به گزارش شهرآرانیوز؛ همتی در سال ۱۳۳۶ در کبودرآهنگ همدان متولد شد. در سال ۱۳۵۷ از دانشگاه تهران مدرک کارشناسی رشته اقتصاد گرفت. پس از آن با رتبه یک کارشناسیارشد اقتصاد را در همان دانشگاه آغاز کرد و در سال ۱۳۶۷ مدرک فوقلیسانس دریافت کرد. او در سال ۱۳۷۲ از دانشگاه تهران مدرک دکترای علوم اقتصادی اخذ کرد. او دورههای حسابرسی پیشرفته را از مؤسسه «کوپرز اند لیبراند» در سال ۱۳۵۶ دریافت کرد و مطالعات اقتصاد را در سال ۱۳۷۰ در لندن پشتسر گذاشت.
وی دانشیار دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران است و از معدود اساتیدی است که در دانشگاههای ایران، اقتصاد کلان و اقتصاد انرژی تدریس میکند.
همتی در ۲۳سالگی و در سال ۱۳۵۹، مدیر پخش اخبار در صداوسیما بود و تا سال ۱۳۷۳ در این سازمان مشغول بود و معاونت سیاسی سازمان را برعهده داشت. او در دوران جنگ تحمیلی، مسئول تبلیغات جنگ بود.
او از سال ۱۳۸۰، رئیس هیئتمدیره بیمه اتکایی آسیایی بانکوک با حضور ۱۰ کشور است و همچنین ۱۲ سال، از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۵، رئیس بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران بوده است.
همتی هفت سال مدیرعامل بانک سینا بود تا در ۸ مهرماه ۱۳۹۲، بهپیشنهاد علی طیبنیا (وزیر امور اقتصادی و دارایی وقت) و با تأیید مجمع عمومی بانک ملی، مدیریت بانک ملی ایران را برعهده گرفت و جایگزین فرشاد حیدری شد. پس از آن در ۳ مرداد سال ۱۳۹۷، بهپیشنهاد مسعود کرباسیان (وزیر امور اقتصادی و دارایی وقت) و با حکم دکتر حسن روحانی، به عنوان رئیسکل بانک مرکزی ایران منصوب شد.
همتی در دوران ریاستجمهوری سیدمحمد خاتمی در سال ۱۳۷۷ پیشنهاد تأسیس صندوق ذخیره ارزی را داد که بعداً با نام «حساب ذخیره ارزی» بنیان شد. او همچنین طراحی و اجرای خصوصیسازی صنعت بیمه را در سال ۱۳۸۲ برعهده داشته است.
عبدالناصر همتی از سوی مسعود پزشکیان، به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد برای دولت چهاردهم معرفی شده است.
سایر سوابق اجرایی:
سفیر ایران در چین
کارشناس رسمی دادگستری
عضو کمیته اقتصادی شورای عالی امنیت ملی در زمان حسن روحانی به مدت ۵ سال
رئیسکل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و رئیس شورای عالی بیمه
مسئول کمیته اقتصادی جهاددانشگاهی
او تألیفات و پژوهشهای زیادی در رشته اقتصاد دارد که از مهمترین آنها میتوان به کتاب «اقتصاد کلان، مقدمهای بر سیاستهای پولی و مالی» اشاره کرد. این کتاب چهار بار تجدید چاپ شده است. کتابهای «توسعه اقتصادی»، «مشکلات اقتصادی جهان سوم» و «اقتصاد نفت» نیز از تألیفات اوست.
سایر تألیفات و ترجمهها:
«مبانی نظری و عملی بیمه»، ترجمه، چاپ اول، ۱۳۸۱، انتشارات بیمه مرکزی ایران
«اقتصاد انرژی» تألیف، چاپ اول، ۱۳۸۳، انتشارات مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی
منبع: جماران