صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

آیا نصف‌کردن قرص عوارض دارد؟

  • کد خبر: ۲۴۳۵۰۶
  • ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۷
اگر دکتر اجازه نصف‌کردن قرص را داده است که مجازید؛ در غیر این صورت بدانید که این کار عوارض دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، برخی قرص‌ها را باید به طور کامل مصرف کرد؛ زیرا آن‌ها به‌آرامی آزاد می‌شوند؛ بنابراین برای محافظت از معده و جلوگیری از اتصال دو دارو به یکدیگر باید این نوع قرص‌ها را طبق تجویز دکتر مصرف کرده و از نصف‌کردن آن‌ها بپرهیزید. لازم به ذکر است برخی قرص‌ها دارای روکش بیرونی سخت هستند؛ بنابراین بلع آن‌ها کمی سخت بوده و نحوه جذب آن‌ها فرق دارد. این قرص‌ها طولانی‌تر اثر می‌کنند و بنابراین قطعه‌کردن آن‌ها باعث می‌شود سریع‌تر اثر کنند و معادل مصرف بیش‌ازحد خواهد شد که این خطرناک است.

معمولاً قرص قابل‌نصف‌شدن، در قسمت وسط دارای یک خط جداکننده یا شیار است که بدین ترتیب تقسیم قرص مانعی ندارد. یادمان باشد قرص‌ها، کپسول‌ها و قرص‌ها با رهش طولانی‌مدت با پوشش‌های ویژه در قسمت بیرونی معمولاً نمی‌توانند شکافته یا باز شوند.

به عنوان مثال قرص‌های کلسترول و ضدافسردگی قابل‌نصف‌شدن هستند. اگر هیچ خط یا شیاری روی یک قرص وجود ندارد، آن را یک پیام قوی در نظر بگیرید که قرار نیست آن را تقسیم کنید.

دارو‌هایی که در این دسته قرار می‌گیرند، عبارت‌اند از: قرص‌ها با رهش طولانی و بریدن یک قرص مهندسی‌شده برای آزادسازی آهسته دارو، تأخیر موردنظر را تضعیف می‌کند.

در هر حال همیشه قبل از تقسیم هر قرص، با یک داروساز مشورت کنید.

منبع: برنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.