صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

خراسان‌رضوی؛ رتبه اول حمل‌ونقل مسافر در کشور | ۴۵۰ ناوگان اتوبوسی در دهه پایانی صفر کسری داریم

  • کد خبر: ۲۴۴۴۴۸
  • ۲۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۱
مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خراسان‌رضوی گفت: خراسان‌رضوی رتبه اول حمل‌ونقل مسافر در کشور را داراست.

به گزارش شهرآرانیوز، جعفر شهامت در نشست خبری که امروز در اداره راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای برگزار شد، درخصوص تمهیدات راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در سال گذشته و تمهیدات برای دهه پایانی صفر، اظهار کرد: در ایام اربعین حسینی و دهه پایانی صفر، با ارزیابی ناوگان حمل‌ونقل و حجم سفر‌ها، در مجموع به ۱۱۰۰ ناوگانی که بتواند ۱۰۰۰ کیلومتر مسافت را طی کند، نیاز داریم. دراین‌باره، محدودیت شدید در ناوگان جاده‌ای داریم که تعداد ۶۵۰ دستگاه ناوگان تأمین شده است و تعداد ۴۵۰ دستگاه اتوبوس دیگر کسری داریم.

وی افزود: خراسان‌رضوی رتبه اول حمل‌ونقل مسافر در کشور را با جابه‌جایی ۲۲ میلیون مسافر در سال دارد. همچنین در حوزه حمل‌ونقل بین‌المللی، رشد ۳۰ تا ۵۰ درصدی داشتیم.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای بیان کرد: معمولاً علت تصادفات جاده‌ای استراحت‌نکردن رانندگان است. در دهه پایانی صفر، استراحتگاه‌های بین‌راهی در استان خراسان‌رضوی افزایش یافته است. در این زمینه، ۶۱ مجتمع در حال بهره‌برداری و ۴۵ مجتمع در حال ساخت داریم. طی دوره سه سال آتی در استان، تعداد ۱۰۰ باب مجتمع‌ رفاهی فعال خواهیم داشت.

شهامت گفت: امسال ناوگان‌های خارجی از کشور‌های عراق، افغانستان و پاکستان به مساعدت حمل‌ونقل جاده‌ای در ایام اربعین خواهند آمد. حداقل ۲۱۰ دستگاه اتوبوس در مرز دوغارون مساعدت خواهند کرد.

وی افزود: سال گذشته، بیش‌از ۲۵ هزار میلیارد ریال مجموع اعتبارات ملی و استانی بود که از این مقدار، در حوزه نگهداری راه‌هاو روکش آسفالت ۶۳۸ میلیارد تومان، راه‌های روستایی ۳۳۳ میلیارد تومان، در حوزه فنی و راهداری خانه و پاسگاه‌های و تأسیسات زیربنایی ۲۸۵ میلیارد تومان، در حوزه ایمنی بیش‌از ۱۶۰ میلیارد تومان، در حوزه بازسازی ماشین‌آلات ۹۸ میلیارد تومان، در حوزه پل‌های استان ۹۲ میلیارد تومان و در حوزه مدیریت راه‌ها و سیستم مدیریت هوشمند ۵۰ میلیارد تومان هزینه شده است. در مجموع، بیش‌از ۹۰ درصد اعتبارات جذب داشتیم. امیدواریم امسال مجموع اعتبارات ۲۵۰۰ میلیارد تومان تخصیص پیدا کند.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خراسان‌رضوی گفت: ارزش زیرساخت‌های دولتی راه‌ها، پل‌ها و پایانه‌های مرزی ۳۱۲ میلیاد تومان برآورد شده است که اگر قرار باشد با این مقدار تمام نیاز‌های استان را پوشش دهیم و محدودیتی نداشته باشیم، ۱۲ هزار میلیارد تومان نیاز داریم. ۸۰ درصد اعتبارات ما از منابع ملی بوده و هزینه راه‌ها و شریان‌ها‌ی اصلی از اعتبارات ملی است. فشار روی اعتبارات باعث شد تا نیاز‌های حمل‌ونقل جاده‌ای نظیر اقدامات نگهداری و اقدامات پیشگیرانه اولویت‌بندی شود.

شهامت بیان کرد: امسال در طرح تحول بهسازی راه‌ها و تجمیع منابع مالی، ۹۸۷ کیلومتر لکه‌گیری و روکش راه انجام شده است، ۱۵۸ کیلومتر راه‌های روستایی روکش امانی و پیمانی و ۱۱۰ کیلومتر دیگر طی سه ماه آینده در دستورکار داریم.

وی با بیان اینکه فضای پایانه‌های مسافربری با فروش آنلاین و اینترنتی مدیریت خواهد شد، افزود: تأمین سوخت و تخفیف عوارض انجام شده است تا هزینه‌ها پایین بیاید. چهار هزار دستگاه ناوگان در کشور کمبود داریم که به دو هزار دستگاه مجوز واردات داده شده اما این تعداد در گمرک هستند و به آن‌ها ارز تخصیص داده نشده است.

در ایام اربعین، خارج از نرخ مصوب، با اتوبوس‌ها قراردادی نبندند 

شهامت بیان کرد: شهروندان توجه داشته باشند در ایام اربعین، خارج از نرخ مصوب، با اتوبوس‌ها قراردادی نبندند.

وی درخصوص تفاوت نرخ‌های اتوبوس‌ها در ایام اربعین گفت: ناوگان خارجی اعزامی از عراق و افغانستان برپایه هزینه تمام‌شده بر دینار و دلار محاسبه می‌کنند؛ لذا افزایش هزینه دارند. کرایه رفت‌وبرگشت ناوگان ایرانی با محاسبه دوبرابری نسبت به دیگرماه‌ها‌ی سال، محاسبه می‌شود.

وی با بیان اینکه کمیسیون شرکت‌های حمل‌ونقل در مبالغ دریافتی هیچ نفعی ندارد و تماماً نفع برای مالک اتوبوس است، گفت: با توجه به هزینه‌های ناوگان و تعداد کم ناوگان اتوبوسی، باید کاری کنیم تا انگیزه رانندگان برای انجام تور‌های اتوبوسی افزایش یابد؛ چراکه هدف دولت این است که حداکثر امکانات را پای کار بیاورد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.