰ سال با کار جهادی خنثی شد.
ایشان افزودند: شهید رئیسی رضوان الله تعالی علیه اهل کار جهادی بود و واقعاً شب و روز نمیشناخت و به دنبال آفرین و احسنت برای این حجم از کاری که انجام میداد، نبود که از نزدیک آن را دیدیم و حس کردیم. او به معنای واقعی کلمه کار و تلاش میکرد و هر آنچه از دستش برمیآمد، انجام میداد. خیلیها متوجه نمیشدند، کارهایی نبود که جلوی چشم مردم باشد. کار جهادی، ورود در میدان، مجاهدانه و اجتناب از کنترل از راه دور اینکه بخواهد مدیری از راه دور کارها را کنترل کند، امکانپذیر نیست و باید به دل کار برود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند: توصیه بعدی عامل ارکان کشور است، چون بدون این امر نمیشود کار را انجام داد. مجلس باید به دولت کمک کند، دولت باید روی حساسیتهای مجلس حساب کند، قوهقضائیه در هر نقطهای که مورد نیاز است، باید حضور فعال داشته باشد و نیروهای مسلح هر جایی که دولت و مردم به آنها نیاز دارند، طبق وظایف خود حضور داشته باشند. همه بایستی نقشآفرینی کنند و این جلسات رؤسای قوا فرصت بسیار خوبی است.
ایشان ادامه دادند: بنده در این باره توصیه میکنم و قبلاً هم به رؤسای جمهور قبلی توصیه کرده بودم. اکنون هم به آقایان توصیه میکنم این جلسات رؤسای سه قوه و تبادل نظر را جدی بگیرند؛ چون کار بسیار خوبی است. تجربه ما است و سالهای متمادی از آن استفاده کردهایم.
حضرت آیتالله خامنهای بیان کردند: توصیه بعدی رعایت اولویتهاست. البته همه میدانند که بنده نسبت به مسائل فرهنگی بسیار حساس هستم. مسائل فرهنگی و اجتماعی مسائل بسیار مهمی هستند؛ شاید بیش از همهچیز اهمیت دارد. لکن امروز از نظر زمانی اولویت با مسائل اقتصادی است. یک تحرک اقتصادی حسابشده، قوی و پیگیر مورد نیاز است. البته کارهای باارزشی در دولت قبل انجام گرفته که باید ادامه پیدا کند. کارهای دیگری نیز باید به آنها اضافه شود.
ایشان افزودند: در مسائل اقتصادی هم از زاویه دید کلان بایستی به مسائل اقتصادی پرداخت. مسئله ارزش پول ملی، تولید، سرمایهگذاری، بهبود فضای کسبوکار از مسائل اصلی و کلی هستند. هم از نظر بهبود وضع معیشت مردم که یک کار فوری و کوتاهمدت است که میتوان کارهایی را در راستای آن انجام داد. البته در هر دو زمینه کارهایی انجام گرفته و خوب است که ادامه پیدا کند.
رهبر انقلاب گفتند: توصیه بعدی مربوط به فضای احساسات عمومی ناشی از انتخابات است که مخاطب این توصیه، آحاد ملت فعالان سیاسی و اجتماعی هستند. انتخابات طبعاً چالشبرانگیز است و افرادی در انتخابات در دو طرف قضیه قرار میگیرند و چالشهایی به وجود میآید. نباید به وسوسههای دوقطبیسازی اعتنا کرد و ترتیب اثر داد که توصیه مؤکد بنده است.
ایشان ادامه دادند: نباید احساساتی که در دوره انتخابات افراد را به مجادله با یکدیگر وادار میکرد، ادامه پیدا کند و اجازه آن را ندهید.
خاصیت انتخابات این است که یک نامزد رأی میآورد و دیگری خیر. این نتیجه انتخابات است که یک نفر مورد علاقه شماست، رأی میآورد و یک نفر مورد علاقه دیگری است که رأی نمیآورد. این طبیعی است و نباید موجب نقار، اختلاف، شکاف و جدایی شود.
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: در جمهوری اسلامی، سلایق و گرایشهای گوناگون از ابتدای انقلاب تا به حال بالا آمده و به پایین رفتند. برخی امروز رأی آوردند و برخی فردا رأی آوردند. البته عکس این موضوع نیز وجود دارد. یعنی تلک الایام نداولها بین الناس که همان امتحان است.
ایشان ادامه دادند: در همه انتخاباتهایی که اتفاق افتاده، ملت ایران پیروز شده و ما شکست خورده نداریم. آن کسانی که وارد میدان شدند از یک نامزد حمایت کردند و آن نامزد رأی نیاورد، شکست نخوردند، آنها نیز جزو ملت ایران و پیروز هستند. بنابراین؛ حالت نقار، دلخوری و دلتنگی احتمالی که در اثنای مجادلات و مباحثات انتخاباتی گاهی رخ داده نباید ادامه پیدا کند. نه آن کسی که نامزدش رأی آورده باید احساس اعتلا کند و نه آن فردی که نامزد او رأی نیاورده باید احساس شکست کند که مخاطب آن همه فعالان سیاسی، اجتماعی و انتخاباتی است.
منبع متن: فارس
رهبر انقلاب: همه ارکان کشور باید باهم تعامل کنند
مجلس باید به دولت کمک کند. دولت باید روی حساسیتهای مجلس حساب کند و قوهقضائیه در هر نقطهای که مورد نیاز است، باید حضور داشته باشد.
نیروهای مسلح هرجایی که دولت نیاز دارد، باید به دولت کمک کنند.
آقایان جلسات رؤسای ۳ قوه و تبادل نظر را جدی بگیرند.
امروز از لحاظ زمانی اولویت با مسائل اقتصادی است. یک تحرک اقتصادی حسابشدۀ قویِ پیگیر مورد نیاز است.
در دولت قبل، کارهایی آغاز شده که باید ادامه یابد و کارهایی جدیدی نیز باید به آن اضافه شود.
رهبر معظم انقلاب، در مراسم تنفیذ: شهید رئیسی اهل کار جهادی بود؛ واقعاً شب و روز نمیشناخت
رهبر معظم انقلاب، در مراسم تنفیذ چهاردهم: انقلاب اسلامی دخالت در امور کشور را به مردم هدیه کرد
رهبر معظم انقلاب، در مراسم تنفیذ: بیانات رئیسجمهور متقن و عمیق و حاکی از پایبندی به مبانی حقیقی مردمسالاری اسلامی است
رهبر معظم انقلاب، در مراسم تنفیذ چهاردهم: مردمسالاری نتیجه قیام مردم در قبال وضع نابسامان گذشته است